Cookie- og Privatlivspolitik
Interview med den nye Star Wars-heltinde

Interview med den nye Star Wars-heltinde

Vi mødte Daisy Ridley

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

I morgen er der premiere på Star Wars: The Force Awakens, der er det syvende kapitel i den populære filmserie, som startede i 1977.

Filmens kvindelige hovedrolle spilles af 23-årige Daisy Ridley, der, når man møder hende, minder utrolig meget om Keira Knightley - lige fra smilet over det brune hår til udstrålingen i øjnene.

Ansigtsformen er dog mere i retning af Natalie Portman, så man kan vist tale om en særlig Star Wars-type, for Knightley spillede Portmans dobbeltgænger i Star Wars: The Phantom Menace.

Udover at hun hedder Rey, er det småt med offentlig viden om karakteren, og Ridley havde til interviewet med kino.dk og den øvrige verdenspresse i hjembyen London fået besked på ikke at afsløre noget som helst om Rey. Det kunne hun dog ikke helt overholde...

Følte du dig parat til at tage på denne rejse som skuespiller i Star Wars?
Jeg følte hele tiden, at det var det rigtige, jeg gjorde. Men der har nu også været tvivl hele vejen igennem, og det tror jeg, at der vil blive ved med at være. Men noget inden i fortalte mig, at jeg kunne klare det. Altså egentlig ikke så meget pga. at det var Star Wars, men bare fordi det var en film. Jeg havde aldrig været med i en film før, og samtidig var det en film med skuespillere, jeg havde set i mange andre film.

Hvordan var din første dag på optagelserne?
Min første dag var i Abu Dhabi. Og da vi kørte til kulisserne var der speedere overalt og væsner, der vandrede omkring. Jeg tror, at filmen er præcis, som J.J. Abrams (instruktøren, red.) ville have den. Han vil have den til at føles ægte, og han vil have kulisserne til at være rigtige. Og så lidt green screen som muligt.

Star Wars: The Force Awakens/Lucasfilm

Vænnede du dig hurtigt til filmproduktionens størrelse?
Selvfølgelig var vi omgivet af store kulisser, men selve produktionen føltes ikke vildt stor. Det var hele tiden det samme kamerahold, som jeg blev rigtig glad for. Det føltes aldrig, som om jeg var på dybt vand. Jeg følte mig sikker og med opbakning, især fra J.J., der er meget faderlig samtidig med, at han er en fantastisk forfatter og instruktør.

Er Rey en del af den bevægelse hen imod gode, kvindelige action-helte, som også 'The Hunger Games' står bag?
Ja, og jeg kan huske at tale med J.J. under optagelserne om netop dette. Vi talte om, at når en mand er stærk i en film, er han bare stærk, og når en kvinde er det, så tænker folk: Hvad sker der? Rey er ikke vigtig, fordi hun er en kvinde, men fordi hun er vigtig, og så er hun samtidig kvinde. Samtidig er hun meget nuanceret, hvilket jeg tror, at folk kan relatere sig til.

Tror du, at din karakter er blevet skrevet som en mytologisk arketype? Og tror du, at Rey får den samme kulturelle gennemslagskraft som Leia, Han og Luke?
Jeg tror, at Rey vil slå igennem pga. fraværet af de mytologiske elementer. Hun er ikke en prinsesse og bare en almindelig person. Hvis du kan være en almindelig person i rummet... Man kan relatere sig til karakteren, selvom hun slås mod rumvæsner og sådan noget, og man kan fornemme, at hun hele tiden rykker sig. Men jeg tror ikke, at noget kan følge op på den kulturelle indflydelse fra den oprindelige film, nej.

Star Wars: The Force Awakens/Lucasfilm

Blev du star struck?
Ja, da jeg mødte Harrison, tænkte jeg: Åh, Gud, der er Harrison Ford! Men han er jo faktisk en normal fyr, der taler om normale ting som flyvemaskiner og den slags. Hvis jeg ikke havde det sådan med ham, havde jeg nok følt mig mere overvældet.

Følte du de høje forventninger til filmen, mens du var på optagelserne?
Nej, jeg tror, at J.J. følte mere pres, end vi andre gjorde. Jeg mødte bare op og sagde, hvad jeg skulle sige, og tog hjem igen. Vi ville alle fortælle en god, emotionel historie, så jeg følte mig nervøs i forhold til at nå dette mål. Men det var kun mine egne forventninger og ikke omverdenens, jeg mærkede.

Folk har en tendens til at se op til popstjerner og skuespillere. Tror du, det sker for dig?
Ja, der var den her historie om en kendt pige i USA, der fik en kæmpemæssig bil i 17 års fødselsdagsgave. Samme uge blev Malala 17 år, og hun har hjulpet mange tusinde mennesker til uddannelse. Der er folk, der virkelig gør en forskel i verdenen, og i fremtiden vil jeg gerne være en af de personer, når jeg virkelig har en stemme. 

Star Wars: The Force Awakens får premiere i morgen den 16. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Philip

Wow, jeg blev virkelige blæst tilbage i sædet, af både filmen og Daisy Ridley. Jeg synes personligt, at hun spillede rollen som Rey fantastisk igennem filmen.

Jeg glæder mig til at se mere af hende fremover.

Keep it going :)

Lucas

Hvad snakker i om? Hun afslørede da netop intet overhovedet i det her interview...

Camilla

Hun har dog i et interview med Graham Norton fortalt, at hun fortalte det til sin familie, selvom hun ikke måtte. Så det er dog et sandt udsagn.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Daniel Bentien

Tusind tak for at indrapportere det. Vi har fjernet og blokeret "Mary" og holder løbende øje med spam-brugere.

6 timer siden
Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

Kan i ikke fjerne alle de beskeder fra Mary og andre med sex club???
De står mange steder .....

6 timer siden
jonas

Tak for spoilers angående Bond-filmen! Har læst om plottet med den kidnappede videnskabsmand før, men nu ved jeg så, at det er "bedrag". Øv! :(

1 dag siden
Jimmy

Titanic igen igen
Løvernes Konge igen igen
Hvad med at samle op på de film som vi er gået glip af i den her Covid-tid..

2 dage siden
Kim
Kim

Det kan være den ikke er helt ny, men hvor er den god!

Qkim

4 dage siden

Aktive debatter