Svensker som verdens mest uhyggelige klovn

Her er den nye Pennywise
Billede
(© It/Warner Bros. Television)

Den svenske skuespiller Bill Skarsgård skal ifølge The Hollywood Reporter udfylde klovneskoene som Pennywise i den kommende filmatisering af Stephen Kings gyserroman 'It'.

'It', kendt på dansk som 'Det Onde', blev i 1990 produceret som miniserie i to dele, og Tim Currys inkarnation af den dæmoniske Pennywise the Clown var decideret mareridtsfremkaldende.

Bill Skarsgård er født samme år, som miniserien udkom, så måske er det skæbnen, at netop HAN skal spille klovnen i remaket, der efterhånden har været længe undervejs og i problemer ad flere omgange.

Først skulle Cary Fukunaga have instrueret med Maze Runner-stjernen Will Poulter som Pennywise, men produktionen blev sat på standby, da instruktøren ragede sig uklar med filmselskabet New Line Cinema over budgettet.

Efterfølgende forlod Poulter også It-filmatiseringen, men heldigvis blev projektet ikke tabt helt på jorden. Andy Muscietti, der stod bag den uhyggelige Mama, trådte til som ny instruktør, og nu kan vi glæde os over, at der igen er en skuespiller til at portrættere den morderiske klovn.

Bill Skarsgård er søn af Stellan Skarsgård og bror til Alexander, der senere på året kan opleves som Tarzan. Bill har roller i tv-serien 'Hemlock Grove' og de to sidste Divergent-film, Allegiant og Ascendant.

'It' handler om en gruppe børn i Maine, der må konfrontere deres værste frygt i form af klovnen Pennywise. Bedst som børnene tror, de er sluppet af med deres fjende, dukker han op igen 30 år senere. Filmen bliver i to dele og vil skildre gruppen som børn og som voksne.

Ifølge The Hollywood Reporter er Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs og Jeremy Ray Taylor også med i filmen, men ingen af disse navne er at finde på IMDb.

It får efter planen premiere i USA til september 2017.