Cookie- og Privatlivspolitik
Undersøgelse: hvide mænd dominerer i film

Undersøgelse: hvide mænd dominerer i film

Køn, race og seksualitet fordelt over 700 film

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

California Annenberg School for Communication and Journalism har netop undersøgt fordelingen af køn, race og seksualitet i årets 100 mest indtjenende film siden 2007.

Resultatet taler for sig selv:

- 73,1 % af alle talende roller eller karakterer med et navn var hvide.

- 69,8 % af alle talende roller eller karakterer med et navn var mænd.

- 21 af de 100 mest indtjenende film i 2014 havde en kvindelig hovedrolle eller en kvinde på lige fod med den mandlige stjerne.

- Af de i alt 700 film var kun 19,9 % af de kvindelige karakterer over 40 år.

- 15,8 % af de kreative kræfter (instruktører, producenter, skribenter) bag de 100 mest indtjenende film i 2014 var kvinder. Blandt instruktørerne alene var 1,9 % kvinder.

- I 2014 medvirkede 26,4 % af kvinderne og 9,1 % af mændene i "scener med noget nøgenhed". Mens 27,9 % af kvinderne og 8 % af mændene blev iklædt "sexet tøj".

- Undersøgelsen viste også, at piger mellem 13-20 år bliver ligeså ofte fremstillet seksuelt som kvinder mellem 21-39 år.

- 4,7 % af instruktørerne bag de 100 mest indtjenende film i 2014 var sorte.

- Blandt de 700 mest indtjenende film siden 2007 blev kun 19 af filmene instrueret af en asiat.

- 19 ud af de i alt 4.610 taleroller i de 100 mest indtjenende film i 2014 var fra LGBT-segmentet.

Hvad siger du til undersøgelsen? Overrasker det dig?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Karoline

Dette problem er baseret på institueret sexisme og racisme so går utroligt mange år tilbage... helt tilbage til starten af den moderne civilisation. Dette gør det desværre meget svært at ændre på, men det betyder ikke at der ikke sker noget... Vi ser flere og flere film som gør det bedre i forhold til diversitet og mnoriteter bag kameraret...

når det er sagt... SÅ GIV OS DOG NOGLE FLERE FUCKING LGTB KARAKTERE FOR GODS SAKE!!!

Kim

..., overhovedet ikke ! Der er sikkert mange faktorer der spiller ind, men mest af alt er selvfølgelig, at ligesom alle andre steder, så er det penge der bestemmer ! Sådan er det bare ! Pengene i USA ligger (formodentlig) mest hos den hvide overklasse, og ydermere, når de laver undersøgelser om folks smag i film, så er der åbenbart bare flest mennesker der foretrækker hvide, mandlige hovedroller.

Hvis man spørger et bredt segment af mænd og kvinder, om de overhovedet er interesseret i film og biografgængeri, er der garanteret også flest mænd der siger ja. Faktisk forstår jeg ikke hvorfor nogen gider lave sådan en undersøgelse, for svaret er altså lidt indlysende. Tror de at de kan ændre det ? Kan de ændre at langt de fleste store filmskabende producenter har hjemme i Europa og USA, hvor størstedelen af indbyggerne er hvide ? Kan de ændre at mænd bare er mere filminteresserede end kvinder ? Kan de ændre på, at medieoversættelser (som fx. tegneserie -> rigtig film) og autentiske historier ofte handler om hvide mænd, og bliver genfortalt med skuespillere med samme køn og hudfarve som den historiske person ?

Just the way it is...!

Simon

USA er et racemæssigt meget sammensat land og hvide mænd udgør ikke majoriteten af biografgængere. Det er rigtigt at mænd ser flere film end kvinder, men denne gruppe af mænd har lige så mange af latinamerikansk/sort oprindelse som hvide.

Kim

Er du sikker på dette ? Det er i hvert fald nyt for mig...! Hvornår har det billede ændret sig ? Er sådan nogle statistikker offentligt tilgængelige ?
Undskyld de mange spørgsmål ! ;-)

Mickey

Okay, dte er fint at der bliver sat fokus på det.
MEN: Jeg kan ikke forstå alt det hyseri. For nu ER det jo altså bare sådan,, at de mandlige skuespillere trækker langt flere folk i biografen. Man siger, at film med kvinder i hovedrollen er røv syge, og selvom der er en del undtagelser, så appellerer mange af disse film altså primært KUN til kvinder, hvor film med mænd i hovedrollen jo tit appellerer til begge køn.
Det hele handler om penge, så jeg synes ikke det er mærkeligt at fordelingen er som den er.

Jeg mener ikke at NOGET skal gøres op i køn eller race. Det hele handler om hvem der passer til rollen. Alt det der med at man laver en kvindelige udgave af Thor, en kvindelige Captain America, en film om Supergirl etc. bare for at gøre det, og for at være politisk korrekte....det synes jeg simpelthen er for dumt.

Jeg citerer Marvel's øverste chef:
"'Electra' (Marvel) – Meget dårlig idé, og resultatet var meget, meget dårligt. 'Catwoman' (Warner Bros./DC) - Catwoman var en af de vigtigste kvindelige karakterer inden for Batman-franchisen. Den film var en katastrofe. 'Supergirl' – (DC) Supergirl var en af de vigtigste kvindelige superhelte inden for Superman-franchisen. Filmen udkom i 1984 og indtjente 14 millioner dollars på det hjemlige marked med en åbningsweekend på 5,5 millioner dollars. Igen en katastrofe,"

Scarlett Johansson udtalte jo også selv, at en solo-film med Black Widow ville være for plat, og at det bl.a. var derfor hun var imod solo-film med kvindelige helte.

Rasmus/Musen

Men nogen skulle jo undersøge det på et tidspunkt, ikke også?

Vi ved bare nu: Mændene fører som de Store roller på film, men kvinderne har jo vel deres egen smag for smag. DET ER SÅDAN DET ER!

Så, okay. Fin liste, vel. Det var godt, at vi også lige kunne få et indblik af den herinde på Kino.dk, Yearh.

;)

Jacob

At Hollywood specifikt søger unge, smukke kvinder er næppe noget nyt, men i dag skal mænd også møde op med vaskebræt. Ingen tvivl om at den stigende efterspørgsel på superhelte bærer en del af skylden. Marvel har dog som bekendt allerede introduceret Falcon, og Black Panther samt Captain Marvel venter i den nærmeste fremtid, og direktøren Kevin Feige udelukker bestemt ikke homoseksuelle helte.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.