Cookie- og Privatlivspolitik
Jurassic World: Stor, større, bedre?

Jurassic World: Stor, større, bedre?

Læs de internationale anmeldelser

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Hvis man ignorerer de to mindre succesfulde fortsættelser til den originale Jurassic Park (hvilket den nye film pudsigt nok gør), har Jurassic World helt utroligt store sko at udfylde. Spørgsmålet er, om den kan leve op til forventningerne.

[banner_here]De internationale anmeldere er ikke helt enige. Er 'Jurassic World' en fantastisk film eller et godt forsøg? Én ting er de dog enige om: det er den bedste siden etteren.

Ifølge de positive anmeldere ligger filmens force hos instruktøren Colin Trevorrow, der tilsyneladende har valgt at tackle alt med spørgsmålet: "Hvad ville Spielberg gøre?".

Desuden fremhæves de flotte effekter, dens referencer til originalen og en sympatisk Chris Pratt.

Filmen er større og vildere end den originale. Og forklaringen er den samme i parken som i Hollywood, folk vil have mere. Leverer den? Du kan læse et kort udsnit af anmeldelserne herunder.

Jurassic World er aktuel i biografen.

The Guardian (4/5 stjerner):
”(…) god, sjov, latterlig på den helt rigtige måde og med en smart ide om hvordan dinosaurer kan fungere i et forbrugermarked (…) Owen Clarie og den forfærdelige Indominus Rex udgør noget af et hold. Det er en verden fuld af frygt og morskab.”

Rolling Stone (3/4 stjerner):
"Trevorrow generobrer Spielbergs nervepirrende ånd fra originalen med en frisk provokation: Er større altid bedre, eller er det en tom, sjælløs ting, som er klar til at bide os i røven? 'Jurassic World' vil skræmme livet af dig - og ikke kun af de indlysende grunde."

The Wrap:
"De computeranimerede væsner, som blæste os omkuld tilbage i 1993, har bare ikke den samme effekt nu, hvor vi har set hære af orker og flyvende Na’vi-krigere og Sandra Bullock i kredsløb om jorden. Problemet er, at 'Jurassic World' aldrig prøver særligt hårdt på at imponere - hverken med banebrydende effekter eller med en historie der er i stand til at holde publikums opmærksomhed bare det mindste."

Empire (4/5 stjerner):
"Colin Trevorrows garanterede biografhit, som helt grundlæggende advarer mod faren ved at stræbe efter at være større, bedre og hurtigere, er klart den bedste dinosaur-film siden Spielbergs perfekte version fra 1993. (…) Den mest berygtede temapark i filmhistorien genåbner på spændende og fantastisk vis. Nyd turen."

Entertainment Weekly:
"Der er ikke noget nyt at lære. Og filmens skuespillere er stort set reduceret til forherligede biroller. Men når det kommer til at levere en buffet af blodigt dino-kaos udretter filmen præcis det den har lovet."

Washington Post (2/4 stjerner):
"(…) Bryce Dallas Howard forandrer sig fra Kathleen Turner til gennemført Fay Wray, og det eneste publikum kan gøre er at forberede sig på det evigt eskalerende, helt absurde vanvid og kaos."

Variety:
"Dinosaurerne har sjældent set bedre ud end de gør under ledelse af VFX-supervisor Tim Alexander, især Indominous Rex (…) Komponisten Michael Giacchino leverer pulserende væg-til-væg instrumenter, horn og strygere, men den melodi de fleste biografgængere vil fløjte, når de forlader salen, er John Williams flittigt genbrugte musik fra 'Jurassic Park'."

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Finnuser/236938

Det gjorde vi så alligevel...

Hold da op - det var ikke godt film-håndværk.

Karaktererne er flade og uinteressante, plottet er hullet og jeg var ikke bange eller bekymret for nogle af karakterne, på noget tidspunkt. De var nemlig så papirtynde og uspændende at jeg ikke syntes om dem. Jeg tænkte at, nu var jeg nok blevet gammel og sur, men efter at have set 1'eren igen så er det tydeligt at den oprindelige film havde et klokkeklart plot og en historie de ville fortælle os. Den var endda lidt uhyggelig.

Jeg kunne ligeså godt have set en lang tv-reklame.

Det virker som man har valgt nogle mindeværdige action-sekvenser fra den første film...og så fyldt hullerne ud. Pyt med om historien holder eller river os med. Så drysser vi lidt med noget 3D-magi...og så er publikum glade.

NEJ

Dinosaurerne og effekterne er pæne, men når historien er så tynd....så trækker det altså ned. De skulle have skåret ned på markedføringsbudgettet og brugt pengene på en dygtig manuskript-forfatter.

Dunbar

Men det er da dejligt at se, at den får gode anmeldelser med på vejen, for jeg har ærlig talt ikke været imponeret af trailerne indtil videre.

Peteruser/690334

Synes filmen var så god. Og de andre 1-2 og 3 er også gode :-)

Simon

Dem jeg har set siger at den er klart bedre en 2'eren og tre'eren, men ikke når op på siden af 1'eren, hvilket i forvejen var noget nær umuligt.

Christian

Jurassic World ignorere IKKE de to andre efterfølgelere. De er bare ikke særlig relevante for historien, men de er skam stadig canon. :)

Man har i tiden op til premieren kunne læse en masse om baggrundshistorien for den fiktive Jurassic World, og der er begivenhederne i 2'eren og 3'eren nævnt:

http://www.masraniglobal.com/main.html

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

1 dag siden
Jørgen

Det lyder meget spændende.

2 dage siden
Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

2 dage siden
Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

4 dage siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

6 dage siden

Aktive debatter