Bliver Superman sensuel?

Batman v Superman får censur
Batman v Superman: Dawn of Justice
(© Warner Bros.)

Amerikanske MPAA har allerede et halvt år før premieren givet censur til Batman v Superman. Censuren bliver PG-13, hvilket i sig selv ikke er overraskende, for det er standard for Hollywood-blockbusters.

Begrundelsen byder dog på en enkelt, lille overraskelse:

- Gennemgående intense sekvenser med vold og action og en vis mængde sensualitet.

Vold og action, tjek. Men sensualitet? Ikke det begreb, man normalt forbinder med superheltefilm, og for at sætte begrundelsen i relief, er her censurforklaringen til Man of Steel:

- Intense sekvenser med science fiction-vold, action og ødelæggelse og lidt bandeord.

Spørgsmålet er, om der med 'sensualitet' menes sexede karakterer i tætsiddende tøj i stil med Catwoman i Batman Returns? Eller om der er tale om et regulært kærlighedsforhold? Og mellem hvem?

Batman v Superman

Ud fra, hvad vi har set fra filmen, kunne det både være mellem Gal Gadots Wonder Woman og Superman (Henry Cavill), hvilket ville være i tegneserieforlæggets ånd. Men også Bruce Wayne (Ben Affleck) ses sammen med Wonder Woman i civile klæder som Diana Prince.

Måske er der tale om et trekantsdrama, hvilket er grunden til kampen mellem de to helte? Og hvor står Lois Lane (Amy Adams) i det hele? Lad tankeeksperimenterne begynde.

Batman v Superman: Dawn of Justice får premiere den 24. marts 2016.