Cookie- og Privatlivspolitik
13 bøger du kan nå at læse før filmen

13 bøger du kan nå at læse før filmen

Fra Kvinden i toget til Dan Brown

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

The Martian og Me and Earl and the Dying Girl er begge baseret på bøger og snart aktuelle i biografen.

Ærgrer du dig over, at du endnu engang ikke nåede at læse bogen før filmen, er der håb forude.

Følgende film, baseret på en roman, får nemlig først premiere senere på året eller i 2016. 

The Circle (Dave Eggers)
Cyber-thriller om en ung kvindes ansættelse i et verdensomspændende internetfirma, der ikke er, hvad folk tror. Emma Watson og Tom Hanks spiller hovedrollerne, og manden bag 'The Spectacular Now' instruerer.
Premiere: 2016

The Girl on the Train (Paula Hawkins)
Thrilleren, der på dansk hedder ’Kvinden i toget’, blev den hurtigst sælgende debutroman nogensinde. Romanen er en ægteskabelig krimi - en genre, der blev populær efter 'Gone Girl'. Emily Blunt spiller kvinden, der på en togtur til London bliver involveret i en mordgåde. Jared Leto, Rebecca Ferguson og Chris Evans medvirker også.
Premiere: 2016

The Light Between Oceans (M.L. Stedman)
Et ægtepar, der passer fyrtårnet på en isoleret ø ud for Australiens vestkyst, redder et spædbarn fra en drivende robåd, og adopterer barnet som deres eget. Michael Fassbender og Alicia Vikander spiller ægteparret, mens Derek Cianfrance (Blue Valentine) instruerer.
Premiere den 21. januar 2016

In the Heart of the Sea (Nathaniel Philbrick)
De sande begivenheder fra 1820, der inspirerede 'Moby Dick', er blevet til en prisvindende bog. Ron Howard star bag filmatiseringen med Chris Hemsworth, Cillian Murphy og Ben Whishaw på rollelisten.
Premiere: 10. december 2015

The Danish Girl (David Ebershoff)
‘Den danske pige’ fortæller om den danske kunstner Einar Wegener, der i starten af 1900-tallet blev den første mand til at undergå en kønsskifteoperation. Eddie Redmayne spiller titelkarakteren i Tom Hoopers (Kongens store tale) filmatisering. 
Premiere: 4. februar 2016

The Secret in Their Eyes ( Eduardo Sacheri)
Bogen bag den argentinske Oscar-vinder fra 2010 filmatiseres nu på amerikansk med Julia Roberts, Nicole Kidman og Chiwetel Ejiofor i de bærende roller. Handlingen foregår i Buones Aires i 70erne og følger en pensioneret politimands besættelse af et gammelt mord.
Premiere: 25. december 2015

Silence (Shûsaku Endô)
Forlægget til Martin Scorseses kommende periodedrama hedder ’Silence’ og handler om to unge jesuitpræster (Adam Driver og Andrew Garfield), der rejser til Japan for at undersøge en række hændelser vedrørende en ældre missionær (Liam Neeson).
Premiere: 2016 

Carol (Patricia Highsmith)
Klassiker fra 1951, der også er kendt som ‘The Price of Salt’. Cate Blanchett spiller kvinden, der indleder en romance med en yngre kvinde (spillet af Rooney Mara). Tood Haynes instruerer, og bogen bag er skrevet af kvinden bag ’The Talented Mr. Ridley’ og ’Strangers on a Train’.
Premiere: 10. marts 2016

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (Ransom Riggs)
En dreng forsøger at komme til bunds i mysteriet om sin bedstefars død. Opklaringen fører ham til Miss Peregrine og hendes hjem for børn med overnaturlige kræfter. Det er selvsagt Tim Burton, der står bag filmudgaven af denne excentriske ungdomsroman.
Premiere: 25. december 2016

Inferno (Dan Brown)
Den fjerde bog om Robert Langdon bliver Ron Howards tredje filmatisering med Tom Hanks i rollen som kodeknækkeren over dem alle. Denne gang går turen bl.a. til Venedig, hvor også Sidse Babett Knudsen dukker op.
Premiere: 13. oktober 2016

Pride and Prejudice and Zombies (Seth Grahame-Smith)
Jane Austen møder zombie. Det er alt man skal vide, for at vide, om denne bog er sagen. Det samme kan siges om filmen, der har Lily James og Sam Riley i rollerne som henholdsvis Elizabeth og Darcy.
Premiere: 17. marts 2016

The Revenant (Michael Punke)
Leonardo DiCaprio skal portrættere pelsjægeren Hugh Glass, der i 1820erne angribes af en bjørn og efterlades i vildmarken. Da han vågner, er der 300 km mellem ham og hævnen. Filmen instrueres af Alejandro González Iñárritu (Birdman) og har Tom Hardy i en skurkagtig rolle.
Premiere: 21. januar 2016

Room (Emma Donoghue)
Romanen, der på dansk har fået titlen ’Rum’, er en barsk sag. Fortælleren er den femårige Jack, der hele sit liv har boet sammen med sin mor i en kælder. Her holdes de indespærret af en mystisk mand. Filmatiseringen vandt publikumsprisen på årets Toronto Filmfestival.
Premiere: Endnu ikke bekræftet

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Vegas

Jeg har allerede læst Rum, og den kan anbefales - jeg glæder mig til at se filmen - super spændende at den er Oscarnomineret både som bedste film og bedste kvindelige hovedrolle.

Erik F

Tak for de spændende bogtips. Der er i hvert fald et par stykker imellem, som jeg helt sikkert skal læse,inden jeg ser filmen, bl.a.: "Carol" og "The Danish Girl".
"The Girl on the Train" som bliver sammenlignet med "Gone Girl" springer jeg over. Bogforlægget til "Gone Girl" (Kvinden der forsvandt) var efter min mening kraftigt overvurderet, og filmen var endnu dårligere. Muligvis var der en pointe i, at Ben Affleck, som jeg normalt har stor sympati for, gik rundt som en zombie på meget stærk sovemedicin, men i så fald fattede jeg den ikke.

Jette

Hvis filmen bare er halv så god som bogen - ja, så skal man giver sig tid til at se filmen.
Lige siden jeg læste bogen, har jeg håbet, at den en dag ville blive filmatiseret.

Mikkel Poulsen

Jeg ser pæn meget frem til Dan Brown's Inferno de bøger og 2 film er jeg helt ellevilde med. Han er min favorit forfatter og Professor Robert Langdon er min favorit karakter, men jeg har kun læst halvdelen af Inferno så jeg må hellere læse den færdig inden filmens udgivelse 13 Oktober 2016, og jeg elsker også Det Forsvundne Tegn den ville også i fremtiden blive filmatiseret har jeg læst, dog bare ikke af Ron Howard men en anden instruktør og stadigvæk Tom Hanks i hovedrollen som symbolforsker Professor Robert Langdon, også ser jeg frem til Pride And Prejudice and Zombies elsker Abraham Lincoln: Vampire Hunter så denne her skal nok også blive god / fed underholdning. Samt den nye The Girl On The Train med de kendte. Chris Evans og Emily Blunt jeg har dog ikke læst bogen men jeg synes plottet lyder rigtig krimiagtigt at jeg bare bliver nødt til at se den! + jeg snart skal se den kommende In The Heart Of The Sea med Chris Hemsworth som hvalfanger vs Moby Dick!!!! 2016 bliver et rigtig fedt og stort filmår med mange spændende bøger der bliver lavet til film. Og sendt afsted til alverdens biografer. Inferno. The Girl On The Train og Pride And Prejudice And Zombies og i en glemte lige en ekstra ting. Flaskepost Fra P af Jussi Adler Olsen der har premiere 3 Marts og 3 film i Afdeling Q serien here i come!!!

Sarzue

Det er super dejligt med denne liste. Især lige op til efterårsferien.
Jeg elsker at læse bøger og er altid spændt på filmatiseringerne, når/hvis de kommer. Igen SUPERFEDT!! Mere af det tak!

Jacob

... at filmene om Robert Langdon filmatiseres i den rækkefølge de gør, men når det nu skal være, så er 'Infernoet' bedre end 'Det forsvundne tegn'.

CINEMANDRUP

Rækkefølgen er gået helt tabt for denne række af film, men jeg kan fuldt ud tilslutte mig din holdning og filmskaberne. 'Inferno' bogen er i den grad overlegen i forhold til 'Det Forsvundne Tegn' og vil gøre sig meget bedre på film helt sikkert.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

VIPER

De 5 jeg glæder mig mest til er flg.

38 minutter siden
Rahbek

VI har ventet spændt på efterfølgerne til både Avatar og Topgun. Nu hvor de har været længe ventet.

5 timer siden
CINEMANDRUP

1.Doctor Strange in the multiverse og madness - fordi Benedict Cumberbatch er eminent godt castet til denne rolle og leverer gang på gang i alt og

8 timer siden
Andreas

Det bliver spændende at se Scream. Den kan blive alt fra værste i serien (hvilket ikke siger så lidt) til en ny klassiker.

23 timer siden
castigo

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One)
Nightmare Alley
The Batman

1 dag siden

Aktive debatter