Bedste film 1981: Raiders of the Lost Ark

Indiana Jones tager sejren
Billede
(© Raiders of the Lost Ark / Paramounta Pictures)

Raiders of the Lost Ark topper afstemningen om den bedste film fra 1981. Resultatet er gjort op, og Indiana Jones-filmen får hele 53 % af stemmerne.

Spielberg-klassikeren om den eventyrlystne arkæolog blev en kæmpesucces verden over, og alene i Danmark solgte filmen 521.000 billetter.

Harrison Fords karakter blev et ikon, som han gentog i tre efterfølgere, og sammen med Han Solo fra Star Wars den rolle, man altid vil huske Ford for.

Det danske ungdomsdrama Kundskabens træ tager 2. pladsen. Filmen blev et gennembrud for Nils Malmros, og den fik en plads blandt de 10 udvalgte i den omstridte Kulturkanon fra 2006.

To tyske film beviser deres holdbarhed og nupper de næste pladser. Den ultimative ubådsfilm, Das Boot, fremstiller på perfekt vis den klaustrofobiske følelse af at være indespærret under vand, og Christiane F. er kompromisløs i sin skildring af unge, tyske stofmisbrugere.

Herefter følger hhv. to science fiction-film og to gysere, og listen sluttes måske lidt overraskende af med vinderne af årets Oscar for Bedste film og Bedste instruktør på en delt 9. plads.

Resultatet:
1. Raiders of the Lost Ark - Steven Spielberg (53 %)
2. Kundskabens træ - Nils Malmros (16 %)
3. Das Boot - Wolfgang Petersen (9 %)
4. Christiane F.: Wir Kinder vom Bahnhof Zoo - Uli Edel (8%)
5. Mad Max 2 – George Miller (5 %)
6. The Evil Dead - Sam Raimi (3 %)
7. Escape from New York - John Carpenter (2 %)
8. An American Werewolf in London - John Landis (1 %)
9. Chariots of Fire - Hugh Hudson (1 %)
9. Reds - Warren Beatty (1 %)

I morgen starter afstemningen om 1982.

Vinderen af lodtrækningen har fået direkte besked.