Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar 2016 - bedst & værst

Oscar 2016 - bedst & værst

Ris og ros til den 88. udgave

Stem op!
421
Stem ned!
0
(reset)

Oscar-uddelingen er netop overstået. Og hvor vi sidste år kunne konkludere, at Golden Globe-uddelingen har meget mere kant, skulle årets skandale #OscarsSoWhite vise sig at være en gave for aftenens show.

Vi har kigget nærmere på uddelingens højde- og lavpunkter: 

DET BEDSTE:

Ennio Morricone
Ennio Morricone
vandt for The Hateful Eight, hvilket markerede den første konkurrence-Oscar for den 87-årige legende og gør ham til den ældste komponist, der har vundet. At den italienske maestro går på scenen og leverer en rørstrømsk tale på sit modersprog, gjorde det historiske øjeblik endnu bedre.

Chris Rock
Chris Rock var den helt rigtige vært! Han gik med det samme i gang med årets ømtålelige emne og fik udnyttet #OscarsSoWhite fuldt ud. Især åbningstalen og den ærlige tur til en Compton-biograf hørte til højdepunkterne med den veloplagte vært. Race-debatten sørgede også for, at publikum var på dupperne, men temaet havde selvfølgelig også en bagside (se længere nede).

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio fik sin Oscar! Og alt spillede i de gyldne minutter, han gik på podiet. Først var der publikums reaktion, der føltes ægte og kærlig. Dernæst var der det faktum, at Leonardo fik lov til at tale ud, så han kunne levere en flot tale, hvor den 42-årige skuespillers kæphest, miljøet, fik taletid. Talen faldt på en aften, hvor de fleste missede pointen med tickeren og brugte tiden på navneopremsning.

Mark Rylance
Mark Rylance
vandt for bedste birolle, hvilket hænger sammen med en af aftenens lavpunkter (se længere nede). Rylance var dog dejligt velartikuleret på niveau med Christoph Waltz tilbage i 2010 - især hans tak til Tom Hanks og anerkendelse af de andre nominerede var værd at bemærke.  

A.M.P.A.S
Inside Out
 vandt for Bedste animationsfilm, hvilket var fuldt fortjent. Men endnu vigtigere gik Pete Docter og Jonas Rivera på scenen med noget på hjerte. "Husk at skabe noget", lød budskabet fra Pixars krøllede hjerner.

A.M.P.A.S
Veloplagte præsentationer fra folk som Louis C.K., Andy Serkis og Kevin Hart hjalp til at holde niveauet oppe blandt de sædvanlige anstrengte skærm-læsere med indstuderede jokes.

A.M.P.A.S
Overraskelsen!
Spotlight vandt prisen for Bedste film. Ikke imod alle odds, men det var dog stadig en overraskelse, da The Revenant havde opbygget momentum til at løbe med hovedprisen. På en ellers forudsigelig aften var det et kærkomment øjeblik, da Morgan Freeman annoncerede vinderen med tydelig overraskelse i stemmen. 

DET VÆRSTE

#OscarsSoWhite gjorde som allerede beskrevet showet relevant og leverede taknemmeligt materiale til værten. Bagsiden af den overordnede politiske dagsorden var dog, at tiden var for knap til uhøjtidligt ping pong med publikum og spontane indslag udenfor emnet. 

A.M.P.A.S
Sylvester Stallone
fik ikke sin velfortjente Oscar for 'Creed', og publikum blev dermed snydt for, hvad der muligvis ville have været aftenens store emotionelle øjeblik. Det ville have været et stort et af slagsen! 

A.M.P.A.S
Takketalerne
var for korte. Ideen med tickeren i bunden af skærmen blev ikke en succes, og 9 ud af 10 vinderne formåede kun at skrige et par ord, før de blev spillet ud af Wagners 'Ride of the Valkyries'. Resultatet var, at showet aldrig fik den der vanvittige tale, hvor alt fra hundefrisøren til mælkemanden blev takket i en strøm af tårer. Der var i det hele taget ikke mange tårer.

A.M.P.A.S
Sangene er sjældent højdepunkter ved Oscar-uddelingen. I år ramte showet bunden med Sam Smiths Bond-sang og Lady Gagas indslag. Emnet for sidstnævnte var vigtigt, men det blev bare meget amerikansk...

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mickey

Jeg har selv familie i The States, så jeg forstår udemærket at problemet er srort
Men jeg synes netop det er HER at fejlen ligger: Sorte skal ikke nomineres, bare for symolikkens skyld. de skal nomineres hvis de har fortjent det -på baggrund af deres performance!
Kan godt være der ikke var nogle sorte i år, men de nominerede havde fortjent det i år, hver og én, og jeg kan altså ikke se at nogen sort skuespiller har leveret noget Oscar.værdigt i 2015.
Men du har ret: Næste år står vi med 1-2 sorte nominerede, og de kan så bruge resten af deres liv på at spekulerer i, hvorvidt de fik nomineringen for deres farve eller performance :/

Syens sgu det er som om at folk glemmer, at en Mexicaner vandt for bedste instruktør. Er det virkelig sådan, at sorte SKAL nomineres?! Synes aldrig man hører asiater eller latinoer beklage sig, selvom de sjældent nomineres....

Kim

Sidste år var et af de dårligere for Oscar-showet, og derfor var det også en glædelig oplevelse at se showet live op som det gjorde i går nat ! Bortset fra musikken var der liv i folk, både værten, gæsterne og alle øvrige. Chris Rock viste sig at være et fremragende valg, da han hurtigt gav sit ucensorerede syn på #HollywoodSoWhite og gjorde det godt, og i det hele taget var han sjov hele showet igennem !

Egentlig var jeg tilfreds med hele showet, trods skuffelser over at Star Wars VII ikke fik nogen Oscars, men det var et godt og underholdende show ... OG DOG !!!!! Jeg ville give min venstre arm for at slippe for at høre de samme 3-4 danske studiekommentatorer år efter år efter år !!! Jeg fatter ikke, at det partout SKAL være de samme hvert år ! Så skift dem dog ud ! De er det eneste der HVERT år sikrer, at der i hvert fald er NOGET der er røvkedeligt at lytte til undervejs i showet !

Et eksempel : ER der egentlig nogen (eller ret mange) derude, som synes det er helt vildt interessant at hører dem rose Alicia Vikander's kjole til skyerne, eller fortælle seerne, at Kerry Washington's kjole lignede et delvist superheltekostume og dét synes de iøvrigt er grimt og upassende ??? Jeg personligt kunne ikke være mere fløjtende ligeglad ! Folk har noget tøj på, og vi har mere end nok i at skulle høre på amerikanerne selv bedømme kjolerne !

Jeg synes man burde tage en chance, og eksperimentere lidt med at variere panelet. Brug da de mange muligheder vi har i landet blandt især skuespillerne, men man kunne også mixe lidt med personer fra stand-up branchen, som har prøvet at være med i, eller har lavet, film selv. Se DET gad jeg godt at høre på i 5 timer ! :-)

Her er et eksempel på et panel, jeg ville finde yderst interessant at lytte til under Oscars : Iben Hjejle, Kim Bodnia, Mick Øgendahl og Anders Lund Madsen !

:-)

Line Schulz

Chris Rock var okay. Han var ikke i nærheden af, at være en af de bedste overhovedet. Han var sjov, ja, men emnet om diversitet og racer (som selvfølgelig er relevant) er bare noget man hører om hele tiden, hvilket er ærgerligt da det betyder at vi ikke kan fikse det problem. Men Chris Rock gjorde det ikke bedre. Det var bare ikke opløftende nok til et Oscar show, selvom han prøvede at gøre det sjovt! Dog synes jeg at hans idé om at lave kategorier til farvede skuespiller var både nyttig og sjov, fordi han havde nogle gode pointer.

Mad Max: Fury Road vandt alt for mange Oscars i træk (ikke noget man kunne gøre noget ved det), men det gjorde showet kedeligt i omkring en hel time, da det blev forudsigeligt.

Det med takketalerne var også lidt skidt. Det var som om, at folk ikke forstod hvad det var de skulle nævne og hvad de skule undlade. Kun få lavede gode taler, hvilket var super ærgerligt. Dog var det dejligt at Leonardo fik lov til at færdiggøre sin tale, og det var fantastisk at han fik prisen i år.

Men alt i alt synes jeg ikke det var så fantastisk igen. Sangene var kedelige og der manglede virkelig et bedre show under dem. Ikke at sige, at det er dårlige sange, men det blev sunget til Oscar uddelingen, så der måtte gerne have været lidt mere enten gang i den eller et bedre show at vise.

Segoyuser/116755

Må skrive , jeg synes nu Gaga udtrykte sin sang med de inderste følelser , smerten ramte hos min person , dejligt at se det direkte og hvor ville det være super hvis lige den optagelse kom på en cd.

Min oplevelse var virkelig vild med den!!

Et p.s. Min lille biograf sørgede for en god aften, skønne kager med en Oscar på smagte dejligt, god champagne, dejligt med de altid veloplagte medarbejdere selv om det nok har været en sej omgang for dem, stor Ros og Tak til Nordisk Film Århus C.....det er altså helt specielt at se Oscar i biffen end et bette tv.

lili

Jeg synes ikke særlig meget om Chris Rock synes det blev for meget med de konstante referencer sort/hvid hvid/sort.
Shovet var ikke særlig underholdende-husker med stor fornøjelse Hugh Jackman og Anna Hathaway med deres nummer år tilbage.Nej årets show levede ikke op til de sædvanlige store forventinger man altid har til denne aften.
vh Lili Johansen

Linauser/774152

Tror vi alle kan være enige i, at det største øjeblik på hele aften var da Leo løb med Oscaren (og fuldt ud fortjent) og formåede at gøre øjeblikket endnu større med hans virkelig gode takketale..Jeg var rørt til tårer :D
Og også et stort tillykke til den virkelig henrivende Alicia Vikander for hendes oscar - Synes hun var den smukkeste over dem alle igår..

Synes også Chris Rock gjorde det rigtig godt i år som vært. Hans åbningstale sad lige i skabet, sammenklippet hvor de laver sjov med hvis en sort skuespiller havde været et sidekick i filmene var virkelig underholdende lavet. Og det samme med hans besøg i en biograf i Compton.
Ellers synes jeg det hele #whiteoscar thing overtog lidt for meget af showet igennem.

Det nye tiltag med at navnene løb nederst på skærmen, så skuespillerne ikke behøvede at takke gud og hver mand på scenen, kræver nok lidt tilvending fra deres side af. For ellers synes jeg det fungerede meget godt for dem som huskede at komme med en anekdote i stedet. Håber de holder fast i det fremover?
Og så tror jeg ikke takketalerne er for korte, tror i stedet at problemet ligger i, at vinderne også bruger deres gyldne 45 ca. på at kramme gud og hver mand, så de tilsidst kun har 10 sek. tilbage når de endelig når op på scenen og derfor slet ikke når, at få sagt det de vil inden musikken begynder, at overdøve dem. Det irriterede mig, kram dem dog bagefter! ;)

Synes også der gik lidt for meget skrigeballon over Sam Smiths optræden, til gengæld ramte Lady Gagas optræden mig virkelig - budskabet var ikke til at tage fejl af. Tårerne stod i hvert fald ud som vandfald hos mig :D

Alt i alt synes jeg at The Oscars 2016 faktisk var en rigtig god og underholdende aften, og fedt at der var overraskelser med hensyn til priserne - det hører sig sgu til på sådan en aften :)

Simon

Hvis du bare havde set hele showet ville du have opdaget, at Spotlight vandt aftnens første og sidste pris. Filmen havde vundet en Oscar, og så vinder den Best Picture, endda over en film med tolv nomineringer. Bevares, jeg elsker DiCaprio. Men det moment hvor Morgan Freeman med usikkerhed i stemmen fortæller, at Spotlight har vundet den største pris, tror jeg folk vil tale om i længere tid end Oscaren til Leo, både fordi han var klar favorit, og fordi ingen havde set det komme da alle priserne var uddelt (udover Bedste Film). Så jeg er ikke helt enig i det. Men jeg må indrømme, synes også at det var rørende at de rejste sig, og at der blandt andet blev filmet på Matt Damon. Det blev jeg rørt over, især fordi jeg elsker The Departed. Ellers var Morricone's tale også flot, og Chris Rock gjorde det godt.

Linauser/774152

Kan så bare sige at Leos Oscar moment er mere twittet end Ellens Oscarselfie og det nedlagde altså Twitter hvis du så det dengang?
Så tror ikke at du kan komme helt udenom, at det var større end at Spotlight vandt for bedste film ;)

Simon

betyder det ikke at jeg mener det ;). Det var flot han vandt, flot tale. Men da Spotlight vandt, var der helt stille i min sofa.

Jacob

... irriterende at det netop ikke fungerede med takketalerne. Og så er det ligeledes ærgerligt at dem som stemmer ikke ser alle film i den pågældende kategori, hvilket betyder at der tit ikke er de store overraskelser. Hvis Stallone havde vundet kunne han have pointeret det groteske i, at han som hvid havde fået en pris, mens filmens sorte instruktør og mandlige hovedrolle var blevet overset.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Emil Fogh

Jeg synes ikke, den sjette sans virkelig holder vand, der er simpelthen for mange elementer, der ikke spiller sammen...

3 timer siden
Emil Fogh

Twistet i Primal Fear er påklistret.

3 timer siden
Danjaluser/179295
Danjaluser/179295

Fedt at se en liste med så mange film jeg ikke har set endnu. Twistet i A beautifull mind og the Game er nok de stærkeste jeg kan huske.

8 timer siden
Martin

The Handmaiden er en så fantastisk film. Og måske skulle Parasite også være på denne liste.

8 timer siden
Nadia

Nu må min lokale biograf aka Kinorama Sønderborg se at få den på plakaken ellers er jeg nød til at tage til nærmesete storby bare for at se den.

21 timer siden