Cookie- og Privatlivspolitik
Berlinalen hylder dokumentaren

Berlinalen hylder dokumentaren

Filmfestival lancerer ny pris

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

En af de største filmfestivaler, Berlinalen, introducerer en ny pris for Bedste originale dokumentar. Det meddeler festivalen i en pressemeddelelse.

Omtrent 18 dokumentarer er blevet nomineret, og udover en fysisk pris modtager vinderfilmen også €50.000, der deles mellem instruktøren og producenten.

Joshua Oppenheimer, der har stået bag den delvist dansk-producerede The Look of Silence, har sammen med bl.a. Amy-instruktør Asif Kapadia i de seneste år markeret sig indenfor genren, der nu bliver yderligere anerkendt i Berlin.

Med en voksende interesse for dokumentarfilmen - ikke mindst herhjemme - virker den nye pris som en oplagt beslutning, og ved Berlinalen i år vandt den fransk-italienske dokumentar om bådflygtninge ved Lampedusa, Havet brænder, en Guldbjørn for Bedste film.

Dog er det uvist, om den nyetablerede kategori får en indvirkning på hovedkonkurrencen og fremadrettet vil have et smallere fokus kun på spillefilm.

Berlinalen begynder den 9. februar 2017.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Jeg er også delt, men respekt for at han siger fra. Måske han også er lidt usikker efter kritikken af Krystalkraniets Kongerige.

3 timer siden
Thomas

Hej. Jeg er en kæmpe Terminator fan. Jeg er enig med mange i at de 2 første film er de bedste. Men syntes egentlig at de alle er gode.

7 timer siden
Wayne

Spielberg har været perfekt som formidler af Indy's eventyr - og ville helt sikkert kunne have gjort det igen.

16 timer siden
Jacob

Synes at de to seneste Jurassic World har været tynget af CGI dinoer, samt at det har været nærmest ufrivillig komisk med Indominus Rex og Indorapt

1 dag siden
Wayne

Beklager - jeg har vist taget den fra hukommelsen, og ikke tjekket IMDb :-). Og Leiter var vist en tastefejl.

2 dage siden

Aktive debatter