/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Det vidste du ikke om Coen-brødrene

Det vidste du ikke om Coen-brødrene

15 facts om Hil, Cæsar!-instruktørerne

Stem op!
384
Stem ned!
0
(reset)

I anledningen af premieren på Coen-brødrenes nyeste film Hil, Cæsar!, har vi samlet en portion trivia om Ethan og Joel Coen.

'Hil, Cæsar!' er en stjernespækket komedie, der foregår på et Hollywood-studie i 1950erne, og har bl.a. Josh Brolin, Ralph Fiennes, George Clooney, Tilda Swinton og Scarlett Johansson på rollelisten.

Vi varmer op med 15 facts du (måske) ikke vidste om Coen-brødrene.

Hil, Cæsar! er aktuel i biografen.

Hil, Cæsar!

1. De er blevet omtalt som 'The Two-Headed Director' pga. deres tætte samarbejde.

2. "That was great, but could you do it like it's written in the script?" Dette er ofte den respons, en skuespiller får, hvis han/hun improviserer. De fleste Coen-film er nemlig tro mod det endelige udkast af manuskriptet.

3. Da Joel Coen var barn, tjente han penge på at slå græs, så han kunne købe et Super-8 kamera.

4. Med filmen No Country for Old Men blev de en del af den prestigefyldte gruppe af filmfolk, der har vundet Oscars for Bedste film, Bedste instruktion og Bedste adapterede manuskript samme år.

5. Seks gange har de instrueret skuespillere, der er blevet Oscarnomineret for deres præstationer: Michael Lerner, Frances McDormand, William H. Macy, Javier Bardem, Jeff Bridges og Hailee Steinfeld. McDormand og Bardem vandt i kategorien.

6. Hollywood-komedier fra slutningen af 50erne og starten af 60erne har ifølge Joel Coen haft mest indflydelse på ham og hans bror.

7. Joel Coen har som den eneste vundet Cannes-prisen tre gange for Bedste instruktør.

Burn After Reading

8. Brødrene har en meget usædvanlig skriveproces. De begynder med at skrive en vilkårlig scene, som de finder interessant frem for at bekymre sig om, hvad historien skal handle om. Dette fører ofte til, at de skriver flere film på samme tid. Fx blev manuskriptet til Burn After Reading og 'No Country for Old Men' udarbejdet i den samme periode.

9. Indtil videre har de skrevet fire film, som har været Oscarnomineret for Bedste film: Fargo, 'No Country for Old Men', A Serious Man og True Grit. 'No Country for Old Men' er den eneste af disse, som vandt i kategorien.

10. De er begge kæmpe fan af instruktøren Stanley Kubrick, og alle deres film refererer til Kubricks film. Dette ses fx i 'Fargo', hvor Carl siger "just a little of the old in-and-out", hvilket er en reference til Kubricks film A Clockwork Orange.

11. Den første Coen-film, hvor både Joel og Ethan er krediteret som instruktør og producer, er The Ladykillers.

12. Deres film har ofte mindst en hurtig-talende karakter.

13. De caster ofte de samme skuespillere i flere af deres film. Fx har Steve Buscemi været castet 6 gange, og Frances Mcdormand (der er gift med Joel) har været castet 5 gange.

14. I filmen 'True Grit' er Ethan Coens søn, Buster Jacob Coen, krediteret for Matt Damons abs stand-in, selvom Damon på intet tidspunkt i filmen tager trøjen af. 

15. Roderick Jaynes, som er krediteret for klipning i alle Coen-film, eksisterer i virkeligheden ikke. Det er et pseudonym for Joel og Ethan Coen.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

4 dage siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

5 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

6 dage siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter