Cookie- og Privatlivspolitik
Komedier overset på stor top 100-liste

Komedier overset på stor top 100-liste

BBC kårer de bedste film siden år 2000

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Der er ingen rendyrkede komedier at finde på BBCs liste over de 100 bedste film siden år 2000.

I et forsøg på at bevise at vores årtusinde har budt på andet og mere end superheltefilm og genindspilninger, har BBC bedt filmkritikere fra hele verden om at give deres bud på de bedste "nye klassikere."

177 kritikere bidrog til den meget omdiskuterede top 100-liste, der bl.a. tæller There Will Be Blood, Boyhood og Chihiro og heksene, og udnævner David Lynchs næstnyeste film Mulholland Drive til nummer et.

Med kun 100 pladser er der naturligvis mange værdige film, der ikke kommer med: Oscar-vinderne Slumdog Millionnaire, Gladiator og Birdman er kun enkelte eksempler på alternative bud, man kunne komme med. Meget sigende er der heller ikke hverken superhelte- eller fantasy-film som Ringenes Herre på listen.

Komediegenren er dog listens største taber. Som Vulture også har påpeget, er der nemlig ikke en eneste rendyrket komedie at finde, selvom der er komiske film som Amélie, The Grand Budapest Hotel og Find Nemo.

Det er især udeladelsen af Sacha Baron Cohens Borat, der har skabt noget forargelse. Men lige så suspekt virker det, at der ikke er skyggen af film som Anchorman, Mean Girls, SuperbadZoolander, ZombielandShaun of the Dead eller Bridesmaids.

Smag og behag er selvfølgelig forskellig, og komediegenren er tilpas diffus til, at man kan diskutere, hvad præcis der menes med "rendyrket" komedie.

Alligevel kan det godt påpeges, at komedier i stor stil bliver overset, når man snakker om "kvalitet" indenfor filmen. Genren bliver eksempelvis sjændent anerkendt ved de store prisuddelinger som Oscars og Golden Globes.

Brugerne på kino.dk har imidlertid selv været med til at skabe en top 100-liste, hvor komediegenren er noget bedre repræsenteret.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

8 timer siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

8 timer siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

1 uge siden
FilmFyr
...

Læs hvad Shah skriver.

1 uge siden
Nicklasuser/960498
Nicklasuser/960498

Det er jo sådan de gør nu... hvis det er en helaftensfilm, så koster den mere end hvis den er normal eller forlænget spilletid

1 uge siden

Aktive debatter