Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: Sommerferiens film 2016

Guide: Sommerferiens film 2016

Hvad skal du se i biografen?

Stem op!
533
Stem ned!
0
(reset)

Sommeren er over os, og feriestemningen breder sig over det ganske land. Vi guider dig igennem feriens udbud i biografen.

For børn og barnlige sjæle
Biograferne har som altid et pænt udbud til børnefamilierne, hvor bl.a. Roald Dahls klassiske historie Den store venlige kæmpe (21/07) filmatiseres. Steven Spielbergs film blander animation med rigtige optagelser, mens der er tre rendyrkede, animerede film på programmet: Kæledyrenes hemmelige liv (04/08), Find Dory (25/08) og den premiereaktuelle Ice Age: Den vildeste rejse.

Jason Bourne/UIP

Smæk for skillingen
To af sommerens mest ventede film er gensynet med Matt Damon som superagenten Jason Bourne (28/07) og den første filmatisering af DC Comics' skurkehold, Suicide Squad (11/08). Begge film byder på action af to af genrens dygtigste instruktører, nemlig Paul Greengrass og David Ayer.

The Legend of Tarzan (14/07) er den nyeste inkarnation af liansvingeren, denne gang spillet af svenske Alexander Skarsgård. Nordisk er også Den sidste konge (14/07), der foregår i middelalderens Norge, og hvor danskere som Nikolaj Lie Kaas og Søren Pilmark spiller skurke. Rummet udforskes i Star Trek Beyond (21/07), der byder på et gensyn med Captain Kirk, Spock og resten af besætningen på USS Enterprise.

Florence/SF Studios

Lidt til smilebåndet
Trænger lattermusklerne til at blive rørt, er der heldigvis også en række morsomme film i biografen. Ghostbusters (04/08) vender tilbage, som du aldrig har set dem før, nemlig i skikkelse af fire kvinder, der ifører sig det specielle udstyr og bekæmper spøgelser i New York. I Bad Moms (28/07) gør tre kvinder op med det perfekte for at udleve deres undertrykkede festgen, have det sjovt og fralægge sig ansvaret som mor.

Everybody Wants Some!! (28/07) har intet med stressede speltmødre at gøre, men til gengæld en gruppe college-drenge i 80ernes Texas. Todd (Happiness) Solondz er tilbage med sin første film i de danske biografer i seks år med Wiener-Dog (21/07), der følger en gravhunds liv med forskellige ejere, og sidst på sommeren spiller Meryl Streep verdens værste operasanger over for Hugh Grant i komediedramaet Florence (25/08).

Love & Friendship/Angel Films

Masser af drama
I grænsefeltet mellem humor og dramatik finder vi Captain Fantastic (04/08) med Viggo Mortensen og The Lobster (25/08) med Colin Farrell, der begge modtog hæder på Cannes Filmfestivalen. Det gjorde War Dogs (25/08) ikke, men er utroligt nok baseret på en sand historie, hvor to unge amerikanere udnytter et hul i den amerikanske lovgivning til at få en stor militærordre på 300 mio. dollars. Baseret på virkelige hændelser er også Miles Ahead (28/07), hvor Don Cheadle spiller jazzikonet Miles Davis.

Bøger ligger til grund for to film med stærke kvinder i centrum. Britiske Jane Austen skrev 'Lady Susan', der i filmens verden er blevet til Love & Friendship (11/08) om en enke, der flytter ind hos sin svigerfamilie med planer om både at finde en ægtemand til sin datter og sig selv. The Dressmaker (14/07) er baseret på en bog af australske Rosalie Ham, og i filmen spiller Kate Winslet en haute couture-designer, der vender hjem til sin fødeby, bl.a. for at hævne sig på nogle mennesker, der har gjort hende uret.

Monsieur Chocolat/UIP

Fremmede himmelstrøg
Man behøver ikke at bruge en formue på flybilletter til udenlandske rejsemål, for man kan komme Jorden rundt i biografen. Island er repræsenteret af hele to film, den premiereaktuelle Virgin Mountain og Sparrows (25/08) om en teenagers anstrengte forhold til sin far. Fra Polen kommer De uskyldige (11/08), der handler om en ung læge, der opdager, at flere nonner på et kloster er blevet gravide.

Fransk films bidrag til filmsommeren er med de internationale stjerner i højsædet. I thrilleren Disorder (04/08) spiller belgiske Matthias Schoenaerts en tidligere soldat, der sættes til at beskytte en libanesisk forretningsmand, i Monsieur Chocolat (28/07) er Omar Sy en cirkusartist i det 19. århundrede, og Matthieu Amalric er den tilbageskuende hovedkarakter i De gyldne år (14/07). Og godt nok er Hermelinen (04/08) fransk, men danske Sidse Babett Knudsen har en bærende rolle i filmen om en dommer og hans tidligere flamme.

Japan er også på filmverdenskortet til sommer, når Min søns familie-instruktøren er aktuel med Søstre (18/08) - og igen er familiesammenholdet i fokus, denne gang naturligvis blandt en søskendeflok. Israel er repræsenteret af Bjerget (21/07), hvor en jødisk kvinde ser et par have sex på en kirkegård, hvilket brænder sig fast på hendes nethinde.

The Shallows/UIP

Neglebidende underholdning
Er man til regulær uhygge, er Lights Out (21/07) oplagt, for gyseren handler om et ækelt væsen, der dukker op, når det er mørkt. Mere jordnær, men næppe mindre skræmmende, er The Shallows (18/08) om en kvinde, der skal overleve hajfyldt farvand. Og i Nerve (25/08) tages spillet "Sandhed eller konsekvens" til nye niveauer med gradvist mere risikable udfordringer.

I morgen/41Shadows

De to dokumentarer
Vi slutter guiden af med to film fra virkelighedens verden. Paco de Lucía: Flamencoens mester (28/07) fokuserer på den afdøde, spanske guitarist, og I morgen (11/08) viser nogle af de tiltag, der bliver sat i søen verden over for at forhindre klimaforandringer.

Fortæl os her, hvilke af sommerens film, du bare SKAL se.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

3 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter