Cookie- og Privatlivspolitik
De største film i 2016?

De største film i 2016?

Vores bud på årets bedst sælgende film i DK

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

2016 får svært ved at slå billetsalget i 2015, der endte med 14,2 mio. billetter i de danske biografer.

Antallet nærmer sig niveauet fra 2012 (14,5 mio. billetter), og ellers skal man tilbage til 1982 for at finde et år med flere danskere i biografen. Sammenlignet med 2015 mangler det nye år en James Bond-film, og der er ikke en komedie med Casper Christensen og Frank Hvam i nye problemer.

Til gengæld er der så meget andet. 2016 kommer ikke til at give sig uden kamp.

1. Flaskepost fra P
Billetsalget til Kvinden i buret (695.000 billetter) og Fasandræberne (749.000 billetter) taler for sig selv. Carl Mørck og Assad er en særdeles populær duo, og intet tyder på, at interessen skulle være dalende. Hans Petter Moland, der instruerede den veloplagte Kraftidioten, har overtaget instruktionen fra Mikkel Nørgaard.

2. Star Wars: Rogue One
Disneys række af nye Star Wars-film er kommet godt fra start, og herhjemme har The Force Awakens allerede solgt 531.000 billetter. Spin-off-filmen, som finder sted mellem Episode III og Episode IV, kan ikke forventes at nå samme højder, men med Mads Mikkelsen på rollelisten, er det stadig Carl Mørcks største udfordrer.

3. Klassefesten 3 - Dåben
De to første film fik tilsammen 1,1 mio. danskere i biografen, og det ligner endnu et hit for Anders W. Berthelsen, Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus. For tredje film i træk er der en ny instruktør ved roret. Denne gang Birger Larsen.

4. Fantastiske skabninger... og hvor de findes
Indrømmet, det er ikke en rigtig Harry Potter-film, men at filmen tager udgangspunkt i samme univers, skulle være nok til at genstarte begejstringen for troldmænd og bæster udtænkt af den evigt populære J.K. Rowling.

5. Find Dory
Efter et par svage år kom Pixar stærkt tilbage med Inderst inde (495.000 billetter), og fortsættelsen til Find Nemo kunne nemt blive animationhusets næste store trumfkort. For 13 år siden så 474.000 danskere klovnefisken forsvinde i oceanet.

6. Inferno
Dan Brown-feberen er efterhånden svundet ind til en mild snue, men læserskaren er stadig enorm. Tom Hanks vender tilbage som Robert Langdon, og det bliver igen i selskab med en dansk skuespiller - denne gang i form af Sidse Babett Knudsen. The Da Vinci Code og Angels & Demons solgte hhv. 624.000 og 494.000 billetter.

7. Ice Age 5
Da serien var på sit højeste, solgte Ice Age 2 606.000 billetter herhjemme, imens Ice Age 4 måtte nøjes med 329.000 billetter. Ligesom Minions fra sidste år er 5’eren placeret midt i sommerferien. Det er ikke ligefrem en ulempe.

8. Fuglene over sundet
Danske film om Anden Verdenskrig er efterhånden blevet en fast del af årets repertoire. Fokus ligger denne gang på danske jøders flugt til Sverige, og det nære drama fremfor krigsscener taler formentlig til filmens fordel. Det gør heller ikke noget, at handlingen trækker tråde til nutidens problemstillinger.

9. Der kommer en dag
I 1967 fjernes to drenge fra deres mor og anbringes på børnehjemmet Gudhjem, hvor forholdene er endnu barskere end livet på Nørrebro. Periodedramaet med Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl ligner en af årets største danske begivenheder i biografen.

10. Kollektivet
Sidste gang Thomas Vinterberg stod bag en dansk film, førte det til 653.000 biografbilletter. Dramaet om et dansk kollektiv i 70erne er ikke omgivet af samme festival-hype som Jagten, men mindre kan også gøre det.

Ingen superheltefilm er at finde på ovenstående liste. Det samme gælder en stribe internationale animationsfilm, og en række danske projekter, der alle kan blive blandt årets mest sete.

Tarzan bliver måske et sommerfænomen, Bridget Jones er måske stadig populær, Independence Day 2 kan imponere, osv. Et sted mellem 225-250 titler får premiere i 2016, og kapløbet er først lige gået i gang.
 
Hvilke film tror du bliver årets største biografhits?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Laurauser/906212

Kino synes I ikke selv det er lidt underligt at I laver en top 10 liste uden at have bare et par af de mest ventede film fra jeres egen hjemmeside med?

I disse superheltetider ville det være mærkeligt hvis ikke den mest ventede marvel film Civil war ender på listen, også ret sikkert i top 5. Der udover er jeg også ret sikker på at konkurenten DC Comics' Batman vs. Superman også ender i top 10.
Og så tænker jeg altså også at X-Men som ligger højst på jeres egen liste af mest ventede film (i hvertfald af dem i år).
Og mon ikke også vi finder Star trek et sted i top 10?

I hvertfald tror jeg langt fra jeres liste her holder :)

Simon

Personligt håber jeg mest på at de danske film tager kampen op mod de udenlandske fortsættelser. Jeg har allerede fået lov til at se Kollektivet og den er meget anbefalelsesværdig.

søren

Jeg synes at man har glemt 2 eventyrfilm på listen. De er godt nok lavet i MANGE versioner før, men jeg tror på at disse 2 bliver store film i 2016:

JUNGLEBOGEN
TARZAN

De ser meget spændende ud, selvom man kender historierne i forvejen

Arrowstormen

Nu ved jeg ikke hvor populær superhelte film er i Danmark angående hvad der sælger flest billetter, men jeg forestiller mig at de er populære nok til at Civil War og Batman v Superman har en solid chance for at komme ind i top 10, som andre har nævnt. Set på verdensplan bliver de begge nærmest uden tvivl milliard dollar film.

Sten

At vi også får disse på Top 10:

Batman v Superman Dawn Of Justice.
Suicide Squad.
Captain America:Civil War.

Eventuelt i stedet for de tre danske på 8.-10. pladsen.

Mikkel Poulsen

1 pladsen er Batman v Superman Dawn Of Justice i Marts
2 pladsen er Pride And Prejudice And Zombies i Marts
3 pladsen er Flaskepost Fra P i Marts!
4 pladsen er The Jungle Book i April
5 pladsen er Warcraft i Maj
6 pladsen er Suicide Squard i August
7 pladsen er Inferno i Oktober
8 pladsen er Fantastic Beats And Where To Find Them i November
9 pladsen er Star Wars Rogue One i December og årets aller sidste filmafslutning 2016!

Carsten Gottliebuser/133896

så er der jo også superheltefilmene specielt tror jeg enten Batman VS. Superman:Dawn of Justice eller Captain America:Civil War besætter en af top 10 pladserne.

Jacob

De største udfordringer for Star Wars Anthology trilogien er nok, at få det brede publikum til at forstå, hvordan de her stand alone film adskiller sig fra det klassiske univers. Flere vil måske tro 'Rogue One' er fortsættelsen til Episode VII, så den her overlapning imellem de seks nye kan forvirrer folk. Det bliver hellere ikke nemmere, at det bliver tre seperate fortællinger.

Peter Jackson formåede ikke at tryllebinde med Midgård igen, så i mine øjne er fantasy-tronen ubesat efter 'Harry Potter og Dødsregalierne Del 2', men mon ikke Newt Scamander kan erobrer den? Der er ikke tale om en prequel, men folket skal lige få øjnene op for den her udvidelse, og måske hvad der ligger til grund for den.

Nikolaj

Jeg tror, at Star Wars bliver større end Flaskepost fra P. Jeg ved godt, at serien er populær. Men alligevel, Star Wars og Flaskepost fra P. Jeg synes, at afdeling Q serien, er utrolig hyped, og fatter ikke den store spænding, som der er i serien. Men det er selvfølgelig smag og behag, jeg kender et par stykker, som decideret hader Star Wars og Harry Potter universet, som jeg nu er ret så glad for. Og jeg tror nu, at det er de to universet, som kommer til at tjene bedst i det her år.

Anonymuser/0

Kunne man lige få Warcraft (http://www.imdb.com/title/tt0803096/?ref_=nv_sr_1)på tak, glæder jeg mig ihvertfald for vildt til, det værste ved den er at der er så lang tid til at den kommer ;P

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

Igen igen mega svært at sige hvad for en film der er hans bedste.
Men skulle man lave en topn5 ville min se sådan ud.

2 dage siden
HM
HM

den pris har aldrig været noget værd alligevel. filmselskaberne har købt deres stemmer i årevis. så det her overrasker vist ingen.

3 dage siden
Lars Beck

Jeg synes ikke rigtigt jeg kan læse mig til, at det er selve begivenheden GG22 der er aflyst, men "bare" tv-selskabet der har trukket sig!?

3 dage siden
Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

5 dage siden
Jørgen

Det lyder meget spændende.

5 dage siden

Aktive debatter