Cookie- og Privatlivspolitik
Interview med Alicia Vikander

Interview med Alicia Vikander

Vi mødte stjernen fra Den danske pige

Stem op!
47
Stem ned!
0
(reset)

I dag er der premiere på Den danske pige, en usædvanlig kærlighedshistorie mellem det danske kunstnerpar Einar og Gerda Wegener. Deres ægteskab bliver for alvor udfordret, da Einar beslutter sig for at få foretaget verdens første kønskorrigerende operation.

Gerda Wegener spilles af den unge skuespillerinde Alicia Vikander, som er et af de mest prominente navne i filmbranchen lige nu. Vi mødte den 27-årige svensker til en snak om filmen og om at være Hollywoods mest eftertragtede skuespillerinde.

Hvordan forberedte du dig til rollen?

For mig handlede det mest om at møde andre transseksuelle og især deres venner og partnere, som har været hos dem gennem deres transformation. Folk glemmer ofte, at deres familiemedlemmer eller partnere også går igennem transformationen.

Hvilken scene var mest udfordrende for dig?

Jeg blev virkelig berørt af scenen, hvor Gerda kommer hjem fra hendes udstilling i Paris og bliver mødt af Lili. På dette tidspunkt er Gerda bange for at miste sit livs kærlighed, så hun siger til Lili: ”Jeg vil have min mand tilbage.” Denne replik ramte mig virkelig, fordi hun siger det velvidende om, at det ikke er muligt, for Einar eksisterer ikke længere - det er kun Lili nu.

Den danske pige

Hvis du var i Gerdas position, ville du så have samme styrke og mod som hende?

Jeg var meget imponeret og forbløffet over Gerda, og jeg så op til hende. Jeg ved dog ikke, om jeg ville have den samme udholdenhed og tapperhed, når det kommer til at elske nogen så meget, for det betyder også, at man må give slip.

Følte du dig mere tilpas, når I filmede i København, da det er så tæt på dit eget hjemland?

Selvfølgelig var jeg glad for at være tilbage. Jeg har en masse venner her, og jeg elsker virkelig København. I har den mest fantastiske mad, så jeg var meget begejstret. Humoren her minder meget om den svenske, men er en smule mere rå, så jeg følte mig bestemt hjemme.

Hvilken oplevelse husker du bedst, fra da I filmede i København?

Det var en dag, hvor vi gik ned til Nyhavn og så den forvandling, der var sket. Som skuespiller er det altid dejligt, når der bliver skabt en hel verden for én. Det gør det meget nemmere at udføre sit arbejde.

Jeg husker særligt en af de første scener, hvor Eddie (Redmayne, red.) og jeg gik ned ad gaden, og vi spurgte begge Tom (Hooper, red.), hvad han dog havde gjort ved stedet, for det så helt fantastisk ud. Jeg tror, det er, fordi det er så uberørt. Det var virkelig bemærkelsesværdigt.

Den danske pige

Der har været en del politisk debat omkring hele emnet om transseksuelle. Føler du, at du bliver nødt til at være mere forsigtig med eller opmærksom på, hvordan du udtrykker dig om emnet?

Vi er nået til et punkt, hvor vi ikke længere behøver være bange for at tale om det. I sidste ende handler det om borgerrettigheder og om at give folk lov til at være dem, de er. Jeg føler mig meget privilegeret over at få lov til at være en del af debatten.

Hvordan er det at være Shooting Star i Hollywood lige nu?

Det har været noget af en rejse. Jeg bliver stadig vildt glad, når jeg får lov til at møde og arbejde med folk, som jeg har set op til i løbet af min opvækst. Jeg er dog allermest glad for, at jeg har fået mulighed for at være med til at fortælle nogle utrolige og usædvanlige historier. Samtidig har jeg har også fået lov til at spille en del forskellige roller, som har skræmt mig, fordi jeg er blevet tiltrukket af dem. Det har været nogle fantastiske år med en masse hårdt arbejde - jeg er ikke stoppet, siden jeg sidst var i København, hvor vi filmede En kongelig affære.

Den danske pige er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

1 dag siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

4 dage siden
Morten

Rian kommer aldrig til at lave en star wars film. Han alene er skyld i Disney har mistet penge og hans film var tæt på et flop.

4 dage siden
Kim "Dragon furry"

Nogle af de små lokale biografer, som Valby bio og Drive-in i Lynge, de har stadigvæk de film som de store biografer boycutter.

5 dage siden
Jesper

Han burde have takket nej til den rolle..

Det bliver en no go herfra. WB får ikke fem flade øre for den film herfra.

5 dage siden

Aktive debatter