Første kig på The Dark Tower

Stephen King-filmatsering af Nikolaj Arcel
Billede
(© Sony Pictures)

De første billeder fra Stephen King-filmatiseringen The Dark Tower er udkommet via Entertainment Weekly.

Billederne viser de to hovedroller, Idris Elba og Matthew McConaughey, og desuden er der et kig bag scenerne, hvor filmens danske instruktør, Nikolaj Arcel, giver instrukser.

Filmen har været længe undervejs med adskillige udfordringer og opbremsninger, så det er en lettelse at se, at kameraerne rent faktisk ruller, og at Arcels fantasy-western synes på rette vej.

Udover billederne afslører EW, at filmen ikke bliver en 1:1-fortolkning af Stephen Kings første bog i den otte bind lange romanserie. Til gengæld vil den inkorporere elementer fra flere af bøgerne, ligesom filmen vil være en åndelig efterfølger til det litterære univers.

Forvirret? Det er vi også, men en forklaring kræver en del spoilere, som vi helst vil undgå at komme ind på, for alt bliver formentlig klart og tydeligt, når filmen rammer biograferne i 2017.

Stephen Kings univers er en blanding af flere genrer med elementer fra western, science fiction, fantasy og horror.

Plottet centrerer sig om revolvermanden Roland Deschain (Elba), der leder efter det sagnomspundne "Dark Tower", som han håber, kan redde hans fordømte verden. Samtidig forfølges han af den mystiske Mand i sort, alias Walter (McConaughey).

Arcel har skrevet manuskriptet sammen med landsmanden Anders Thomas Jensen, Jeff Pinkner og Akiva Goldsman. Rasmus Videbæk fuldender det danske trekløver som cheffotograf på filmen.

The Dark Tower får premiere den 16. februar 2017.

The Dark Tower/Sony Pictures

The Dark Tower/Sony Pictures

The Dark Tower/Sony Pictures