Cookie- og Privatlivspolitik
Kult-tegneserie filmatiseres

Kult-tegneserie filmatiseres

Klassiker der inspirerede Star Wars

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Det har været kendt et stykke tid, men vi har aldrig fået skrevet, at den franske tegneserie, 'Linda og Valentin', skal filmatiseres af Luc Besson.

Filmen får den engelske titel 'Valerian and the City of a Thousand Planets', og i hovedrollerne finder vi Dane DeHaan og Cara Delevingne samt Clive Owen som deres øverstkommanderende.

Tegneserien er skabt af Pierre Christin og Jean-Claude Mézières. Den blev første gang publiceret i det franske tegneserieblad 'Pilote' i 1967, men blev sidenhen udgivet som soloalbum med titlen 'Valérian, agent spatio-temporel'.

Linda og Valentin er to rumtids-agenter, der kan rejse til et hvilket som helst punkt i universet og i tiden. Dermed besøger de både Jordens fortid og fremtid samt fremmede planeter og steder.

Serien er ofte blevet sammenlignet med 'Star Wars', men det er George Lucas, der har ladet sig inspirere af stilen og flere elementer i fortællingen, da han skabte sit populære science fiction-univers. Se sammenligning forneden.

'Valerian and the City of a Thousand Planets' forventes at få dansk premiere i juli 2017, og optagelserne går i gang til december.

Hvis du har en designer gemt i maven, kan du deltage i konkurrencen om at skabe et officielt kostume til filmen. Og hvem ved, måske er det springbrættet til en karriere som vaskeægte Hollywood-designer?

Læs mere om konkurrencen.

 

Forordet i 'Linda og Valentins samlede eventyr 1'Star Wars-sammenligning fra forordet til 'Linda og Valentins samlede eventyr 1'

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Linda og Valentin var blandt mine favoritter som stor tegneserie nørd, dengang de udkom. Tegningerne er egentlig ikke fantastiske - men universet og historierne er. Det er en serie med en helt speciel humor og morale - og mon ikke skaberne selv har været inspirerede af en anden rumserie Barbarella. Linda ligner i den grad Jane Fonda - og er til tider lige så efterstræbt som hende.

Mit forhold til Luc Besson er efterhånden også lidt anstrengt. De seneste 15 år har han nærmest udelukkende lavet underholdning, for underholdningens skyld. Ikke at det er en dårlig kvalitet. Det har bare ikke skabt noget nyt, kunstnerisk - han har simpelthen skudt med spredhagl og har enkelte gange været heldig at lave en succes af de alt for mange ting han har blandet sig i.

Lidt af det samme har vi set fra Ridley Scott, som dog stadig forsøger at lave kunst i sine film - selvom handlingen vælter i stedet.

Det ville være fantastisk hvis vi fik en film, som Linda og Vallentin (Valérian et Laureline - som de hedder originalt) fortjener. Men jeg har mine tvivl - det gik ikke fantastisk med en anden at de franske serier Adèle, som aldrig blev til en serie på film, og som Besson også lavede med venstre hånd.

Rasmus/Musen

Når man nu endda også kan tage den i sammensætning med sådan en stor franchise som Star Wars, så er der helt sikkert noget at få ud af at filmatisere de klassiske tegneserier om "Linda og Valentin." Star Wars er da Bestemt noget, som hele vores sensation kender bare "lidt" til.

Jo flere tegneserier der filmatiseres, destro mere kommer verden til at elske "De Gode Gamle Dage" igen. Det er så fedt at høre, at det bare ikke stopper her!

Glæder mig til at se den blive lavet om til en spillefilm. ;-)

Jacob

Der virker til at være potentiale i det franske sci-fi univers, men synes efterhånden Luc Besson er gået så meget på kompromis med sig selv, at jeg gerne så en anden instruktør.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

HM
HM

den pris har aldrig været noget værd alligevel. filmselskaberne har købt deres stemmer i årevis. så det her overrasker vist ingen.

30 minutter siden
Lars Beck

Jeg synes ikke rigtigt jeg kan læse mig til, at det er selve begivenheden GG22 der er aflyst, men "bare" tv-selskabet der har trukket sig!?

5 timer siden
Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

2 dage siden
Jørgen

Det lyder meget spændende.

2 dage siden
Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

2 dage siden

Aktive debatter