Cookie- og Privatlivspolitik
Første billede fra  Ghost in the Shell

Første billede fra Ghost in the Shell

Scarlett Johansson som cyborg

Stem op!
393
Stem ned!
0
(reset)

Paramount og DreamWorks har netop offentliggjort det første billede fra science fiction-filmen Ghost in the Shell

Filmen er baseret på Masamune Shirows internationalt anerkendte mangaserie af samme navn. Handlingen fokuserer på karakteren Kusanagi, som er en menneskelig cyborg og leder af en elitegruppe af soldater under navnet Section 9.

Konceptet har tidligere været filmatiseret i 1995 som animation, mens denne film benytter sig af rigtige skuespillere i futuristiske omgivelser.

Rupert Sanders, manden bag bl.a. Snow White and the Huntsman, skal instruere, og rollelisten består af stjerner som Scarlett Johansson, Michael Pitt og danske Pilou Asbæk.

Ghost in the Shell får dansk premiere den 30. marts 2017

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Syvsoverenuser/134705

Forestil dig, at den gamle Valhalla tegnefilm skulle genindspilles med rigtige skuespillere, men at det så stod til et russisk filmselskab at lave den og asiatiske skuespillere til at udføre den på gebrokkent engelsk. Eller for den sags skyld hvis det samme skulle overgå Matador, som i manges øjne vel er en form for nationalklenodie.

For de som ikke kender til GITS, så er den startet som japansk tegneserie af de mindre blufærdige af slagsen og senere overført til en japansk tegnefilm i 1995, hvilken har fået ikonisk værdi grundet dens landvindinger inden for genren.

Det er primært 3 ting der gør, at jeg er meget forbeholden:
Skuespillerne er ikke japanske.
De taler garanteret ikke japansk.
Skribenten er blot en af dem som ikke ved, at man på japansk (og kinesisk) sætter efternavn før fornavn når man omtaler personer. Dette medfører, at skribenten enten tror, at Kusanagi Motoko hedder Motoko til efternavn og ikke fornavn eller blot er uvidende om, at man på japansk titulerer folk med deres efternavn i stedet for fornavn, med mindre man kender dem godt.

I GITS universet er menneskeheden kommet så langt, at man kan få indopereret en "cyberbrain" der får en online med heads-up-display på øjenæblet og kan forbinde til hinanden med/uden et stik i nakken. Man er også i stand til at sætte en biologisk hjerne ind i en mekanisk krop af hvilken som helst type. Samt vel mest vigtigt, lave et "dive" på internettet i strømmen af informationer og bruge det i både gode og onde henseender. Unikt for Motoko er, at hun helt fra barnsben af var ude for en forfærdelig ulykke som gjorde, at hele hendes bevidsthed blev overført til en mekanisk krop, hvilket har gjort hende til en formidabel benytter af disse, hvor hun ubesværet kan flytte sin bevidsthed rundt mellem forskellige kroppe.

Ordet "ghost" i titlen kommer sig af, at når vi som kød og blod refererer til en mavefornemmelse eller vores sjette sans - for ikke at tale om sjælen, så findes lignende ikke når man er en fuld maskine som Motoko eller delvist mekaniseret person og skal sætte ord på sin ageren. Og så alligevel, for det er omdrejningspunkt i Motokos tilfælde, at hendes tilbageblevne menneskehed i en krop af stål stadig kan hjælpe hende i sine handlinger ved at "hviske" til hende.

Hvis du har lyst til at vide mere kan jeg anbefale tegneserien (på engelsk) eller at du får fat i følgende tegnefilm:
Ghost in the Shell (enten 1995 eller 2.0 udgaven fra 2008)
Ghost in the Shell - The new movie (oprettelsen af Section 9)

Og for alt i verden hør dem på japansk med engelske eller hvis muligt danske undertekster. Japansk stemmeskuespil er simpelthen længder foran de engelske, også kaldet en "dub".

Jacob

Et oplæg med et rigt potentiale, som de forhåbentlig udnytter til fulde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

aullia

365 Days/DNI

Download Film ➡ https://t.co/NrpIozNrXp?365sexDays=Danz

2 timer siden
aullia

Download Film ➡ https://bit.ly/3gc65FJ

2 timer siden
aullia

Download Film ➡ https://bit.ly/3gc65FJ

2 timer siden
aullia

365 Days/DNI

Download Film ➡ https://t.co/NrpIozNrXp?365sexDays=Danz

2 timer siden
aullia

Download Film ➡ https://bit.ly/3gc65FJ

2 timer siden

Aktive debatter