Cookie- og Privatlivspolitik
Hvad er en requel?

Hvad er en requel?

Hollywoods nyeste trend har fået et navn

Stem op!
73
Stem ned!
0
(reset)

En ny lukrativ genre har ramt Hollywood - den såkaldte requel.

The Hollywood Reporter er de første til at skrive om hybrid-genren, der er en sammensætning af et reboot og en sequel og indbefatter film som Jurassic World og Star Wars: The Force Awakens.

Betegnelsen hentyder til, at det ikke længere er nok bare at lave en traditionel fortsættelse eller at genopfinde et velkendt univers. Nu om dage er der penge i nostalgi. Gammelt blandes med nyt, og en ældre elsket franchise starter forfra uden at slippe forbindelsen til forlægget.

Førhen har Hollywood hovedsageligt satset på enten romertalsfilm eller en decideret genstart af en franchise - fx relancerede Sony Spider-Man-universet med nye skuespillere i The Amazing Spider-Man, der fortalte samme oprindelseshistorie igen bare med et nyt hold.

Direktøren for Imax Entertainment udtaler til THR, at filmselskaberne med det nye koncept kan håndplukke alt det, der fungerede i originalen, men stadig skabe noget helt nyt.

Opskriften lykkes ikke altid, da Terminator Genisys sidste år forsøgte uden større succes. Alligevel ser det ud til, at Hollywood satser på formatet, der tæller kommende film som Ghostbusters, Independence Day: Resurgence Day og Blade Runner 2

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Graversenuser/594864

Det er over en måned siden, at Co Design beskrev det samme fænomen, men de kalder det en meta-sequal fremfor en Requel. Hovedsageligt fordi Jurrasic World og The Force Awakens, ud over at være kombinationer af sequals og remakes, så har filmene også åbenlyse meta-referencer til deres forgængere.
De byder ikke på meget nyt i deres univers, og så er flere af karakterenr samtidigt fans af den serie de selv er med i.

http://www.fastcodesign.com/3057059/the-year-of-the-meta-blockbuster

That Guy Leouser/43748

Den kommende Ghostbusters film er ikke en såkaldt "requel", men blot et "almindeligt" reboot, da der ikke bygges videre på den oprindelige historie.
Hændelserne fra ghostbusters (1984), er altså ikke sket i 2016 udgaven.

Men ellers god artikel :)

Stine Teglgaard

Tak for kommentaren.
Du har ret i, at den eftersigende er et reboot, men Ghostbusters nævnes alligevel i THR som en requel pga dens genbrug af de originale skuespillere og elskede figurer som Slimey...

eftersom det langt fra er en eksakt videnskab, balancerer termen vist på en hårfin balance. De nævner fx også den kommende Indiana Jones 5 som en requel...

Mvh Stine
Kino.dk

Horsi

Hurra vi har fået et navn for den dovenskab der efterhånden gennemsyre Hollywood. Hurra for ide døden og den manglende evne til at lave nyt. Det nyeste navn i rækken af nu endeløse navne som alle dækker over at i stedet for af og til at lave nyt, så laver vi bog and comics filmatiseringer, prequels, secuels, requels, rebots ja listen fortsætter. Jeg kan kun håbe at andre lige som mig snart bliver syge af den non stop overfodring fra Hollywood af den slags og begynder at variere kosten mere imellem at give os gensyn med kendte universer og komme op med noget nyt og originalt.

Jacob

Det er absolut noget som deler vandene, og hvad man lige opfatter som nostalgi eller plagiat. For mit eget vedkommende hadedet jeg det ved 'Jurassic World', mens det ikke generede mig synderligt ved 'The Force Awakens'.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Kim
Kim

Det kan være den ikke er helt ny, men hvor er den god!

Qkim
https://detsundesind.dk/

15 timer siden
Jacob

Man kunne også forestille sig at Jurassic World vil udvide til serieformatet ligesom Lucasfilm gør i stor stil med Star Wars.

2 dage siden
Jonas user/950929
Jonas user/950929

Normalt ville man kunne finde en ting eller to positivt om en hver film, men dette b films projekt ligner noget lavet af en 3 klasse.

3 dage siden
Thomas

Allermest glæder jeg mig bare til at komme i Biffen igen. Det har jeg ikke været siden 1917... havde premiere.

4 dage siden
Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jonas. Biografen er under ombygning, så den forventes først åben til juli.

Mvh.
Hartvig, kino.dk

4 dage siden

Aktive debatter