Cookie- og Privatlivspolitik
Hvad er en requel?

Hvad er en requel?

Hollywoods nyeste trend har fået et navn

Stem op!
73
Stem ned!
0
(reset)

En ny lukrativ genre har ramt Hollywood - den såkaldte requel.

The Hollywood Reporter er de første til at skrive om hybrid-genren, der er en sammensætning af et reboot og en sequel og indbefatter film som Jurassic World og Star Wars: The Force Awakens.

Betegnelsen hentyder til, at det ikke længere er nok bare at lave en traditionel fortsættelse eller at genopfinde et velkendt univers. Nu om dage er der penge i nostalgi. Gammelt blandes med nyt, og en ældre elsket franchise starter forfra uden at slippe forbindelsen til forlægget.

Førhen har Hollywood hovedsageligt satset på enten romertalsfilm eller en decideret genstart af en franchise - fx relancerede Sony Spider-Man-universet med nye skuespillere i The Amazing Spider-Man, der fortalte samme oprindelseshistorie igen bare med et nyt hold.

Direktøren for Imax Entertainment udtaler til THR, at filmselskaberne med det nye koncept kan håndplukke alt det, der fungerede i originalen, men stadig skabe noget helt nyt.

Opskriften lykkes ikke altid, da Terminator Genisys sidste år forsøgte uden større succes. Alligevel ser det ud til, at Hollywood satser på formatet, der tæller kommende film som Ghostbusters, Independence Day: Resurgence Day og Blade Runner 2

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

Graversenuser/594864

Det er over en måned siden, at Co Design beskrev det samme fænomen, men de kalder det en meta-sequal fremfor en Requel. Hovedsageligt fordi Jurrasic World og The Force Awakens, ud over at være kombinationer af sequals og remakes, så har filmene også åbenlyse meta-referencer til deres forgængere.
De byder ikke på meget nyt i deres univers, og så er flere af karakterenr samtidigt fans af den serie de selv er med i.

http://www.fastcodesign.com/3057059/the-year-of-the-meta-blockbuster

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
That Guy Leouser/43748

Den kommende Ghostbusters film er ikke en såkaldt "requel", men blot et "almindeligt" reboot, da der ikke bygges videre på den oprindelige historie.
Hændelserne fra ghostbusters (1984), er altså ikke sket i 2016 udgaven.

Men ellers god artikel :)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Stine Teglgaard

Tak for kommentaren.
Du har ret i, at den eftersigende er et reboot, men Ghostbusters nævnes alligevel i THR som en requel pga dens genbrug af de originale skuespillere og elskede figurer som Slimey...

eftersom det langt fra er en eksakt videnskab, balancerer termen vist på en hårfin balance. De nævner fx også den kommende Indiana Jones 5 som en requel...

Mvh Stine
Kino.dk

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Horsi

Hurra vi har fået et navn for den dovenskab der efterhånden gennemsyre Hollywood. Hurra for ide døden og den manglende evne til at lave nyt. Det nyeste navn i rækken af nu endeløse navne som alle dækker over at i stedet for af og til at lave nyt, så laver vi bog and comics filmatiseringer, prequels, secuels, requels, rebots ja listen fortsætter. Jeg kan kun håbe at andre lige som mig snart bliver syge af den non stop overfodring fra Hollywood af den slags og begynder at variere kosten mere imellem at give os gensyn med kendte universer og komme op med noget nyt og originalt.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jacob

Det er absolut noget som deler vandene, og hvad man lige opfatter som nostalgi eller plagiat. For mit eget vedkommende hadedet jeg det ved 'Jurassic World', mens det ikke generede mig synderligt ved 'The Force Awakens'.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Nikolaj

Danny Boyle er en klasse bedre end Nolan og Villeneuve og de resterende kandidater, som har været rygter.

4 timer siden
Jacob

Jeg ser frem til at de voksne afdækker mere om Det Onde, og gad vide om Pennywise igen tager skikkelse af en kæmpe edderkop til sidst?

4 timer siden
Jacob

Med en prisvindende instruktør på tale som Boyle, så er det igen tydeligt at Bond ikke er for nybegyndere, men er stået af ræset. Indtil den 25.

4 timer siden
Ann Heineuser/63665
Ann Heineuser/63665

Ej helt ærligt, hvor er det dog nogen kedelige præmier, I disker op med !

8 timer siden
Johnnyuser/335920
Johnnyuser/335920

IT: Chapter Two.

8 timer siden

Aktive debatter