Nu kommer der en live-action version af Peter Pedal

Shrek-instruktør skal puste nyt liv i fortællingen
Peter Pedal/Universal
(© Peter Pedal/Universal)

Peter Pedal, som i en kort periode blev gendøbt Georg Nysgerrig herhjemme i Danmark, skal tilbage på det store lærred.

Denne gang er det dog ikke som tegneseriefigur. Den populære børnebogsserie om aben Peter og ”Manden med den gule hat” er nemlig Hollywoods seneste bud på en live-action genindspildning.

Filmen om Peter Pedal skal produceres af Universal Pictures, som også står bag sommerens børnevenlige animationsfilm Kæledyrenes hemmelige liv. Samme selskab har tidligere udgivet en serie af 'Peter Pedal' tegnefilm.

Det er Andrew Adamson, som formentlig skal instruere og medforfatte den nye live-action version af den klassiske fortælling. Anderson er vel bekendt med børnefilmsgenren, da han både har instrueret de første to Narnia film, samt Shrek og Shrek 2.

Peter Pedal-børnebogsserien er skrevet af det tyske kunstnerpar Margret Rey og H.A. Rey, og den første historie blev udgivet i 1941. Som mange ældre børnebøger, er der faktisk nogle mørke undertoner i den på overfladen så hyggelige fortælling: I første bind finder Manden med den gule hat den lille abe Peter Pedal i en jungle i Afrika, hvorefter han kidnapper ham, og tager ham med hjem til storbyen for at give ham til en zoologisk have.

Før de når så langt efterlader manden dog Peter alene i sit forstadshjem, og efter et fejlopkald til brandstationen ryger den nysgerrige lille abe i spjældet. Han undslipper, efter en vild kamp med en fængselsbetjent, ved hjælp af en masse farverige balloner. Manden med den gule hat kommer til undsætning, men kun for så alligevel at sende Peter i zoologisk have til sidst. Det er dog ikke skidt det hele: Alle dyrene får en ballon af Manden med den gule hat.

Live-action versionen af' Peter Pedal' vil sandsynligvis indeholde både rigtige skuespillere samt computer-animerede figurer, ligesom Smølferne og Disneys Junglebogen.

'Peter Pedal' har endnu ingen premieredato.