Cookie- og Privatlivspolitik
Star Wars større end Harry Potter

Star Wars større end Harry Potter

Dansk omsætningsrekord

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

Opdateret: De amerikanske tal er nu på 247,9 mio. dollars, mens filmen på verdensplan har indtjent 529 mio. dollars i weekenden. Dvs. Star Wars slår Jurassic World på begge fronter.

___________________

Kraften er i dén grad med The Force Awakens, der ifølge en pressemeddelelse fra Walt Disney Pictures har fået den største 5-dages åbning i Danmark nogensinde. Målt på omsætning (26,9 mio. kr.) slår filmen Harry Potter og Dødsregalierne: del 2, der i 2011 indtjente 25 mio. kroner.

Bond-filmen Spectre åbnede tidligere på året med 28,2 mio. kroner i sin første weekend, men her blev 20,7 mio. kr. hentet via offentlige visninger - resten var lukkede firma-screeninger.

I alt løber det op i 239.154 billetter i de danske biografer til den længeventede syvende film i Star Wars-sagaen.

- Det er et fantastisk resultat. Vi havde meget høje forventninger, men dette resultat ligger 25-30 procent over, hvad vi havde håbet på. De flotte tal på dagforestillingerne lørdag og søndag fortæller os, at filmen ikke kun er for voksne fans, men også breder sig til familier med lidt større børn, udtaler direktør Mads Nedergaard fra Walt Disney.

I udlandet er det gået endnu bedre for filmen. 'Star Wars' har fået den største åbningsweekend i USA nogensinde med estimerede 238 mio. dollars, og den slår derfor Jurassic World, der i sommer åbnede med 208,8 mio. dollars.

På verdensplan har filmen indtjent 517 mio. dollars i weekenden, hvilket ikke er nok til at slå rekorden fra 'Jurassic World' på 524,9 mio. dollars. Til gengæld mangler Star Wars-filmen stadig at få premiere i Kina.

Stjernekrigsfilmen er alligevel godt på vej mod at konkurrere med James Camerons to topscorere for størst indtjening nogensinde, Avatar og Titanic.

Star Wars: The Force Awakens er (selvfølgelig) aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Er det jeres fremtidige standard som vi skal forvente fremover, altså at i igen og igen giver tal som intet er værd og er fuldstændig uinteressante?

Hvis i vælger den anden (RIGTIGE) vej - Ja, det gør at i skal lave en smule mere arbejde og ikke bare kan poste de andres hovedløse tal videre, men til gengæld vil i komme ud med interessante oplysninger.

Denne er mest henvendt i forhold til sammenligningen med Avatar og Titanic, hvor der burde have stået Borte Med Blæsten for at give mening, men meningen er det samme. Giv os nu interessante oplysninger og ikke uinteressante som faktisk endda også er så tæt på forkerte som de kan blive.

Number 9

Ja tak. Mere korrekte oplysninger fremover.

Se i øvrigt mine indlæg herunder.

Number 9

Hej Daniel

Det er altså ikke Jurassic World, at Star Wars har slået i åbningsweekenden men derimod Marvel's The Avengers, da det var den, der havde rekorden for flest solgte billetter. Avengers er i øvrigt også en meget bedre film end Jurassic World :)

http://www.boxofficemojo.com/alltime/weekends/?adjust_yr=1&p=.htm

Daniel Bentien

Den liste, du har linket til, er en estimeret billetsalgsliste. På listen over box office slår JW lige præcis Avengers. Hvad kvaliteten angår, er jeg dog enig med dig :-)

http://www.boxofficemojo.com/alltime/weekends/?p=.htm

Du kan også se en oversigt over, hvilke rekorder (og hvilke tidligere rekordholdere) Star Wars har slået.

http://www.boxofficemojo.com/news/?id=4134&p=.htm

Number 9

JW slår lige præcis Avengers. Men gør den nu også det?
Jo, hvis man kun ser på de samlede beløb, men det mener jeg ikke, at man kan nøjes med.
Vi er atter tilbage til den gode gamle problematik med justering for inflation eller ej. I dit link indkasserer JW under en halv procent mere end Avengers. Men JW kom tre år senere og inflationen er mere end en halv procent på tre år, så værdimæssigt hev Avengers altså mere hjem.
For at sætte tingene lidt på spidsen, kan man jo forestille sig, at en enkelt biografbillet til en million milliard dollars om tusind år vil slå alle rekorder fra i dag, og det duer jo ikke ;)

Philip

Det overrasker mig ikke at den har tjent så godt, både i DK og resten af verden (minus Kina indtil videre).

Jeg var inde og se den i IMAX om onsdagen på premieredagen, og der er var helt fyldt!

kasper

den nye star wars er for total nice den har det hele og dem med de der dårlige anmeldser gå hjem jeg er en stor film nørd og ved hvad jeg snakker om og jeg siger avatar gå hjem star wars er og bliver det største i mine øjne star wars har det den ska ha i en film så jeg vil gi den nye star wars 6 fantastike sjerner og det samme vil jeg gi til jj abrams som instruktør ps jer der giver dårlige anmeldser i ved intet om film hej her fra og ha en god jul og et godt nytår

Number 9

For det første er det lidt irriterende, at der er en konkurrence med mange deltagere (ca 500), men at man "glemmer" (kino.dk I'm looking at you) at fortælle, hvem der vandt, og hvor tæt vinderen kom på svaret. Jo jo, det står der da, ville nogle måske sige. Ja, men så skal du finde det gamle nyhedsindslag, hvilket ikke engang står under Filmnyt mere. Til de uindviede kan jeg oplyse, at man skulle gætte, hvor mange billetter Star Wars solgte i den forlængede åbningsweekend. Tillykke til Bjarne og Oliver, der begge gættede på 240.000. (Jeg gættede selv på 270.002 - pokkers!)

For det andet er det fuldstændigt korrekt, hvad Antaeus skriver længere nede. Måler man omsætningen i valuta, vil man pga. inflationen hele tiden få nye rekorder. Justerer man for inflationen ser billedet straks anderledes ud. Nedenstående er all-time top ti film i USA (kunne ikke finde for DK), når der er taget hensyn til inflation. (Kilde: boxofficemojo.com)

1 Gone with the Wind
2 Star Wars
3 The Sound of Music
4 E.T.: The Extra-Terrestrial
5 Titanic
6 The Ten Commandments
7 Jaws
8 Doctor Zhivago
9 The Exorcist
10 Snow White and the Seven Dwarfs

Og til sidst vil jeg lige nævne, at jeg var en af 239.154, der så SW (nr 12.073 tror jeg ;) ). Fed film men desværre med lidt for meget genbrug i plottet.

Kenneth

Nu skrives der også kun at de har slået rekorden for bedste indtjening i åbningsweekenden og det gælder også hvis du justerer for inflation: http://www.boxofficemojo.com/alltime/weekends/?adjust_yr=2015&p=.htm

Dermed ikke sagt at den kommer til at slå Gone with the Wind og de andre på langt sigt, men det er heller ikke det der påstås.

Number 9

Mit indlæg var primært en kommentar til alle de gange, der bliver sagt og skrevet, at nu er den og den rekord slået af den eller den film, hvilket jo ikke passer, når man ser på billetsalget gennem tiderne. Altså skal man enten se på antal solgte billetter eller man skal se på indtjeningen, efter der er justeret for samfundets generelle prisstigninger (inflation).

Og det link du vedlægger viser så vidt jeg kan se ikke, at der er justeret for inflation i åbningsweekenden. Så kan jeg bedre lide denne side, hvor det er antal billetter, der bliver vist.

http://www.boxofficemojo.com/alltime/weekends/?adjust_yr=1&p=.htm

Og sørme om det ikke er Star Wars, der ligger nr 1 alligevel ;)

Læg i øvrigt mærke til hvor vigtig åbningsweekenden er blevet til de seneste år. Nogle film fx Twilight nærmer sig de 50% af den samlede indtjening i åbningsweekenden, hvilket må siges at være en benhård konkurrence. Kommer folk ikke den første weekend, gør de det nok heller ikke de næste weekender. Desuden gik film førhen i biografen i meget lang tid, og nu kan du nærmest bestille filmen på DVD/Bluray inden den har haft premiere i biffen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Riz
Riz

Så den i dag til forpremiere i BIG BIO Herlev. Fed atmos visning, fed atmosfere og climax var selve filmen.

1 dag siden
Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

2 dage siden
Lars Michael

Det her er godt nok svært , men hvis jeg skulle lave en liste skulle den se sådan

3 dage siden
Louiseuser/520915
Louiseuser/520915

Jeg er vild med hele Ringenes Herre trilogien!

3 dage siden
Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

4 dage siden

Aktive debatter