Cookie- og Privatlivspolitik
Første plakat til The Force Awakens

Første plakat til The Force Awakens

Analyse af en Star Wars-illustration

Stem op!
15
Stem ned!
0
(reset)

I forbindelse med D23-konferencen i weekenden frigav Lucasfilm den første egentlige plakat fra den nye Star Wars-film, The Force Awakens efter teaser-posteren blot viste logoet på sort baggrund.

Plakatens motiv er udført af kunstneren Drew Struzan, der tidligere har skabt ikoniske udtryk på diverse Star Wars-posters. Egentlig var Struzan gået på pension, men en ny stjernekrigsfilm kan få enhver på andre tanker.

Lad os se nærmere på, hvad plakaten forestiller. Mulige spoilers kan naturligvis forkomme forude.

Star Wars: The Force Awakens

Motivet
Illustrationen viser tre nye karakterer i kampklar positur, hvoraf Finn ikke tidligere har været portrætteret med et lyssværd. Vi kan konkludere, at Kraften er stærk hos den unge hovedrolle, som vi første gang så iført Stormtrooper-uniform.

Bag Finn ser vi en eskadrille X-Wing-fly foran en solnedgang, hvilket signalerer den gode side. Forneden, i venstre side, ses også en gammel kending, Han Solo, med sin blaster.

En klassisk Star Wars-opstilling
Højre side af billedet er dedikeret til den mørke side med Kylo Ren iført sort tøj, maske inspireret af Darth Vader og det ofte debatterede sværd med parerstang. TIE Fighters dannes i skyggen af hans kappe.

Alt i alt en klassisk Star Wars-opstilling med elementer fra den lyse og den mørke side af Kraften, symboliseret af rumfly og filmens karakterer.

Mest interessant er måske, at Rey er placeret lige i midten. Alt, hvad vi har set om hendes karakter indtil videre, har indikeret en tilknytning til de gode, men plakaten signalerer, at hun kommer til at spille en central rolle i kampen mellem lys og mørke - måske hun selv står over for (indre) modstand.

Rogue One

Udover The Force Awakens-plakaten udsendte Lucasfilm det officielle logo til det første spin-off, Rogue One. Det er den, Mads Mikkelsen har fået en rolle i.

Man hæfter sig ved, at der ikke står 'Anthology', men 'A Star Wars Story' under titlen. Gad vide, om filmen også officielt ændrer titel fra 'Star Wars: Anthology - Rogue One'?

Star Wars: The Force Awakens får premiere den 16. december i år.

Star Wars: Rogue One får premiere den 15. december 2016.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mickey

Er godt nok skuffet over den plakat, hold op hvor er den forfærdelig :/
Og hvad fanden har de gjort ved Han Solo?! Han ligner en forstenet dukke!! :o

Jeg glæder mig til filmen, og jeg vil virkelig gerne have at den bliver god.....men jeg synes virkelig ikke at dét cast ser særlig godt ud. Har aldrig brudt mig om at man altid skal have en sort mand, og en kvinde med i et maincast, bare for at være politisk korrekte. Det virker bare for "forced" :/

Og så er der det der umådeligt klamme lyssværd, som han Sith Lorden har......simpelthen for plat :/

Claes

Når du skriver Sith Lord snakker du så om Kylo Ren?

gilby

Hypet er er med slut.

D.

Uha, jeg bider negle, fingre, tæer...

Jeg tror ikke, jeg nogensinde har ventet så spændt på en film. Jeg glæder mig så usigeligt meget, jeg kan ikke holde ud, at jeg skal vente så længe :( Help me, Obi Wan Kenobi, you're my only hope!

Jeg kan huske den første Star Wars film i mine spæde pre-teenageår :)) Jeg var i biografen hver dag i en uge, den sidste dag, den spillede, var jeg ind og se den tre gange!!! Det med rulleteksterne, der forsvandt 3D-agtigt i empty space - wow, vildt revolutionerende, og dengang aldrig set før. Rumskibe-"bil"jagten i Dødsstjernen, R2-D2 og C-3PO, jeg kunne blive ved, men stopper her.

May the Force be with you!

Christian

Er han en Storm-Trooper eller en Jedi?... Sikkert en Storm-Trooper med samvittighed og så har han jedi-blod i årerne.

CINEMANDRUP

Mesteren Drew Struzan kan fortsat skabe ikoniske og smukke plakater. Der er en følelse af særdeles umage bag hans plakater og elsker hver eneste af dem. Fed plakat, som vækker appetit og overlader meget il fantasien.

Kim

Fedt og se en plakat a la de gode gamle fra 70'erne og 80'erne. Jeg kan bare ikke lide portræteringen af Han Solo, for hans kropsholdning ser helt forkert ud. Han ligner en mannequindukke der er ved at falde forover...! Han skulle have stået lidt mere rank, synes jeg... men ellers fin-fin !

Wayne

Pænt i tråd med de andre fra serien. Men der kommer sikkert flere alternativer.

Jacob

Jeg tror altså folk er gået lidt galt i byen ang. Anthology. Jeg tror navnet skal virker som en fællesbetegnelse ligesom Episode I-III går under Prequel trilogien, og IV-VI er kendt som den Originale trilogi. Man siger jo hellere ikke 'Prequel 1 - Den Usynlige Fjende'. Vi venter altså på hvad vi kan omtale Episode VII-IX som ...

Daniel Bentien

Uanset hvad hedder filmen 'Star Wars Anthology: Rogue One' på IMDb endnu. Spørgsmålet er egentlig mere, om den skifter titel, nu hvor betegnelsen 'A Star Wars Story' er blevet præsenteret.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Stine Teglgaard

Du rammer jo helt plet med de to øverste.
Jeg er mest til
Carrie
Blow Out
Dressed to Kill
Carlito's Way

8 timer siden
Antaeus

Bedst indtjenende film nogensinde er nu engang ikke Endgame, men Borte Med Blæsten.

2 dage siden
Wayne

Carlito's Way
Body Double
Mission: Impossible
Snake Eyes
The Untouchables

3 dage siden
Anna

Kan varmt anbefales, hvis man er til feel good movies og interesserer sig for mad. Jeg kommer helt sikkert til at se den igen :)

3 dage siden
Stine Teglgaard

Ja han er værd at hylde!

Hvad er dine favoritter?

MVH Stine

4 dage siden