Cookie- og Privatlivspolitik
Overblik: Vinterferiens film

Overblik: Vinterferiens film

Guide til biografernes tilbud

Stem op!
502
Stem ned!
0
(reset)

I næste uge er der vinterferie, og det betyder en lang række nye premierefilm i biograferne. Men hvad skal man se? Vi præsenterer et udvalg af de tilbud, som biograferne byder på i vinterferien, inddelt efter genre, for som sædvanlig er der noget for enhver smag.

Hvis du vil have et overblik over familiefilmene i vinterferien, kan du læse vores særskilte guide til film for alle.

Brooklyn/Camera Film
Drama og Oscar-nominerede film
Brooklyn er en romantisk film om en irsk pige, der immigrerer til USA, hvor hun møder kærligheden i form af italieneren Tony. Filmen er nomineret til tre Oscars, bl.a. Bedste skuespillerinde for Saoirse Ronans fremragende hovedrollepræstation.

Bryan Cranston, kendt fra tv-serien 'Breaking Bad', er også nomineret til en hovedrolle-Oscar for sit portræt af den sortlistede manuskriptforfatter Dalton Trumbo, der bl.a. skrev 'Roman Holiday' og 'Spartacus'. Trumbo er baseret på virkelige hændelser og har også Helen Mirren, Michael Stuhlbarg og Diane Lane på rollelisten.

Der er også potentielle Oscars i luften, når man retter blikket mod Den danske pige. Filmen er nomineret til fire styks, hvoraf de to hovedroller er de mest prominente. Eddie Redmayne spiller den første person til at få foretaget en kønskorrigerende operation, mens Alicia Vikander har rollen som den kærlige hustru.

Dramaet The Model er instrueret af danske Mathias Matthiesen, men foregår mestendels i Paris, hvor en ung dansk model forelsker sig i den attraktive og noget ældre fotograf. Deres stormfulde forhold bliver hurtigt udfordret af barske realiteter og en utilgivende branche.

Flere Oscar-nominerede film inkluderer favoritter til Bedste film-prisen som The Revenant og The Big Short, der begge stadig er biografaktuelle. Thomas Vinterbergs Kollektivet, der skal dyste i hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Berlin, er også aktuel.

Walking Distance får først premiere i uge 7. Dramaet handler om en svært overvægtig mexicaner, der, efter at have modtaget et kamera, møder en anden enspænder i teenageren Paolo.

Deadpool/20th Century Fox
Action og adventure
Deadpool er ikke som superhelte er flest. Han er grov i munden, ekstremt voldelig og gør grin med alt og alle. Ryan Reynolds spiller Marvels usædvanlige karakter, og du kan se vores interview med skuespilleren.

Hvis man endnu ikke har fået set Star Wars: The Force Awakens, er den stadig aktuel i biografen.

I uge 7 er der premiere på Michael Bays autentiske actionfilm, 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, der handler om et angreb på et diplomatisk område i Libyen.

Single i New York/Warner Bros.
Komedier
Dakota Johnson fra 'Fifty Shades of Grey' spiller hovedrollen i komedien Single i New York, hvor hun og vennerne skal manøvrere rundt i en storbyjungle fyldt med one night stands, flirting og tårnhøje forventninger.

Hvis man ikke kan få nok af modeller efter at have set 'The Model', kan man opleve Ben Stiller og Owen Wilson som to mindre kløgtige af slagsen i Zoolander 2, hvor makkerparret skal opklare et mysterium om myrdede kendisser.

Fifty Shades of Black, der er en parodi på 'Fifty Shades of Grey', er i øvrigt stadig aktuel. Det er Tordenskjold & Kold og Daddy's Home også.

I uge 7 er der i øvrigt premiere på Coen-brødrenes Hil, Cæsar!, som er en komisk og kærlig hyldest til 1950ernes Hollywood. Josh Brolin, George Clooney og Scarlett Johansson udgør de største navne på den i forvejen imponerende rolleliste.

God fornøjelse med vinterferiens film!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Julie

.... dødssygt udvalg.

Jacob

... 'Den danske pige', og så kommer selvfølgelig 'Deadpool' :-)

Daniel

Husk lige Zoolander 2 også hehe, den er ok sjov. Tror jeg vil se den i løbet af næste uge hvis muligheden er der tror jeg :P

Jacob

... ikke udelukket ;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

rene

Syntes på denne list at Munich er en af de dårligst film sammen med Amistad, og Tintin fandt jeg virkelig underholdne

4 timer siden
Frankuser/1079312
Frankuser/1079312

Sådan ødelægger man en vittighed:

6 timer siden
Kim
Kim

Hvis jeg ikke vidste bedre ville jeg tro, at det var en lille slet skjult hilsen til Colin Kaepernick...! ;-) hmmmm...

20 timer siden
Stephenuser/117126
Stephenuser/117126

Mon ikke at han nærmere refererer til de mutanter vi rent faktisk er løbet ind i (Scarlet witch og quicksilver), frem for at antage at der snakkes

22 timer siden
Daniel

Nu syntes jeg, at Fallen Kingdom var ret tam, og at slutningen var ret dårlig, for USA ville jo bare sende militæret ind, og gøre noget ved de unde

1 dag siden

Aktive debatter