Nyt om von Triers The House That Jack Built

Flere detaljer om seriemorder-filmen
Lars von Trier
(© Christian Geisnæs)

CANNES. Lars von Trier har ikke befundet sig i Cannes, siden han i 2011 blev erklæret for ’persona non grata’ pga. sine uheldige nazi-udtalelser i forbindelse med konkurrencefilmen Melancholia.

Det betyder imidlertid ikke, at den danske enfant terrible har været helt og aldeles fraværende på festivalen.

Producer på Zentropa, Louise Vesth, havde nemlig nyheder om von Triers kommende film, ’The House That Jack Built’, med i bagagen til Sydfrankrig, skriver branchebladet Screen International.

Hun kunne bl.a. afsløre, at optagelserne til filmen begynder i Sverige i efteråret og fortsætter i København til næste år. Ifølge Vesth vil opdelingen af indspilningen give von Trier muligheden for at ændre manuskriptet i den mellemliggende periode.

Filmen foregår i Washington henover 10-12 år og er en historie om en seriemorder fortalt fra morderens perspektiv. Omdrejningspunktet er en række grusomme mord, som bindes sammen gennem et væld af digressioner på samme måde som hans opus, Nymphomaniac, var opbygget.

Vesth kunne desuden fortælle, at castet kommer til at bestå af to mandlige hovedkarakterer og fire kvindelige, og at det bliver en blanding af amerikanske og europæiske skuespillere.

’The House That Jack Built’ forventes at få premiere i 2018.