Cookie- og Privatlivspolitik
Brugernes dom: Spotlight

Brugernes dom: Spotlight

"Jeg forlod biografen målløs!"

Stem op!
331
Stem ned!
0
(reset)

I dag har Spotlight, en af årets store prisfilm, premiere.

Det Oscar-nominerede drama bygger på autentiske begivenheder, hvor et par Boston-journalister afslørede et større seksuelt misbrug indenfor den katolske kirke.

Vi inviterede vores mest aktive brugere til en eksklusiv #kinotur for at se filmen en hel måned før premieren - her er et udsnit af deres dom.

Du kan læse alle anmeldelser på filmprofilen for Spotlight.

Nicholas:
”Alt i alt kan jeg stærkt anbefale ’Spotlight’, der gjorde et stort indtryk på mig. Samtidig med at filmen føltes fokuseret og lille, mærkede jeg tyngden af emnet, der blev behandlet. Jeg forlod biografen målløs, som kun en film af højeste kvalitet kan gøre!”

Katja:
”Flere gange slog det mig, at filmen minder meget om 'All the President's Men' fra 1976.”

Per Chr.:
”Filmen er dialogtung og kræver noget, men det er helt fint, for flere af skuespillerne viser nye sider af deres talent og leverer den meget velskrevne dialog knivskarpt og præcist, så man nogen gange bliver slået til tælling på det som afsløres - og man tror på dem.”

Lise:
”Manuskriptet er hamrende godt skruet sammen. Højdepunkter følges af nederlag, og jeg sad efterhånden med en følelse af: "Åh, skal det dog aldrig lykkes?" Det er ret godt gået, da jeg jo faktisk - fra virkelighedens verden - kendte udgangen.”

Wayne:
”Selve filmen er troværdigt produceret, så godt faktisk, at man ikke på noget tidspunkt stiller spørgsmål ved, om det var sådan, det foregik. Men det er også en film, blottet for overraskelser og den helt store dramatik. Har man bare fulgt lidt med i medierne, så vidste man det meste i forvejen.”

Jakob:
”Filmen har begge ben plantet solidt på jorden og forsøger derfor ikke at piske store følelser op med musik og andre virkemidler. En detalje jeg sætter stor pris, da vi (seerne) udmærket er klar over, hvor stygt et emne vi har med at gøre.”

TanjaSL
”2016 er kun lige begyndt, og allerede nu er barren sat højt. 'Spotlight' er uden tvivl med til at løfte denne. Tom McCarthy formår at fortælle denne historie med indlevelse og samtidig bygge et solidt fundament omkring historien som skuespillerene derefter fuldfører og slutter en ring om.”

Herlig.Smith:

”Når jeg ser trailers til eller læser om film som denne, sidder jeg ikke og tænker "den her skal jeg i biografen og se", men den her oplevelse har virkelig givet mig en lyst til - ikke bare at gå mere i biografen, end jeg i forvejen gør - men også at udvide min filmiske horisont, og åbne op for film som denne.”

Lisa:
”Mark Ruffalo er velspillet i rollen som en af journalisterne. Han er Oscar-nomineret for sin rolle i denne film, og jeg krydser fingre for, at han får den for bedste mandlige birolle.”

Bjarke:
”Jeg har været heldig at få lov til at komme ind og se filmen ’Spotlight’ med #kinotur, præcis en måned før den officielle danske udgivelse. Og det kan jeg ikke takke nok for, for ’Spotlight’ er en af mine bedste filmoplevelser nogensinde. Det er en af de der typer film, der bare bliver hos én et stykke tid efter, man har set den.”

Jeff:
“You could imagening that "Hollywood" would try and sensationalise a story like this. Hats off to the filmmakers for basically just telling the story as it happened. I was riveted from start to finish and the 2 hours just flew by.”

Ann:
”Det er en film, der bliver siddende, efter man har forladt biografen. En film jeg varmt kan anbefale alle at gå ind at se. Den får maks stjerner fra mig, og jeg håber den får alle Oscars hjem.”

Mette:
”Wow - jeg blev godt nok overrasket over denne film! Med den rolleliste og alle Oscarnomineringerne havde jeg selvfølgelig høje forventninger, men jeg havde samtidig også forestillet mig en lidt langsom film. Det er den ikke - tværtimod! Selvom den ikke er action packed sker der noget hele tiden, og man sidder spændt og holder med Spotlight-teamet igennem hele filmen.”

Sparre:
”Jeg vil anbefale dig at se filmen, hvis du er til historier, der er baseret på virkelige hændelser. Og jeg kan godt afsløre, at hårene kan rejse sig på armene til slut.”

Mette:
”Jeg sidder tilbage med en tørst efter at vide endnu mere, at grave helt til bunds i sagen, og en fascination over både journalisternes arbejde og hele systemet.”

Anzu:
”En utrolig god film hvor skaberne har forstået, at film ikke behøver at have masser af action og høj lyd for at give impact. Den er tilfreds underspillet og skuespillernes præstationer er fantastiske. Jeg kan helt klart anbefale filmen!”

Nicolai:
”Man føler sig som en del af det lille journalisthold. Det bliver blot endnu mere troværdigt af det glimrende skuespil fra Michael Keaton, Mark Ruffalo og Rachel McAdams, som efterhånden bliver mere og mere påvirket af sagen, jo dybere de graver i den.”

Hejdi:
”Filmen skal helt klart ses igen!”

Helenecolor:
”’Spotlight’ får ens hjerne til at åbne op for, at der rent faktisk kan ske sådan nogle handlinger.”

Segoy:
”Den er en Golden Globe eller Oscar værdig.”

Jonas:
”’Spotlight’ er på alle måder en stærk og medrivende film. Det er fuldt fortjent, at den er nomineret til en Oscar - og ville ikke blive sur, hvis den nuppede den.”

Heidi:
”Det gør ondt helt ind i hjertet, og har man bare et gram af retfærdighedssans i sig, så skal man se den her film. Den er sindssygt godt spillet på alle fronter, den er saglig og den har bid. Og så er den vigtig, fordi den viser, hvor vigtigt det er, at ting ikke bliver gemt væk og dækket over, bare fordi det skal se pænt ud, eller fordi dem der gør det har en hvis magt i samfundet.”

Maria:
”Stærk film og fantastisk skuespil! Den har klart fortjent sine priser til Oscars, Golden Globes osv., og jeg giver den 6 ud af 6 stjerner, da den formåede at holde tempoet hele vejen igennem.”

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus/Musen

For jeg ville godt nok OGSÅ gerne se denne film, som har fået så enormt gode anmeldelser, som jeg forstår.

-Desværre ser det ud til, at jeg får tid til at se filmen i biografen, men jeg tvivler godt nok meget på, hvis denne film ikke vinder NOGEN Oscars for sin begejstring!

Jeg stemmer på: The SPOTLIGHT!

;)

Martin

Jeg forstår ikke helt hvis alle skulle være så glade for Spotligt, bevares en god film, men syntes nu der er forbehold at tage her.
Som sagt syntes jeg det er en ganske fin film, men ikke just underholdende nærmere kedelig til tider. Jeg vil kalde filmen interessant, da den mangler både spænding og drama før jeg vil rose den i lige så høj grad som dem i artiklen.

Angående filmens oscar chancer, kan jeg ikke se den løber afsted med noget specielt.
Den er nomineret til bedste film, men spørger i mig vil jeg mene at Spotlight er en af de dårligst stillede til den pris.
Mark Ruffalo gjorde det ganske fint, men jeg syntes heller ikke han står en chance mod Christian Bales præsentation af The Big Short. Lige så ser jeg ham heller ikke overgå Mark Rylance fra Bridge of Spies.
Rachel McAdams er ligeså nomineret, hvilket jeg slet ikke forstår, da jeg finder hendes optræden både kedelig og uinteressant. Derimod håber jeg personligt på en Jennifer Jason Leight løbet med den pris, da hendes rolle i The Hateful Eight var intet mindre end uovertruffen.

Det er blot min synspunkt på filmen og dens Oscar chancer, men det er trods alt ikke længere tilbage end sidste år, hvor den absolut kedeligste film løb med flest priser. Så alt kan ske søndag.

Mads Aagaard

enig! forstår ikke hvorfor den bliver rost til skyerne, synes det er en helt fin film, men der er intet specielt ved den overhovedet :)

Wayne

Der er tale om uddrag fra anmeldelserne, så ikke alt er positivt. Men det kan du læse - hvis du ser dem under filmen.

Jeg er iøvrigt helt enig med dig i at den ikke har de store Oscar muligheder - måske på manuskript siden.

Mark Ruffalo er den eneste som virkelig har en scene med kød i - men da den står alene i en meget stille film, så virker den næsten forceret. Og helt enig, Rachel McAdams nominering er svær at se logikken i. Jennifer Jason Leight er også min favorit til birollen.

Jonas

Jeg var en af dem, der så den på forpremiere, og har selv givet filmen seks stjerner.

Jeg kan godt nikke genkendende til nogle af de ting, du siger. Var selv næsten ved at falde i søvn fem minutter inde, og filmen opbygger ikke drama og spænding på den traditionelle måde. Bl.a. kunne man sagtens have fået mere spænding ud af journalisten, der var nabo til en præst, eller den enkelte præst, der måske selv havde været offer for overgreb. Men da først journalisterne begyndte at finde ud af, hvor stor en sag de for alvor havde i hænderne, blev jeg for alvor hooked. Handlingens fremskriden er ikke det, der er mest spændende i Spotlight, men den måde, hvorpå journalisterne trevler mere af historien op og opdager, hvor stort et problem pædofili er i den katolske kirke - ikke bare i Boston, men i hele verden.

Det er dog ikke en film for alle, og måske hjælper det, at jeg selv er interesseret i journalistik. Hvis man er til drama- eller spændingsfilm, hvor en eller flere begivenheder får handlingen til at eskalere og bygger op til et klimaks, er Spotlight nok ikke den rette film for en. Hvis ikke, er der i det mindste nogle gode præstationer fra bl.a. Michael Keaton, Mark Ruffalo eller Stanley Tucci, som jeg syntes var mest spændende at følge.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Thomas

Han er en karakteristisk, alsidig og humoristisk skuespiller - måske Danmarks bedste.

13 timer siden
Manjauser/16022
Manjauser/16022

Mordet i Orientekspressen var skøn og underholdende. Jeg glæder mig til Døden på Nilen.

15 timer siden
Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

1 dag siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

4 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

4 dage siden