"Superheltefilmen vil lide samme skæbne som westerns."

Spielberg taler ud
Billede
(© Jurassic Park/Universal Pictures)

I et nyt interview med The Associated Press bygger Steven Spielberg videre på sin udtalelse fra 2013, hvor han forudså, at de mange store blockbusters ville få filmindustrien til at falde sammen under sin egen vægt.

- Jeg har det stadig på samme måde. Jeg var der, da western-genren døde, og der kommer et tidspunkt, hvor superhelte-filmen ender som westerns, udtaler verdens bedste instruktør.

- Det betyder ikke, at westerns og superheltefilmen aldrig vender tilbage. Lige nu har superheltefilmen det godt. Jeg siger blot, at sådanne epoker har en tidsbegrænsning i populærkulturen.

Udtalelsen er hverken voldsomt overraskende, kontroversiel eller for den sags skyld forkert.

Fantastic Four blev et flop, imens Ant-Man ikke helt levede op til de store forventninger. Særligt er mængden af kommende superheltefilm overdådig (hvis man skal formulere det pænt).

Men en sådan kommentar fra Steven Spielberg vejer tungt i Hollywood. Formentlig slutter han af samme årsag af med en mildere formulering, der naturligvis også er henvisning til ham selv.

- Der kommer en dag, hvor de mytologiske fortællinger bliver fortrængt af en anden genre, som en ung filmskaber måske er i gang med at opfinde for os alle.

Spielbergs næste film, Spionernes bro, får biografpremiere den 26. november.