Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1982

Årets bedste film 1982

Stem på din favorit

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Vi skal have kåret den bedste film fra 1982, og valget står igen mellem 10 film udvalgte film.

Steven Spielberg var igen på banen med en kæmpesucces i form af E.T. the Extra-Terrestrial, der introducerede verden for det sødeste rumvæsen nogensinde.

Et mindre venligt væsen fra rummet mødte vi i The Thing - en effektiv horror-genindspilning instrueret af manden, som tidligere havde revolutioneret slasher-genren med Halloween.

Det overnaturlige var på spil i den underholdende spøgelses-gyser Poltergeist, mens fremtiden blev fremstillet i et urovækkende lys i Blade Runner, som i sin samtid blev et flop, men i eftertiden hyldet som et science fiction-mesterværk.

Flere film deltes om årets Oscars, men det var biografien Gandhi, der med sine otte statuetter (bl.a. for Bedste film) blev den mest hædrede titel ved uddelingen.

Meryl Streep modtog sin første statuette for præstationen i det gribende drama Sophie's Choice, Louis Gossett Jr. blev for An Officer and a Gentleman den første sorte Oscar-vindende skuespiller siden Sidney Poitier ved uddelingen i 1964, og Jessica Lange blev hædret for sin birolle i komedien Tootsie.

Sylvester Stallone skabte sin anden store filmpersona efter Rocky i 1976, nemlig krigsveteranen John Rambo, der tog sine kampevner i brug mod svinske politibetjente i First Blood.

Endelig bidrog Ingmar Bergman til filmhistorien med sit magnum opus, Fanny & Alexander, der føltes som kulminationen på den svenske instruktør lange og glorværdige karriere. Filmen modtog fire Oscars.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katharina

Den er fantastisk, og John Williams' fantastiske musik gør den kun endnu bedre!

Christina

Det er vel næsten selvforklarende, men E.T. ér og bliver en klar favorit!
Den giver smil, latter, frygt og tårer, og selvfølgelig nogle super søde børn og tidens sødeste rumvæsen. Kan det overhoved blive bedre? Svaret er: NEJ!

Camie

Selvom der er rigtigt mange favoritter i denne pulje, så lander jeg på First Blood.

Jeg ved godt at jeg burde vælge Blade Runner eller E.T. da de begge er usandsynligt flot lavet, men igen lader jeg mig styre af hvor stor "se-den-igen" værdien er. Og i dette tilfælde vinder First Blood altså.

Der ud over var det også den, der for alvor kickstartede et årti med masser af film i min yndlingsgenre nemlig den herlige, tilbagelænede, ukomplicerede action-genre. Og tilbage i 80-erne var Sylvester Stallone en af mine yndlingsskuespillere indenfor genren og i den grad med til at definere den.

Antaeus

First Blood er klart den jeg har set flest gange på listen, men det er stadig ikke den film, som jeg finder bedst. Men gensynsglæden er stor.
Nok fordi det er en actionfilm som er let lige at sætte på og koble fra på. Blade Runner er noget tungere og E.T. er ikke en film jeg hele tiden sætter på selv om det er den jeg synes er bedst af dem alle.

Røgs

du har fuldstændig ret!

Filmaticuser/847204

Det her var et svært valg - Blade Runner eller E.T.?

Begge er mesterværker (og et par stykker andre på listen), men E.T. rører mig mest. Jeg kan næsten ikke undgå at græde ved slutningen.

E.T. handler om så utrolig mange ting: skilsmisse, børneliv, hemmeligheder, frygten for det ukendte og fremmede, venskab og sammenhold.

Det som E.T. mest handler om er at blive forladt: Elliotts far har forladt familien - og Elliott er den af børnene, som føler sig hårdest ramt. Storebror er gammel nok til bare at være vred, lillesøster er for lille til at forstå det... men Elliott føler sig forvirret og svigtet.

Så dukker E.T. op og bliver en slags 'erstatningsfar' (han er med til Elliotts første druktur og første kys) og medsammensvogen. Han er også blevet efterladt - men forskellen på de 2 er at E.T. kan ringe hjem med håb i hjertet om, at hans familie svarer ham. Elliott nærer intet håb om at se sin far (foreløbig).

Det er derfor sidste scene er så hård - Elliott vil så gerne have at E.T. vender hjem til sin verden, men han vil så nødigt miste sin ven... en han elsker, igen.
"Stay..." siger Elliott bedende, og E.T. svarer:"I'll be right here." (altså psykisk, emotionelt - ikke fysisk)

Wow. Sådan en mavepuster. Spielberg er selv et skilsmissebarn, og det mærkes tydeligt i denne film.

Palleuser/687007

Min favorit fra 1982 er: "First Blood"
Mit valg på denne film er faldet fordi den er et hit inden for action-genren, men også fordi den som kun få film før denne satte fokus på de traumer som mange amerikanske Vietnam-veteraner efterfølgende kom til at lide af - og desværre stadig gør den dag idag.

Simon

Fantastisk på stort set alle punkter. Vangelis' musik giver filmen en fantastisk spænding, og skurken er også perfekt. Jeg er ikke stærk når det kommer til Sceince Fiction, men hold kæft hvor er Blade Runner dog god. Håber den vinder.

Kim

I tæt løb med E.T. og Gandhi, men Blade Runner bliver alligevel den 'sikre' vinder ! Filmen er et mesterværk stadig den dag i dag, pga. det flotte og næsten realistiske bud på en nær (?) fremtid, de gode skuespillerpræstationer, den gode historie og måden den bliver fortalt, og ikke mindst det fantastiske soundtrack som Vangelis stod bag !

Carina

E.T. er virkelig en smuk film, og viser virkelig Steven Spielbergs film magi.
Der er noget helt unikt eventyrligt og rørende ved den film. Og scenen ,hvor de flyver forbi månen, er jo blevet ikonisk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

23 timer siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

1 dag siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

3 dage siden
DJN
Har
DJN

kun set ham i The Broken, så det må være den :D

3 dage siden
Shah Bazidas

Hvornår kan vi sigte efter at skulle købe billetter? :-)

2 uger siden

Aktive debatter