Cookie- og Privatlivspolitik
5 hypede film i oktober

5 hypede film i oktober

Når mainstream møder kunst

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Med oktober åbner biografsæsonen for priskandidater og festivalfilm. 

Titlerne står oftest i kontrast til sommerens storslåede ramasjang, men temposkiftet gør ikke filmene mindre underholdende eller mindre seværdige. Langt fra!

Oktober 2015 er ingen undtagelse.

Vi fremhæver fem premierefilm, der ser ud til at kombinere mainstreamgenrernes publikumsappel med solidt, ambitiøst håndværk. 

Klik på titlen for at læse mere og se trailer.

The Walk

The Walk (1/10)
På med 3D-brillen! Spillefilmen over den Oscar-vindende Man on Wire byder på svimlende perspektiver og akrobatiske krumspring. Handlingen foregår nemlig i 400 meters højde, hvor den excentriske Philippe Petit i 1974 forsøgte at gå fra et Twin Tower til det andet. Bundsolide Robert Zemeckis instruerer, og Joseph Gordon-Levitt spiller manden på linen. 

The Martian

The Martian (8/10)
Matt Damon kører soloshow som en mand strandet på Mars. Forlægget er en international bestseller. Instruktøren er science fiction-veteranen Ridley Scott. Tre nævnte grunde er mere end nok grund til at se frem til The Martian, og oven i hatten har filmen modtaget flotte anmeldelser i sit festivalforløb. Årets sci fi-kandidat ved Oscar-uddelingen? Meget muligt! 

Black Mass

Black Mass (15/10)
Johnny Depps portræt af virkelighedens gangster, Whitey Bulger, giver skuespilleren et tiltrængt anmelderrost comeback til de voksnes rækker. Cinema Blend kalder filmen frastødende og tiltalende på samme tid og sammenlignes endda med Scorseses Goodfellas. Er det ikke nok, er rollelisten åndssvagt blæret med Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Dakota Johnson og Kevin Bacon ombord.

Crimson Peak

Crimson Peak (15/10)
Gotisk, sexet og instrueret af Guillermo del Toro (Pans labyrint). Crimson Peak er en gysende fortælling om et mystisk hus beboet af et mystisk søskendepar og den unge kvinde, der flytter ind. Rollebesætningen er besat af branchens fineste med Mia Wasikowska, Jessica Chastain, og ikke mindst Tom Hiddleston i en giftig trekant tilsat et spøgelse eller to.

Sicario

Sicario (22/10)
Emily Blunt spiller en hårdfør FBI-agent, der bliver dybt involveret i en beskidt infiltrering af de mexicanske narkokarteller. Actionfilmen er instrueret af manden bag Prisoners, men ligner noget fra Michael Manns stortid, og fyre som Benecio del Toro og Josh Brolin giver maskulint modspil til Blunt. Sicario åbnede denne weekend i seks biografer i USA til rekordhøj indtjening.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christine

Jeg skal bare se Pan og og Hotel T2.

Pan den ser god og spændende ud, og så jeg vild med Hugh Jackman.

Hotel T2, den første var genial og sjov og ser frem til film 2, håber dog den også bliver vist på engelsk i bio.

Maria

Jeg ser mest frem til "Pan", "The Martian" og "Hotel Transylvania 2". :)

"Pan" fordi jeg elsker alle afskygninger af Peter Pan film. "The Martian" fordi den ser spændende ud. "Hotel Transylvania 2" fordi den første var sjov, så 2'eren skal selvfølgelig ses.

"The Walk" er på min bobler-liste. Jeg skifter konstant mening, fordi jeg ikke ved om mine nerver kan klare at se den i IMAX 3D og jeg føler lidt at filmen er skabt til at blive vist i netop IMAX 3D.

"Black Mass" er også på min bobler-liste. Gangsterfilm siger mig sjældent noget - jeg klarede 45 minutter af "The Godfather" (please, skyd mig ikke). Omvendt var jeg ret glad for "Goodfellas", så ja, vi må se hvad jeg beslutter mig for.

"Crimson Peak" er endnu en film på min bobler-liste. Den ser bare pænt uhyggelig ud, men castet er bare så godt! Ih, decisions, decisions!

Heidi

Jeg glæder mig rigtig meget til Black Mass og Crimson Peak i oktober, udover et par live teater forestillinger i CinemaxX og en enkelt koncert fra London;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Thomas

Han er en karakteristisk, alsidig og humoristisk skuespiller - måske Danmarks bedste.

5 timer siden
Manjauser/16022
Manjauser/16022

Mordet i Orientekspressen var skøn og underholdende. Jeg glæder mig til Døden på Nilen.

6 timer siden
Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

1 dag siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

4 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

4 dage siden