Dansk-islandsk instruktør får Nordisk Råds Filmpris

Film om 43-årig ungkarl hædret
Billede
(© Virgin Mountain / Nimbus Film)

Den dansk/islandske filminstruktør Dagur Kári og hans to filmproducenter får Nordisk Råds Filmpris for filmen Virgin Mountain.

Nordisk Råds Filmpris gives sammen med et kontant beløb på 350.000 kr. til en film, der udmærker sig ved at være forankret i den nordiske kultur og være af høj kunstnerisk kvalitet.

Dagur Kári er uddannet på og nu leder af instruktøruddannelsen på Den Danske Filmskole. 'Virgin Mountain' er desuden filmet af den danske fotograf Rasmus Videbæk og co-produceret af Nimbus Film.

Det er ikke første gang, den islandske film bliver hædret med priser. Tidligere på året modtog 'Virgin Mountain' publikumsprisen på festivalen CPH PIX, og på Tribeca Film Festival scorede filmen tre priser i den internationale konkurrence.

Filmen handler om den 43-årige Fúsi, der stadig bor hjemme hos sin mor, og som ikke umiddelbart føler sig klar til at flytte derfra og finde en kone.

Men da hele to kvinder dukker op i hans tilværelse, den livlige Alma og den unge Hera, ændres alt for den midaldrende ungkarl.

Virgin Mountain får dansk biografpremiere den 7. juli 2016.

Dagur Kari
Dagur Kári