/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
Star Wars - Bedst til værst

Star Wars - Bedst til værst

Ja, de gamle er bedst!

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Om en uge får den syvende Star Wars-film premiere, og i den forbindelse starter en ny trilogi af Stjernekrigsfilm (inkl. en bunke spin-offs). I anledningen har vi rangeret de eksisterende film fra den værste til den bedste.

Men værst er måske så meget sagt, for niveauet, set over hele sagaen, er højt, og alle filmene ligger et sted fra 4 til 6 stjerner. Vi blev dog ikke overraskede over placeringen af den oprindelige trilogi.

Hvordan ser din rangerede liste over Star Wars-film ud?

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

6. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
Den mest udskældte Star Wars-film er også vores lavest placerede. Meget kan tilskrives Jar Jar Binks' Fedtmule-agtige adfærd, men gunganeren er ikke filmens eneste problem. Tonen, det vil sige kontrasten mellem det selvhøjtidelige og det fjollede, skyder ofte forbi målet, og man savner en karakter som Han Solo til at bløde stemningen op uden at falde i en bananskræl. Samtidig virker udfaldet af både slaget mellem droner og gunganere, samt Anakins flyvetur op til moderskibet hen imod slutningen, totalt baseret på tilfældigheder. Dog skal det nævnes, at Podracer-sekvensen er vældig flot iscenesat, og at lyssværdduellen mellem Darth Maul og de to Jedier er intet mindre end den mest imponerende i alle seks film.

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

5. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)
Alle tre prequels har helt forfærdelige scener, der primært skyldes forældede effekter og mildest talt mangelfuld personinstruktion. Heldigvis er de nogenlunde begrænset til det midterste segment i 'Attack of the Clones', hvor romancen mellem Anakin og Padmé tager overhånd i kærlighedsklichéer og dårlig CGI. Plottet, der langsomt udfolder sig, næsten som et krimi-mysterie, er ellers ret spændende, og der er flere vellykkede kampscener undervejs. Højdepunktet tæller afsløringen af klonerne på Camino, Anakins dystre nedslagtning af sandfolk efter morens død samt den overraskende atletiske ninja-Yoda. Nogle kritiserede gladiator-kampen for ikke at høre til i Star Wars-universet, men faktisk er scenen spændende, velkonstrueret og leder hen til det flotte total-skud, hvor Jedi-ridderne tænder deres lyssværd for at hjælpe vores helte ud af kniben.

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith

4. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)
Nogle af de mest brutale scener i serien findes i denne tredje prequel, når Kejseren iværksætter "Order 66", der får klonerne til at angribe Jedi-ridderne, og ikke mindst når Anakin myrder børnene samt efterfølgende brændes levende på lavaplaneten Mustafar. Filmen balancerer mere end andre i serien på kanten af det teatralske, og især Ian McDiarmid har en fest som den gradvist mere maniske Palpatine. Åbningsscenen er fejende flot om end grænsende til det overlæssede, og man bliver næsten forpustet bare ved tanken om General Grievous og hans mekaniske arme, der roterer ikke mindre end fire lyssværd mod Obi-Wan Kenobi. More is more, men lidt af det subtile går tabt i effektjageriet.

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

3. Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)
Den sidste film i den oprindelige trilogi og forgængeren til 'The Force Awakens'. 'Return of the Jedi' kan klandres for at genbruge nogle af de elementer, der fungerede godt i de to tidligere kapitler (tilbagevenden til Tatooine, de små walkere som afløsere for AT-AT-kæmperne, den nye Dødsstjerne), og ewokerne tager kampen på Endor ned i børnehøjde, hvilket ikke klæder den ellers episke afslutning på sagaen. Netop opgøret mellem Luke Skywalker, Darth Vader og Kejseren er ellers et tilfredsstillende klimaks på serien samt filmens klare højdepunkt - både emotionelt og underholdningsmæssigt. Desuden kan redningsaktionen i Jabba the Hutts palads (hvis man ser bort fra en dårligt animeret ekstra sangscene i special edition-versionen) fremhæves som vanvittigt underholdende, især Lukes kamp mod den glubske Rancor.

Star Wars: Episode IV - A New Hope

2. Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)
Da Star Wars åbnede i 1977, tabte alle næse og mund. Aldrig før havde man set noget lignende, og selvom effekterne mildest talt var banebrydende for sin tid, overskyggede de ikke historiefortællingen. Plottet er som taget ud af et klassisk eventyr med en ung helt, en ”troldmand” og en prinsesse i nød. Smugleren Han Solo vendte op og ned på tingene med sin kække charme, prinsessen viste sig selv at være yderst handlekraftig, og troldmanden var i virkeligheden en Jedi-mester. At nævne alle højdepunkterne ville være omsonst, men startscenen med den alenlange Star Destroyer, Lukes længselsfulde blik mod stjernerne på hjemplaneten, introduktionen af Solo i Mos Eisley (ja, Han skød først!), duellen mellem Darth Vader og Obi-Wan samt det nervepirrende angreb på Dødsstjernen er værd at fremhæve. Fortælletempoet er dog en smule forældet, og følelserne får først rigtig frit løb i efterfølgeren.

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back

1. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
Vores favorit er måske ikke overraskende 'The Empire Strikes Back', der er blandt de bedste 2ere nogensinde. En mørkere og mere kompleks fortælling, der øgede tempoet fra den første film og igen satte nye standarder for datidens special effects. Se bare angrebet på oprørernes base på sneplaneten Hoth, hvor de små jægerfly forsøger at spænde ben for Imperiets massive angrebsfartøjer. Men ikke nok med det. Irvin Kershners personinstruktion er niveauer over George Lucas', og twistet i slutningen er intet mindre end legendarisk, ofte efterlignet og aldrig overgået. Læg dertil John Williams' majestætiske Imperial March-tema, introduktionen af Jedi-mesteren Yoda, nedfrysningen af Han Solosamt tilhørende replikudveksling ("I love You", "I know"), og du har den bedste Star Wars-film til dato. Abrams, du har noget at leve op til. 

Star Wars: The Force Awakens får premiere den 16. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
malene

Jeg elsker bare Revenge of the sith. Anakins vej mod the dark side, med tårnhøje Hayden Christensen, der bare havde et eller andet særligt over sig. Men ellers tror jeg ikke, jeg kan rangerer? Filmene hører sammen og er bare et fantastisk univers, som jeg elsker at se igen og igen.

Number 9

Skrev følgende for nogle dage siden:

"Jamen kære kino.dk, den rangering ser jo ganske fornuftig ud :)
Starter i morgen med min egen personlige Star Wars kavalkade, så jeg er tip-top klar til næste onsdag. Det var i øvrigt alligevel også på tide at få set kampen mellem "the dark side" og øh... ja, "the bright side" igen."

Nu er jeg så nået halvvejs i mit gensyn, og jeg må med glæde rette min egen rangering (der ellers er den samme som kino.dk's). Nr. 3 bytter med nr 6. Revenge of the Sith er en meget mere gennemført film end Return of the Jedi, og specielt hovedpersonerne forhold og historie (og sammenhængen til de oprindelige film) holder for hårdt.

Og så lige en griner:
Jeg er en af de heldige med den der lækre Star Wars bluray-boks. Så smækker man så The Phantom Menace i maskinen, trykker på play og så står der gudhjælpemig "Den Usylige Fjende" med stavefejl og det hele! He he...

S. Rico

Jeg er ret sikker på at være alene om denne rækkefølge, men jeg har aldrig været så vild med The Empire Strikes Back. Faktisk synes jeg al den virak omkring Lando, Boba Fett og den svævende by Cloud City er lidt kedelig. Starten af filmen på isplaneten Hoth er heller ikke min kop te.

Så The Empire Strikes Back ligger på min sidsteplads, selv om man vel ikke kan snakke om "dårligste" film, når de alle ligger på mellem 5 og 6 stjerner:

1: Revenge of the Sith
2: A New Hope
3: Return of the Jedi
4: Attack of the Clones
5: The Phantom Menace
6: The Empire Strikes Back

Generelt bør man vel undlade at pege på alle de ting, man ikke kan lide. Nyd i stedet filmene som de er. Da jeg genså alle 6 i november, fokuserede jeg på bare at være til stede i universet. Og resultatet var, at jeg ikke engang blev irriteret over hverken Jar Jar Binks eller romancen mellem Anakin og Padme.

Antaeus

Ja, ret vildt at du kan have de to andre i den originale trilogi næsten øverst og så ep. 5 nederst. For de fortsætter ellers i nogenlunde samme spor og så kan man så have sine favoritøjeblikke og knap så meget favoritøjeblikke.

Som barn var min favorit klart ep. 6, især på grund af opgøret mellem Luke, Vader og Kejseren, men også den fantastiske start i Jabbas palads.

Opgøret i mellem Luke, Vader og Kejseren er måske stadig mit favorit filmøjeblik (i hvert fald når nostalgien tæller med), men jeg synes både ep. 4 og ep. 5 er bedre udført. Og ep. 5 er min klare favorit, her er alt perfekt. Ep. 6 og ep. 4 sætter jeg nogenlunde ligeværdige selv om ep. 4 er bedre udført så er der bedre og mere spændende i øjeblikke i ep. 6.

jakobuser/342647

2
3
1
4
5
6

Toreuser/867439

Nr. 1 - The empire strikes back
Nr. 2 - Return of the Jedi
Nr. 3 - A new hope
Nr. 4 - Revenge of the Sith
Nr. 5 - The phantom menace
Nr. 6 - Attack of the clones

Sten

Nr.1 Episode V: The Empire Strikes Back
Nr.2 Episode IV: A New Hope
Nr.3 Episode III: Revenge of the Sith
Nr.4 Episode VI: Return of the Jedi
Nr.5 Episode II: Attack of the Clones
Nr.6 Episode I: The Phantom Menace

En anden dag, kunne jeg snildt have byttet om på Nr.5 og Nr.6

Casper

Selvfølgelig er de oprindelige og originale film de bedste; 1)Empire Strikes Back 2)Star Wars (A New Hope er IKKE den oprindelige titel - det var Lucas' første redigering af mange) og derefter 3)Return of the Jedi. Jeg har det faktisk svært med de redigerede film som Lucas kastede sig over i 90'erne.
Og de seneste film??? Jeg kan ikke rigtige acceptere dem. Det eneste formildende er klontropperne. DE er så til gengæld rigtigt seje!

Peter

1. Episode 5 Empire strikes back
Den her film er fantastisk, med sin mørke tone, kampen på Hoth samt afsløringen af Yoda og selvfølgelig afsløringen af at Darth Vader er Lukes far, er bare nogle af højdepunkterne.

2. Episode 6 Return of the jedi
En god afslutning på de "gamle" filmene, stemningen er god samt en fantastisk kamp mellem det gode og det onde. Minus ewokerne er det en super underholdende film, og det var min klare favorit da jeg var lille.

3. Episode 3 Revenge of the sith
Lidt overraskende for nogen har jeg en af de "nye" film i min top 3, Episode 3 er super spændende og står for en masse underholdning, samt Anakins tur til "the dark side" er underholdende. Samtidig har filmen min favorit lyssværds kamp mellem Obi-Wan og Anakin, som er virkelig gribende.

4. Episode 4 A New Hope
Det der startede det hele, en underholdende film som satte scenen for et fantastisk univers. Men set tilbage er der også nogle momenter i filmen som ikke er fantastisk, som tiden på Tatooine som er lang og en smule kedelig (efter min smag) og en lyssværdskamp som heller ikke holder lige så godt, i forhold til de andre film.

5. Episode 1 The Phantom Menace
Set bort fra Pod-Racer løbet og kampen mellem Darth Maul, Qui-Gun og Obi-Wan, er der ikke så meget mere at nævne som højdepunkter i denne film, dog er de to højdepunkter også virkelig fede.

6. Episode 2 Attack of the clones
Nok den eneste Star Wars film, som jeg decideret syntes er dårlig med elendigt skuespil, frygtelig og pinefuld lange scener med Anakin og Padme gør at denne film næsten er umulig at komme igennem, seriøst den kemi mellem de to er både akavet og dialogen er det værste her. Jeg vil dog nævne at afsløringen af Kamino, er rigtig cool og gladiator scene er utrolig underholdende, men når jeg skal se på filmen som en helhed, må jeg sige at jeg sidder med en bitter følelse bagefter.

Nick

Efter min mening

6. Episode 2 Attack of the clones
5. Episode 4 A New Hope
4. Episode 5 Empire strikes back
3. Episode 1 The Phantom Menace
2. Episode 6 Return of the jedi
1. Episode 3 Revenge of the sith

Men okay nu jeg også for 91 så... :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

5 dage siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

6 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

1 uge siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter