Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: Den bedste sommer-blockbuster?

Afstemning: Den bedste sommer-blockbuster?

Sæsonens største film 1996-2015

Stem op!
134
Stem ned!
0
(reset)

Sommerblockbusteren er ikke et nyt koncept. Jaws og E.T. havde fx amerikansk premiere henover de varme måneder. Man kan med lidt god vilje dog påstå, at Independence Day i 1996 kickstartede et tilbagevendende behov for massive event-film i netop juni, juli og august.  

Roland Emmerichs veloplagte sci-fi-kioskbasker får nu to årtier senere en efterfølger, og det er derfor oplagt at finde frem til den bedste af de sidste 20 års sommerblockbusters.

Forneden kan du se hvilke sommerfilm der solgte flest billetter verden over. Listen er domineret af velkendte franchises, og afslører samtidig, hvordan nogle filmserier har udviklet sig.

I 2004 solgte Spider-Man 2 fx flere billetter end Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, men Potter-serien kom efter det, og i 2009 og 2011 måtte to Transformers-film se sig slået af den unge troldmand. Til gengæld fik kineserne i 2014 øjnene op for amerikanske rabalderfilm og sørgede for, at Transformers: Age of Extinction slog mere veloplagte sommerfilm som Guardians of the Galaxy.

Denne sommer er film som Independence Day: Resurgence, Jason Bourne, Find Dory og Suicide Squad på banen som mulige kandidater. Hvilken film, der ender som årets sommerblockbuster, er vi klogere på til efteråret.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Den film var virkelig godt lavet, velspillet, har set den flere gange lige for at tjek er der fejl men nej,den var faktisk også lidt uhyggelig...

Adam Damkjer

Selvfølgelig er det The Dark Knight! ;)

Jeg elsker den film, smuk og anderledes udgave af hvordan en Batman film kan laves! Den er smukt filmet, manuskriptet er velskrevet og skuespillerne har fået god sparring fra Nolan!

Nogle af de bærenede kræfter i filmen er:

- Heath Ledgers portræt af Jokeren
- Hans Zimmers flotte akkompagnement
- Godt cast

En af de plotlines jeg elsker ved denne film, er at Jokeren bliver mere utilregnelig og uforudsigelig ved at han konstant ændre sin baggrundshistorie.
Det gør ham uhyggelig!

Lars Holmuser/923326

Jeg stemmer på Independence Day.

lucky_iqbal93

Der er virkelig få film, som nærmer sig The Dark Knight. Efter en slap Batman Begins, så må man sige at efterfølgeren virkelig satte en ny standard. Tvivler på at nogen kommer til at nærme sig Bale's Batman og Ledger's Joker. Virkelig synd at Ledger's tid var kommet, for ville godt have set ham i fremtidige film....

"It's not about the money it's about sending a message" - bedste citat!!

Jonas

Af blockbusterne på denne liste er jeg klart nødt til at gå med The Dark Knight - en af de bedste filmatiseringer af Nattens Ridder til dato, spicet op med Chris Nolans nervepirrende, særprægede og lommefilosofiske stil!

Andreas

ingen Dawn of the Planet of the Apes?. så skal i ikke regne med min stemme.

Thomas

The Dark Knight er et mesterværk af en superhelte film, og får uden forbehold eller tvivl min stemme. Jeg var inde og se den to gange, og jeg bliver stadig blæst omkuld hver gang jeg ser den på Blu-ray.

Kashif

Det er ikke den bedste film fra listen, men det var helt klart den som overraskede mig mest positiv af alle filmene....

Filmen snød alle og overraskede alle positivt....

En ny måde at lave film på kom til verden med denne film :o)

Jacob

'Batman Begins' slog ikke ligefrem benene væk under mig, og så fik den ellers bare en fortsættelse som fuldstændig lukkede munden på alle.

Nikolaj

Genial med blandingen af humor og de ret voldelige scener. Og selvfølgelig Captain Jack Sparrow.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jan
Jan

Jeg kunne ikke være mere enig! :)

1 dag siden
Rebekka

Ingen tvivl om Gerwig gør filmen og karaktererne til sine egne, men hun starter så også filmen med mere eller mindre at afsløre de to ting, der er

3 dage siden
rene

mystic river
harry potter de vise sten
den grønne mill
en verden udenfor
ringenes herre eventyret om ringen

3 dage siden
Christian

Goldie Hawn evt?......

1 uge siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

1 uge siden

Aktive debatter