Cookie- og Privatlivspolitik
Ålen takker af!

Ålen takker af!

Peter Aalbæk Jensen stopper som direktør for Zentropa

Stem op!
106
Stem ned!
0
(reset)

- På denne dag, hvor jeg fylder 60 år, har jeg valgt at stoppe små 25 års virke som leder af filmselskabet Zentropa, skriver Peter Aalbæk Jensen i dag i en pressemeddelelse.

Ålen, der startede virksomheden sammen med Lars von Trier i 1992, fremhæver nylige bedrifter som Kollektivet, Flaskepost fra P og den kommende Der kommer en dag, samt Trine Dyrholms Sølvbjørn-sejr og fortsætter:

- Jeg kan mæt af dage glæde mig over seneste markante sejre: Firmaets triumf over arvefjenden Det Danske Filminstitut, hvis ledelse nu i to markante sager mod Zentropa har lidt ydmygende nederlag. Først underkendelsen ved Revisornævnet, derefter Justitsministeriets kendelse om DFIs ulovlige idømmelse af SKÆRPET TILSYN af Zentropa, lyder endnu et citat.

Den kontroversielle filmpersonlighed overlader stafetten til en kollektiv ledelse bestående af Anders Kjærhauge, Frederik Nemeth, Rikke Ennis, Louise Vesth og Sisse Graum Jørgensen. Anders Kjærhauge får titlen som administrerende direktør, men den samlede ledelse vil køre firmaet i fælleskab.

Peter Aalbæk Jensen vil fremover agere igangsætter af filmprojekter med Birgitte Stærmose og Kim Fupz Aakesons 'Darling' og Anders Morgenthaler og Mikael Wulfs 'Vejfesten' på tegnebrættet.

Som afsked sender Ålen desuden følgende galskab af et billede med teksten "Adios". Så kan vi kende ham!

zentropa 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Yasmin

De er virkelig kommet langt med deep fakes. Man kan seriøst ikke se det er fake!

1 time siden
Kenneth

Meet Joe Black er efter min mening hans bedste film

10 timer siden
Henrik Plauborg

Jeg glæder mig super meget til at se filmen margrete den 1 biografen i marts 2021.Håber der er merchandice til filmen.

1 dag siden
Never too many movies

Fin opsummering af Tobias Lindholm. Men det er vel også værd lige at nævne, at manden står bag Krigen, som jo er en Oscarnomineret film.

1 dag siden
Morten V. K. Pedersen

Er helt enig med dig Daniel, der er virklig mange gode afsnit! Vi burde lave en afstemning af hvilken sæson der er den bedste .

2 dage siden

Aktive debatter