Cookie- og Privatlivspolitik
Ålen takker af!

Ålen takker af!

Peter Aalbæk Jensen stopper som direktør for Zentropa

Stem op!
106
Stem ned!
0
(reset)

- På denne dag, hvor jeg fylder 60 år, har jeg valgt at stoppe små 25 års virke som leder af filmselskabet Zentropa, skriver Peter Aalbæk Jensen i dag i en pressemeddelelse.

Ålen, der startede virksomheden sammen med Lars von Trier i 1992, fremhæver nylige bedrifter som Kollektivet, Flaskepost fra P og den kommende Der kommer en dag, samt Trine Dyrholms Sølvbjørn-sejr og fortsætter:

- Jeg kan mæt af dage glæde mig over seneste markante sejre: Firmaets triumf over arvefjenden Det Danske Filminstitut, hvis ledelse nu i to markante sager mod Zentropa har lidt ydmygende nederlag. Først underkendelsen ved Revisornævnet, derefter Justitsministeriets kendelse om DFIs ulovlige idømmelse af SKÆRPET TILSYN af Zentropa, lyder endnu et citat.

Den kontroversielle filmpersonlighed overlader stafetten til en kollektiv ledelse bestående af Anders Kjærhauge, Frederik Nemeth, Rikke Ennis, Louise Vesth og Sisse Graum Jørgensen. Anders Kjærhauge får titlen som administrerende direktør, men den samlede ledelse vil køre firmaet i fælleskab.

Peter Aalbæk Jensen vil fremover agere igangsætter af filmprojekter med Birgitte Stærmose og Kim Fupz Aakesons 'Darling' og Anders Morgenthaler og Mikael Wulfs 'Vejfesten' på tegnebrættet.

Som afsked sender Ålen desuden følgende galskab af et billede med teksten "Adios". Så kan vi kende ham!

zentropa 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Goldie Hawn evt?......

3 timer siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

7 timer siden
Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

1 dag siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

1 dag siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

4 dage siden

Aktive debatter