13 bøger du kan nå at læse før filmen

Fra Kvinden i toget til Dan Brown
Billede
(© McSweeney's Publishing)

The Martian og Me and Earl and the Dying Girl er begge baseret på bøger og snart aktuelle i biografen.

Ærgrer du dig over, at du endnu engang ikke nåede at læse bogen før filmen, er der håb forude.

Følgende film, baseret på en roman, får nemlig først premiere senere på året eller i 2016. 

The Circle (Dave Eggers)
Cyber-thriller om en ung kvindes ansættelse i et verdensomspændende internetfirma, der ikke er, hvad folk tror. Emma Watson og Tom Hanks spiller hovedrollerne, og manden bag 'The Spectacular Now' instruerer.
Premiere: 2016

The Girl on the Train (Paula Hawkins)
Thrilleren, der på dansk hedder ’Kvinden i toget’, blev den hurtigst sælgende debutroman nogensinde. Romanen er en ægteskabelig krimi - en genre, der blev populær efter 'Gone Girl'. Emily Blunt spiller kvinden, der på en togtur til London bliver involveret i en mordgåde. Jared Leto, Rebecca Ferguson og Chris Evans medvirker også.
Premiere: 2016

The Light Between Oceans (M.L. Stedman)
Et ægtepar, der passer fyrtårnet på en isoleret ø ud for Australiens vestkyst, redder et spædbarn fra en drivende robåd, og adopterer barnet som deres eget. Michael Fassbender og Alicia Vikander spiller ægteparret, mens Derek Cianfrance (Blue Valentine) instruerer.
Premiere den 21. januar 2016

In the Heart of the Sea (Nathaniel Philbrick)
De sande begivenheder fra 1820, der inspirerede 'Moby Dick', er blevet til en prisvindende bog. Ron Howard star bag filmatiseringen med Chris Hemsworth, Cillian Murphy og Ben Whishaw på rollelisten.
Premiere: 10. december 2015

The Danish Girl (David Ebershoff)
‘Den danske pige’ fortæller om den danske kunstner Einar Wegener, der i starten af 1900-tallet blev den første mand til at undergå en kønsskifteoperation. Eddie Redmayne spiller titelkarakteren i Tom Hoopers (Kongens store tale) filmatisering. 
Premiere: 4. februar 2016

The Secret in Their Eyes ( Eduardo Sacheri)
Bogen bag den argentinske Oscar-vinder fra 2010 filmatiseres nu på amerikansk med Julia Roberts, Nicole Kidman og Chiwetel Ejiofor i de bærende roller. Handlingen foregår i Buones Aires i 70erne og følger en pensioneret politimands besættelse af et gammelt mord.
Premiere: 25. december 2015

Silence (Shûsaku Endô)
Forlægget til Martin Scorseses kommende periodedrama hedder ’Silence’ og handler om to unge jesuitpræster (Adam Driver og Andrew Garfield), der rejser til Japan for at undersøge en række hændelser vedrørende en ældre missionær (Liam Neeson).
Premiere: 2016 

Carol (Patricia Highsmith)
Klassiker fra 1951, der også er kendt som ‘The Price of Salt’. Cate Blanchett spiller kvinden, der indleder en romance med en yngre kvinde (spillet af Rooney Mara). Tood Haynes instruerer, og bogen bag er skrevet af kvinden bag ’The Talented Mr. Ridley’ og ’Strangers on a Train’.
Premiere: 10. marts 2016

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (Ransom Riggs)
En dreng forsøger at komme til bunds i mysteriet om sin bedstefars død. Opklaringen fører ham til Miss Peregrine og hendes hjem for børn med overnaturlige kræfter. Det er selvsagt Tim Burton, der står bag filmudgaven af denne excentriske ungdomsroman.
Premiere: 25. december 2016

Inferno (Dan Brown)
Den fjerde bog om Robert Langdon bliver Ron Howards tredje filmatisering med Tom Hanks i rollen som kodeknækkeren over dem alle. Denne gang går turen bl.a. til Venedig, hvor også Sidse Babett Knudsen dukker op.
Premiere: 13. oktober 2016

Pride and Prejudice and Zombies (Seth Grahame-Smith)
Jane Austen møder zombie. Det er alt man skal vide, for at vide, om denne bog er sagen. Det samme kan siges om filmen, der har Lily James og Sam Riley i rollerne som henholdsvis Elizabeth og Darcy.
Premiere: 17. marts 2016

The Revenant (Michael Punke)
Leonardo DiCaprio skal portrættere pelsjægeren Hugh Glass, der i 1820erne angribes af en bjørn og efterlades i vildmarken. Da han vågner, er der 300 km mellem ham og hævnen. Filmen instrueres af Alejandro González Iñárritu (Birdman) og har Tom Hardy i en skurkagtig rolle.
Premiere: 21. januar 2016

Room (Emma Donoghue)
Romanen, der på dansk har fået titlen ’Rum’, er en barsk sag. Fortælleren er den femårige Jack, der hele sit liv har boet sammen med sin mor i en kælder. Her holdes de indespærret af en mystisk mand. Filmatiseringen vandt publikumsprisen på årets Toronto Filmfestival.
Premiere: Endnu ikke bekræftet