Cookie- og Privatlivspolitik
Sommeren '92: Anmeldere og publikum er enige

Sommeren '92: Anmeldere og publikum er enige

Nostalgi og begejstring

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

I dag har Sommeren '92 premiere, og i den anledning er der bred enighed blandt de professionelle anmeldere og publikummet ved sidste uges #kinotur: 

'Sommeren '92' er en vinder!

Langt de fleste af brugerne har rost filmen til skyerne. Især Ulrich Thomsens præstation fremhæves, men også den nostalgiske følelse, filmen efterlader i kroppen. Huttelihut!

Her er uddrag af de første publikumreaktioner:

Ann
"Den mest fantastiske film, jeg længe har set. [...] Min kæreste sad og blev helt rørt også. Hårene rejste sig flere gange på mine arme."

Wayne:
"Filmen er ikke et mesterværk - det havde jeg heller ikke forventet. Men jeg gik tilfreds ud af biografen, for det er en bedrift at samle så stor en oplevelse i en film - og at formå at få det vigtigste med, krydret med befriende humor."

XTooms:
"Ulrich Thomsen spiller aldeles fremragende, og kunne da godt gå hen og vinde en Bodil eller Robert for den præstation."

Spider-Man:
"Jeg var inde og se filmen i går og havde en forventning om, at der blev gået til den med nostalgi og begejstring. Jeg fik mine forventninger indfriet og havde en super oplevelse - ligefrem draget tilbage til den sommer vi aldrig glemmer."

Kia:
"Intet mindre end en helt igennem fantastisk film. Jeg var ikke født i 1992, og havde aldrig set de rigtige kampe - heller ikke finalen, så jeg har aldrig haft den der stolthedsfølelse, men det fik jeg i går."

Lars Christian:
"Ulrich Thomsen er den helt store stjerne i filmen, han løfter rollen som Ricardo rigtigt flot."

Anja:
Så jeg kan varmt anbefale filmen hvis du vil smile, grine, græde og ikke mindst mindes de gode tider i 92. Se den også selvom du ikke er til fodbold - det er jo lidt danmarkshistorie i detaljer på den gode måde."

Bettina:
"Alle følelser og minder kom tilbage fra den fantastiske sommer. Historien var godt fortalt, sammenhængende, gribende og meget humoristisk. 6 ud af 6 fodbolde fra hele familien til filmen, som i følge en 10-årig, var sindssygt spændende."

Jacob:
"Det er en fin hyldest til Richardo, til oplevelsen, til Danmark. Men det gik så hurtigt, at scenerne - for mig - i 90% af filmen - ikke engang ramte huden og de kom da slet ikke ind under."

Den professionelle anmelderskare lander på et gennemsnit af 4 stjerner. 

Her er et uddrag af pressens anmeldelser:

Ekstra Bladet (4 stjerner):
"Jeg glæder mig allerede til at gense den med mine tre sønner, hvoraf de to yngste end ikke var født, da nationen gik i kollektiv ekstase."

Filmland P1 (4 stjerner):
"Ulrich Thomsen (...) spiller så koncentreret, at man skulle tro, han ønsker at aflevere en undskyldning på alle danske fodboldfans vegne."  

Politiken (4 stjerner):
"Det er hundesvært at lave fodboldfilm, men ’Sommeren ’92’ er solid underholdning tanket op med en blanding af hjerteblod og sokkeøl med temmelig berusende effekt.“ 

Berlingske (4 stjerner):
"'Sommeren ’92' har ganske enkelt fortjent at blive sensommeren ’15s helt store folkelige filmhit."

Jyllands-Posten (5 stjerner):
“’Sommeren ’92’ er en klar vinder.“

BT (3 stjerner):
“Det er klassisk sportsfilm lige ud ad landevejen, fra modgang og misset kvalifikationsturnering til løftet pokal og glædestårer i slowmotion.“

Læs alle anmeldelserne fra både publikum og pressen på filmens profil.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jeithiuser/358167

Sommeren 92, en utrolig rørende film, flere gange havde jeg lyst til at råbe højt, tænk en mobning, hvordan kan man være sådan, spiller-nykker puh ha,
Richard gjorde DET som ingen andre nogensinde havde gjort, et fantastisk løft til ham, blev ikke Danmarks bedste træner, men verdens det siger jo lidt om hvem han var op imod i Danmark...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

1 dag siden
Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

3 dage siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

3 dage siden
Bjarke Friis Kristensen

Det er jeg ikke klar over var tilfældet. Vi har nu slettet kommentaren, da vi netop ikke vil hylde den slags. Mange tak / Mvh. Bjarke, kino.dk

3 dage siden
Camie

Hej Bjarke
Er Kino.dk nu begyndt at belønne SEO?

3 dage siden

Aktive debatter