Cookie- og Privatlivspolitik
Ken Loach vinder Guldpalmen

Ken Loach vinder Guldpalmen

Overraskende aften i Cannes

Stem op!
187
Stem ned!
0
(reset)

Ken Loach vinder Den gyldne palme for filmen 'I, Daniel Blake'. Det står fast efter en uforudsigelig aften i festivalpalæet, hvor juryens priser blev uddelt.

De færreste havde gættet på, at Ken Loach ville modtage karrierens anden Guldpalme for sit portræt af en tømrer fra Newcastle, der trækkes gennem resterne af det britiske velfærdssamfund.

Dramaet er gedigent håndværk fra den 79-årige instruktør, og med valget har juryen peget på det politisk jordnære fremfor det kunsterisk højtflyvende. Vi skrev om filmen tidligere på festivalen.

Juryens Grand Prix (2. pladsen) gik til Xavier Dolans 'It's Only the End of the World', imens prisen for Bedste instruktion blev delt af Cristian Mungiu og Olivier Assayas for hhv. 'Graduation' og 'Personal Shopper'.

'The Salesman' af Asghar Farhadi vandt for Bedste manuskript og Bedste mandlige hovedrolle. Jaclyn Jose vandt for Bedste kvindelige hovedrolle i det filippinske drama 'Ma' Rosa'. Endelig modtog 'American Honey' Juryens pris.

Der var således ingen priser til Maren Ades 'Toni Erdmann', der har været favorit, siden den blev vist i starten af festivalen. Juryens fravalg virker nærmest demonstrativt, men i det hele taget var det en aften fyldt med overraskelser.

'I, Daniel Blake' er købt hjem til dansk biografpremiere. I 2006 vandt Ken Loach Guldpalmen for 'The Wind That Shakes the Barley'.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erik F

Jeg ville aldrig have gættet på at gode gamle Ken Loach skulle løbe med de gyldne palmer, når der var så mange spændende, nyere navne i hovedkonkurrencen.
De fleste havde vist sendt ham på velfortjent pension, efter hans seneste Jimmy's Hall, som mildt sagt var en slem omgang klicheer, som han har fortalt 100 gange før. Men måske har han virkelig genopfundet sig selv?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Jeg er også delt, men respekt for at han siger fra. Måske han også er lidt usikker efter kritikken af Krystalkraniets Kongerige.

20 timer siden
Thomas

Hej. Jeg er en kæmpe Terminator fan. Jeg er enig med mange i at de 2 første film er de bedste. Men syntes egentlig at de alle er gode.

23 timer siden
Wayne

Spielberg har været perfekt som formidler af Indy's eventyr - og ville helt sikkert kunne have gjort det igen.

1 dag siden
Jacob

Synes at de to seneste Jurassic World har været tynget af CGI dinoer, samt at det har været nærmest ufrivillig komisk med Indominus Rex og Indorapt

2 dage siden
Wayne

Beklager - jeg har vist taget den fra hukommelsen, og ikke tjekket IMDb :-). Og Leiter var vist en tastefejl.

3 dage siden

Aktive debatter