Læs Grimsbys vanvittige censurbegrundelse

Ikke for børn og sarte sjæle
Billede
(© UIP)

Denne nyhed indeholder spoilers og er ikke for små børn eller sarte sjæle - men det er filmen Grimsby bestemt heller ikke.

Sacha Baron Cohens nyeste komedie har i dag premiere, og eftersom manden lever af at provokere og chokere, er det næppe overraskende, at 'Grimsby' er blevet tilladt over 15 år samt har fået en virkelig langt ude censurbegrundelse.

Du kan her læse om et par scener, der gav anledning til den høje censur. Gider du ikke at læse spoilers, kan du i stedet se publikums reaktion på en af scenerne i klippet forneden.

Medierådets censurbegrundelse:
I én lang og voldsom scene parrer flere hanelefanter sig med en hunelefant, og man ser i nærbillede en overdrevet stor penis bevæge sig ind og ud og ejakulere flere gange ud over to mænd, som befinder sig inde i hun-elefanten. Hertil kommer en ubehagelig scene, hvor en hovedfigur tvinges til at suge noget gift ud af sin brors testikler.

Selvom filmen også indeholder humor, vurderes de nævnte scener at kunne virke grænseoverskridende eller skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15 års-grænse.

Grimsby er aktuel i biografen.