Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1985

Årets bedste film 1985

Stem på din favorit

Stem op!
293
Stem ned!
0
(reset)

Vi er nu halvvejs igennem 1980erne, og det er blevet tid til at stemme om den bedste film fra 1985. Selvom det ikke er de mest toneangivende mesterværker, der kom ud af det pågældende år, er der stadig en række spændende film at stemme imellem. Mest kendt i dag er måske Back to the Future, der blev den første i en populær, kultdyrket trilogi.

The Breakfast Club gik rent ind hos en generation af unge, og den var med til at gøre skuespillerne i den såkaldte Brat Pack, bl.a. Emilio Estevez, Anthony Michael Hall og Judd Nelson, til stjerner. Årets Oscar-vinder har danske rødder, da Out of Africa omhandler Karen Blixens forhold til en engelsk mand i Afrika.

1985 var et godt år for internationale film. Gå og se handler om en sovjetisk drengs oplevelser under Anden Verdenskrig, i Frankrig brød en ung Luc Besson igennem med den visuelt betagende Subway, og endelig stod den japanske mesterinstruktør Akira Kurosawa bag sit sidste store værk, Ran.

Fra Danmark har vi udvalgt Walter og Carlo - op på fars hat, og selvom komedien kvalitetsmæssigt næppe kan måle sig med udlandets storfilm, var det en umådeligt populær sag, der solgte 950.000 biografbilletter herhjemme.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Alexander

"Back to the Future" er så absolut den film der står tydeligst i min hukommelse... Derfor ikke sagt, at "Breakfast Club", "The Goonies" og ikke mindst den snoede, underlige og helt igennem fantastiske "Brazil".

MEN! "Back to the Future" var og er for mig noget ganske særligt. Jeg havde manglet "noget" efter rulleteksterne på "Return of the Jedi" var færdige... og hér var der en film, som talte til dette indre barn i en stor teenager.

Tidsrejser - og så i en ualmindelig fed bil (Givet - dengang var jeg ikke klar over, at bilen i bund og grund var et stykke bras - but who cares) - "The way I see it, if you're gonna build a time machine into a car, why not do it with some style?"

At der så også lige var en fiks reference til Star Wars og Star Trek - det var jo bare kirsebær på toppen :-)

Kira

Jeg synes at det er rigtig svært at vælge mellem The Breakfast Club, Out of Africa og så (mit valg) Back To The Future! Alle tre er i mine øjne, rigtige gode og forskellige film, men valget er Back to the Future fordi at den slags film ikke bliver lavet længere. Det minder mig om en særlig tid i film historien, bl.a. med ansigter som Michael J. Fox, og jeg kan altid se den hvis humøret skal løftes lidt :)

Adrian

De eneste af filmene, jeg har set, og fede klassikere. Effekterne er godt lavet i forhold til, det var i 80´erne, de blev lavet.

xtooms

Jeg elsker The Breakfast Club og har set den virkelig mange gange, den er så god og musikken er mindst lige så god, Back to the future er en sikker 2 plads :) uhh får helt lyst til at finde dvden frem :)

avm

Det var nemt. En af de bedste film nogensinde, så valget kunne ikke falde ud anderledes

Palleuser/687007

Min favorit-film fra 1985 blandt de nævnte er "Subway". Valget på denne er faldet fordi Christopher Lambert bare gjorde de SÅ godt og filmen også for mange blev kult.

Marc Vedel

Tydeligvis et år med mange vidunderlige film, men det ændrer ikke på, at Back to the Future er en af 80ernes absolut bedste film.
'Doc' Brown er i min top 5 over bedste filmkaraktere, så for mig kunne valget simpelthen ikke falde på andre

Camie

Filmen er så genialt lavet at man ikke kan andet end at holde af den. Den er velspillet, plottet er originalt og karaktererne er morsomme uden at det bliver rigtigt pinligt.

Et andet herligt minde fra 1985 er dog også "Op på Fars Hat"
og selvom Walter & Carlo også var en klar publikumsucces; en af de få gange den lokale biograf var fyldt til sidste sæde, så kan den ikke konkurrere med BttF.

Never too many movies

Jeg stemte på Back to the Future, som efter min mening uden tvivl er den bedste film fra 1985. Lige siden, at jeg som 7-årig så den første gang, var jeg helt betaget af dens historie, musik, replikker samt "friske" måde at køre på hele vejen igennem. Man er underholdt hele vejen igennem og det er en af de film, som man kan se igen og igen. Uden tvivl en af de bedste kultklassikere, der findes! :-D

Sten

Det er helt klart "Back to the Future" der får min stemme, med "The Breakfast Club" på en distant second.

Jeg går øjeblikkeligt i skammekrogen over aldrig at have fået set "Ran" og også for ikke at kende til "Gå og se".

I et ret godt filmår, burde man have skiftet "Op på Fars Hat" og "Goonierne" ud med en af følgende, som alle er fra 1985:

Mit liv som hund.
Mit smukke vaskeri.
Edderkoppekvindens kys.
Kniven var det eneste vidne.
Enemy mine.
To Live and Die in L.A.
Pale Rider.
Rocky IV.
Legend.
Vidnet.
Cocoon.
Fletch.

Bare et lille udvalg af mange fede film, jeg synes fortjener at blive nævnt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ghita

Det er en super film og Mads Mikkelsen er jo heller ikke værst.

1 dag siden
Carsten

Det lyder som en drålig nyhed og synd for det univers der er bygget op. Jeg håber ikke det vil ske at han skal være med i dette univers.

2 dage siden
Heidi

Captain America: The First Avenger udspiller sig i ca. år 2012 da den starter med at de finder Steve Rogers frossen (ca.

2 dage siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Tak skæbne.

2 dage siden
Lukasuser/526558
Lukasuser/526558

Prøv nu at fatte det!!! ILLUSIONEN VILLE BLIVE BRUDT!

2 dage siden

Aktive debatter