Cookie- og Privatlivspolitik
Ken Loach vinder Guldpalmen

Ken Loach vinder Guldpalmen

Overraskende aften i Cannes

Stem op!
187
Stem ned!
0
(reset)

Ken Loach vinder Den gyldne palme for filmen 'I, Daniel Blake'. Det står fast efter en uforudsigelig aften i festivalpalæet, hvor juryens priser blev uddelt.

De færreste havde gættet på, at Ken Loach ville modtage karrierens anden Guldpalme for sit portræt af en tømrer fra Newcastle, der trækkes gennem resterne af det britiske velfærdssamfund.

Dramaet er gedigent håndværk fra den 79-årige instruktør, og med valget har juryen peget på det politisk jordnære fremfor det kunsterisk højtflyvende. Vi skrev om filmen tidligere på festivalen.

Juryens Grand Prix (2. pladsen) gik til Xavier Dolans 'It's Only the End of the World', imens prisen for Bedste instruktion blev delt af Cristian Mungiu og Olivier Assayas for hhv. 'Graduation' og 'Personal Shopper'.

'The Salesman' af Asghar Farhadi vandt for Bedste manuskript og Bedste mandlige hovedrolle. Jaclyn Jose vandt for Bedste kvindelige hovedrolle i det filippinske drama 'Ma' Rosa'. Endelig modtog 'American Honey' Juryens pris.

Der var således ingen priser til Maren Ades 'Toni Erdmann', der har været favorit, siden den blev vist i starten af festivalen. Juryens fravalg virker nærmest demonstrativt, men i det hele taget var det en aften fyldt med overraskelser.

'I, Daniel Blake' er købt hjem til dansk biografpremiere. I 2006 vandt Ken Loach Guldpalmen for 'The Wind That Shakes the Barley'.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erik F

Jeg ville aldrig have gættet på at gode gamle Ken Loach skulle løbe med de gyldne palmer, når der var så mange spændende, nyere navne i hovedkonkurrencen.
De fleste havde vist sendt ham på velfortjent pension, efter hans seneste Jimmy's Hall, som mildt sagt var en slem omgang klicheer, som han har fortalt 100 gange før. Men måske har han virkelig genopfundet sig selv?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

3 timer siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

2 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

3 dage siden
Anna

Kan varmt anbefales, hvis man er til feel good movies og interesserer sig for mad. Jeg kommer helt sikkert til at se den igen :)

3 dage siden
Stine Teglgaard

Ja han er værd at hylde!

Hvad er dine favoritter?

MVH Stine

4 dage siden