Cookie- og Privatlivspolitik
Ålen takker af!

Ålen takker af!

Peter Aalbæk Jensen stopper som direktør for Zentropa

Stem op!
106
Stem ned!
0
(reset)

- På denne dag, hvor jeg fylder 60 år, har jeg valgt at stoppe små 25 års virke som leder af filmselskabet Zentropa, skriver Peter Aalbæk Jensen i dag i en pressemeddelelse.

Ålen, der startede virksomheden sammen med Lars von Trier i 1992, fremhæver nylige bedrifter som Kollektivet, Flaskepost fra P og den kommende Der kommer en dag, samt Trine Dyrholms Sølvbjørn-sejr og fortsætter:

- Jeg kan mæt af dage glæde mig over seneste markante sejre: Firmaets triumf over arvefjenden Det Danske Filminstitut, hvis ledelse nu i to markante sager mod Zentropa har lidt ydmygende nederlag. Først underkendelsen ved Revisornævnet, derefter Justitsministeriets kendelse om DFIs ulovlige idømmelse af SKÆRPET TILSYN af Zentropa, lyder endnu et citat.

Den kontroversielle filmpersonlighed overlader stafetten til en kollektiv ledelse bestående af Anders Kjærhauge, Frederik Nemeth, Rikke Ennis, Louise Vesth og Sisse Graum Jørgensen. Anders Kjærhauge får titlen som administrerende direktør, men den samlede ledelse vil køre firmaet i fælleskab.

Peter Aalbæk Jensen vil fremover agere igangsætter af filmprojekter med Birgitte Stærmose og Kim Fupz Aakesons 'Darling' og Anders Morgenthaler og Mikael Wulfs 'Vejfesten' på tegnebrættet.

Som afsked sender Ålen desuden følgende galskab af et billede med teksten "Adios". Så kan vi kende ham!

zentropa 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Antaeus

Nu kender jeg ikke nogle af bøgerne, men hvis man henholder sig til filmuniverset, altså de forrige Star Wars film og især Ep.

3 timer siden
Kasper

At kejseren overlevede er udforsket i ret mange roste EU bøger, og kan næppe betragtes som en hovsa løsning.

4 timer siden
Antaeus

At være den nye "The Force Awakens" (Star Wars) ser jeg ikke som en stor fordel - jo, sammenlignet med hvad der er kommet af Terminator film efter

4 timer siden
Kekkeruser/733889
Kekkeruser/733889

Jeg er klar og haft haft hejst lakridspibe siden, at jeg så den første gang <3 ;) :D

6 timer siden
Reff

Haha hørt hørt

9 timer siden

Aktive debatter