Cookie- og Privatlivspolitik
7 film enhver cykelrytter skal se

7 film enhver cykelrytter skal se

Få alt det gode udstyr på Bikester (advertorial)

Stem op!
55
Stem ned!
0
(reset)

Filmens verden er ikke decideret overrendt med titler, der fokuserer på cykling, men når man graver ned i historien, er der faktisk en del oversete perler, som på den ene eller den anden måde handler om mennesker og jernheste.

Især syv film skiller sig ud som værende specielt interessante og er obligatorisk visning for enhver cykelrytter. Og er du mere til selv at suse igennem landskabet på cykel, er der hjælp at hente, som svarer til ethvert niveau og interesse.

Bikester.dk kan du nemlig finde al det cykeludstyr, du har brug for - lige fra hjelme, pulsure og tøj til professionelle cykler. Lige nu er der sommerudsalg med mindst 50 % rabat på udvalgte varer.

7 film enhver cykelrytter skal se:

En forårsdag i Helvede/Steen Herdel Filmproduktion
En forårsdag i helvede (1976)
Kender du nogen, der ikke forstår fascinationen ved cykling, er det blot at præsentere vedkommende for Jørgen Leths dokumentar om den 74. udgave af Paris-Roubaix. Cykelsporten er måske ikke længere, som den var i 1976, men begejstringen, atmosfæren og den blændende formidling af sportens fineste sider fremstår stadig intakt. Også selvom filmen i år kan fejre sit 40-års jubilæum.

Breaking Away/20th Century Fox
Breaking Away (1979)
Yngre udgaver af Dennis Quaid og Jackie Earle Haley har hovedrollerne i ungdomsdramaet om en ung student, der drømmer om at blive professionel cykelrytter. 'Breaking Away' modtog en Oscar for Bedste manuskript, blev nomineret til fem statuetter og er siden blevet kåret til en af de mest inspirerende film nogensinde af det amerikanske filminstitut.

American Flyers/Warner Bros.
American Flyers (1985)
Vidste du, at Kevin Costner har spillet med i en cykelrytterfilm? Og at den rent faktisk blev ganske anerkendt i sin samtid? Oscar-vinderen har rollen som en sportslæge, der beslutter sig for at deltage i et cykelløb i Rocky Mountains. Hvad ingen ved er, at han lider af en hjernesygdom, der potentielt gør ham lam eller i værste fald slår ham ihjel. En fortælling om en mands ukuelige gåpåmod i en verden af benhård konkurrence.

Quicksilver/Columbia Pictures Corporation
Quicksilver (1986)
80erne, cykelbude og Kevin Bacon. Det er opskriften på filmen om børsmægleren Jack Casey, der efter en særdeles dårlig handel starter forfra som cykelbud. I sin nye rolle må han både hjælpe til, når forretningen går dårligt, og hans kollegaer bliver kuet af en lokal bande. Der gøres brug af masser af gamle racercykler og fikse tricks, når Bacon betvinger jernhesten.

Trillingerne fra Belleville/Les Armateurs
Trillingerne fra Belleville (2003)
Med sit jazzede soundtrack og finurlige persongalleri er filmen om Madame Souza og trillingerne både for store såvel som små cykelentusiaster. Da Madame Souzas barnebarn, Champion, kidnappes under Tour de France, slår hun sig sammen med de excentriske Belville-trillinger for at redde ham. Det markerer starten på et eventyr, der fører dem henover de franske landsbyer og landeveje.

Premium Rush/Columbia Pictures
Premium Rush (2012)
Adrenalin-junkier vil fryde sig over thrilleren om et sagesløst cykelbud, der bliver forfulgt af en korrupt politibetjent gennem New Yorks gader. At buddets cykel ingen bremser har, og at Manhattan ikke ligefrem er fyldt med cykelstier, gør bare de halsbrækkende situationer endnu mere nervepirrende. Joseph Gordon-Levitt har hovedrollen.

The Program/Working Title Films
The Program (2015)
Alle der bare går det mindste op i cykelsport ved, hvem Lance Armstrong er. Den amerikanske rytter vandt i alt syv Tour de France-løb og besejrede endda også en kræftsygdom. Portrættet af den berømte og berygtede cykelrytter viser, hvordan en dedikeret journalist begynder at grave efter beviser på Armstrongs doping-misbrug. Hovedrolleindehaveren Ben Forster har i øvrigt udtalt, at han forud for filmen eksperimenterede med doping for at komme helt ind i rollen.

Filmene repræsenterer hver deres vinkel på den mangfoldighed, som cykelkulturen byder på. Fra de spæde drømme om en fremtid inden for sporten til cykelløb på topniveau. Fra 1970erne til det nuværende årtusindes mest højaktuelle emner. Og fra Kevin Costner til Joseph Gordon-Levitt.

På samme måde har Bikester noget for enhver cykelsmag. Så uanset om du har brug for en ny bycykel, en slidstærk mountainbike eller en lynhurtig racercykel - eller noget udstyr til at supplere med - så har Bikester det, du søger. 

Se mere på Bikester.dk.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!