Star Wars større end Harry Potter

Dansk omsætningsrekord
Billede
(© Walt Disney Pictures)

Opdateret: De amerikanske tal er nu på 247,9 mio. dollars, mens filmen på verdensplan har indtjent 529 mio. dollars i weekenden. Dvs. Star Wars slår Jurassic World på begge fronter.

___________________

Kraften er i dén grad med The Force Awakens, der ifølge en pressemeddelelse fra Walt Disney Pictures har fået den største 5-dages åbning i Danmark nogensinde. Målt på omsætning (26,9 mio. kr.) slår filmen Harry Potter og Dødsregalierne: del 2, der i 2011 indtjente 25 mio. kroner.

Bond-filmen Spectre åbnede tidligere på året med 28,2 mio. kroner i sin første weekend, men her blev 20,7 mio. kr. hentet via offentlige visninger - resten var lukkede firma-screeninger.

I alt løber det op i 239.154 billetter i de danske biografer til den længeventede syvende film i Star Wars-sagaen.

- Det er et fantastisk resultat. Vi havde meget høje forventninger, men dette resultat ligger 25-30 procent over, hvad vi havde håbet på. De flotte tal på dagforestillingerne lørdag og søndag fortæller os, at filmen ikke kun er for voksne fans, men også breder sig til familier med lidt større børn, udtaler direktør Mads Nedergaard fra Walt Disney.

I udlandet er det gået endnu bedre for filmen. 'Star Wars' har fået den største åbningsweekend i USA nogensinde med estimerede 238 mio. dollars, og den slår derfor Jurassic World, der i sommer åbnede med 208,8 mio. dollars.

På verdensplan har filmen indtjent 517 mio. dollars i weekenden, hvilket ikke er nok til at slå rekorden fra 'Jurassic World' på 524,9 mio. dollars. Til gengæld mangler Star Wars-filmen stadig at få premiere i Kina.

Stjernekrigsfilmen er alligevel godt på vej mod at konkurrere med James Camerons to topscorere for størst indtjening nogensinde, Avatar og Titanic.

Star Wars: The Force Awakens er (selvfølgelig) aktuel i biografen.