Cookie- og Privatlivspolitik
Berlinalen hylder dokumentaren

Berlinalen hylder dokumentaren

Filmfestival lancerer ny pris

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

En af de største filmfestivaler, Berlinalen, introducerer en ny pris for Bedste originale dokumentar. Det meddeler festivalen i en pressemeddelelse.

Omtrent 18 dokumentarer er blevet nomineret, og udover en fysisk pris modtager vinderfilmen også €50.000, der deles mellem instruktøren og producenten.

Joshua Oppenheimer, der har stået bag den delvist dansk-producerede The Look of Silence, har sammen med bl.a. Amy-instruktør Asif Kapadia i de seneste år markeret sig indenfor genren, der nu bliver yderligere anerkendt i Berlin.

Med en voksende interesse for dokumentarfilmen - ikke mindst herhjemme - virker den nye pris som en oplagt beslutning, og ved Berlinalen i år vandt den fransk-italienske dokumentar om bådflygtninge ved Lampedusa, Havet brænder, en Guldbjørn for Bedste film.

Dog er det uvist, om den nyetablerede kategori får en indvirkning på hovedkonkurrencen og fremadrettet vil have et smallere fokus kun på spillefilm.

Berlinalen begynder den 9. februar 2017.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Modsat de andre, har Steven Segal vel aldrig haft en seriøs karriere - og har befundet sig fint med at lave den type film som han har gjort.

17 minutter siden
rene

jeg syntes nogen gang af disse galaktiske heltefilm bliver lidt for meget

17 minutter siden
rene

mener også sådan en som steven seagal bør stå der, men listen er jo også præget af komedie skuespiller da disse tit ikke få så højt agtelse blandt

35 minutter siden
Wayne

John Travolta, Bruce Willis og især Nicolas Cage må styre direkte efter at entre den liste.

1 dag siden
Jesperuser/368287
Jesperuser/368287

..jeg har immervæk aldrig før lukket mine øjne til en QT film. Jeg kan se de fleste professionelle anmeldere, roser filmen.

1 dag siden

Aktive debatter