Cookie- og Privatlivspolitik
Dumbledore i Fantastiske skabninger?

Dumbledore i Fantastiske skabninger?

J.K. Rowlings nye trilogi involverer muligvis troldmanden

Stem op!
19
Stem ned!
0
(reset)

Fantastiske skabninger... og hvor de findes er ikke en direkte forhistorie til Harry Potter. Alligevel kan en yngre Albus Dumbledore spille en stor rolle i den kommende filmtrilogi.

Selvom Harry Potter-serien er slut, udvider J.K. Rowling det magiske univers i 'Fantastiske skabninger', en film der foregår i USA i 1926 og dermed ikke umiddelbart har noget med Harry Potter at gøre.

Filmen handler om den britiske troldmand Newt Scamander (Eddie Redmayne), som ved et uheld slipper magiske væsener løs i New York.

Fantastic Beasts and Where to Find Them/Warner Bros.

Men den nyeste trailer afslører, at dette ikke det eneste problem, Newt og hans nye venner i den Magiske Kongres står overfor: Troldmanden Percival Graves (Colin Farrell) vil nemlig fjerne barrieren mellem den magiske og ikke-magiske verden, hvilket Albus Dumbledores ærkefjende Gellert Grindelwald samtidig pønser på i Europa.

Dumbledore blev selv nævnt i en tidligere trailer, i forbindelse med Newts bortvisning fra Hogwarts. Dumbledore var Newts underviser i transfiguration, og modsatte sig bortvisningen.

Instruktøren David Yates har tidligere bekræftet til Reuters, at selvom den første film kun kort henviser til karakterer, vi kender fra Harry Potter-serien, vil en af dem dukke op i to'eren.

- En af de karakterer, vi kender og elsker, vil have en vigtig rolle i den næste film, siger Yates. Han er meget yngre end vi husker ham, men han kommer tilbage.

Det er med al sandsynlighed Dumbledore, Yates henviser til, da han er noget nær den eneste ikoniske Harry Potter-karakter, der var i live i denne tidsperiode.

Derudover har J.K. Rowling fortalt BBC, at 'Fantastiske skabninger' er "mere en forhistorie end man regner med."

Siden vi nu ved, at Fantastiske skabninger-skurken Percival Graves er forbundet til Grindelwald, kan man godt spekulere over, om den nye filmtrilogi vil udforske det komplicerede forhold mellem de to troldmænd, der startede som venner og endte som ærkefjender.

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1/Warner Bros.
Hvem er Gellert Grindelwald?
I Harry Potter-serien er Grindelwald husket som den næstmest farlige troldmand efter Voldemort. Han skabte ravage i Europa under Anden Verdenskrig, fordi han følte sin egen race overlegen, og ville have, at troldmænd og -kvinder skulle dominere Muggler-verdenen.

Grindelwald blev besejret af Dumbledore i 1945, og i den forbindelse tilvandt Dumbledore sig Oldstaven, som er en af Dødsregalierne.

Men længe før deres legendariske duel var Grindelwald og Dumbledore gode venner, og J.K. Rowling har endvidere afsløret, at Dumbledore var forelsket i ham. Men venskabet sluttede brat, efter en troldmandsduel kostede Dumbledores søster Ariana livet.

Selvom 'Fantastiske skabninger... og hvor de findes' foregår i New York, er der rygter om, at Newt vil rejse videre i to'eren. Ifølge David Yates tager den næste film historien i en helt ny retning, og Warner Bros. har udtalt i en pressemeddelelse, at den magiske verden går mørkere tider i møde.

Hvis Newt Scamander bliver involveret i kampen mod Grindelwald og hans allierede, er dette en oplagt måde at væve Dumbledores forhistorie ind i filmtrilogien på.

Selvom der er næsten 20 år mellem den første film og Dumbledore og Grindelwalds endelige slag i 1945, ældes troldmænd langsomt, og den tredje film kunne derfor sagtens foregå i den tidsperiode og stadig beholde de samme skuespillere.

Endelig har Warner Bros. også luftet den mulighed, at Fantastiske skabninger-trilogien bliver udvidet med yderligere film, som kan fortsætte historien.

Hvis Fantastiske skabninger-serien viser kampen mod Grindelwald, kan den blive Harry Potter-universets svar på Rogue One: A Star Wars Story: En film om hidtil ukendte karakterer, som spiller en vigtig rolle i den krig, originalserien er bygget op omkring.

Newt har også god grund til at bede Dumbledore om hjælp, da han jo er en magtful troldmand: Han fører p.t. med 52% over Gandalf i kino.dk's afstemning om, hvem der ville vinde i en duel.

Fantastiske skabninger... og hvor de findes får dansk premiere den 17. november.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas

At dømme ud fra den seneste trailer ser det ud til, at filmen kommer til at have et episk islæt med optræk til konflikt mellem troldmænd og no-maj (mugglere), og jeg fik lidt kuldegysninger, da de henviste til Grindelwald. Ville bestemt gerne se både Grindelwald og Dumbledores forhold og baggrundshistorier blive udvidet i denne trilogi, da jeg følte, at de ikke udforskede dem godt nok i de to Dødsregalierne-film.

Joshua

Glæder mig utrolig meget til denne film. Glæder mig især til at se Graves og hans kumpaner kæmpe den gode kamp.

Til Potterheads, hvorfor er det lige at Grindelwald er den næst-farligste troldmand? Kan se hvorfor han er den næstfarligste i UK, eftersom han aldrig rigtig gjorde noget der - men come on vi ved at han som minimum erobrede Tyskland. Voldemort kunne ikke engang erobre UK eller noget andet land... så Grindelwald må da være bedre end Voldy.

Selina Wilken

Det viser måske bare, hvor navlebeskuende det magiske samfund i Storbritannien er, for Grindelwald er jo nemlig kun anset som mindre farlig end Voldemort i DERES version af historien (som er den, bøgerne refererer til), sikkert - som du siger - fordi han ikke angreb dem direkte. Jeg kunne godt forestille mig, at de andre magiske samfund i Europa (især dem i og omkring Durmstrang-området, som jo faktisk tæller os her i Norden) husker Grindelwald som mere farlig end Voldemort.

Jacob

Det store spørgsmål for mig har været hvordan man kunne putte noget kød på en film, som er baseret på en bog uden plot, men den her teori åbner op for en hel masse af stor interesse.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

14 timer siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

3 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

3 dage siden
Anna

Kan varmt anbefales, hvis man er til feel good movies og interesserer sig for mad. Jeg kommer helt sikkert til at se den igen :)

3 dage siden
Stine Teglgaard

Ja han er værd at hylde!

Hvad er dine favoritter?

MVH Stine

4 dage siden