Verdens største åbningsweekend!

Jurassic World er guld værd
Billede
(© Universal Pictures)

Opdateret: Universal Pictures har offentliggjort de endelige, justerede salgstal for 'Jurassic World' i USA. Filmen har i sin åbningsweekend indspillet 208,8 mio. dollars, hvilket betyder, at den har slået 'The Avengers' (207,4 mio. dollars). Dermed har efterfølgeren fået den største åbningsweekend i USA nogensinde! 

____________________________

Jurassic World har haft premiere de fleste steder på kloden, hvor den sammenlagt har fået den største åbningsweekend nogensinde med 511,8 mio. dollars.

I hjemlandet USA har adventure-filmen fra fredag til søndag indspillet 204,6 mio. dollars, hvilket er ca. 3 mio. dollars fra at slå rekordholderen The Avengers.

Chris Pratt og Co. formåede at indsætte 307,2 mio. dollars på Universal Pictures' bankkonto fra salget på det internationale marked, hvilket som nævnt i alt giver en rekordstor åbning på 511,8 mio. dollars.

I Danmark har dino-filmen solgt 117.003 billetter i åbningsweekenden, hvilket er 1000 billetter flere, end det tredje kapitel i serien solgte i løbet af hele sit liv i biograferne for 14 år siden.

Åbningsweekenden viser dels, at konceptet med løbske dinoer i en forlystelsespark, som Steven Spielberg opfandt i 1993, stadig kan fange publikums interesse.

Dels viser box office-tallene, at Chris Pratt for alvor kan kaldes en Hollywood-stjerne, der lever op til mediernes hype.

Jurassic World er aktuel i de danske biografer.