Se Marvels Star Wars-referencer

Potentielle spoilers!
Billede
(© Disney Pictures)

Disney ejer rettighederne til Marvels filmiske univers og til Star Wars. Derfor er det ikke underligt, at de tre universer smelter sammen og på sigt kommer til at referere hinanden.

Mest påfaldende er nok, at der i Marvels såkaldte Fase 2-film har været én bestemt, håndgribelig reference fra 'Star Wars', der er gået igen.

SPOILER-ALARM!

De fleste husker nok, at Luke får hugget sin hånd af i The Empire Strikes Back. Han tager selv hævn over sin far i den efterfølgende film, ligesom der også ryger et par hænder i de øvrige film.

Alle de nyeste Marvel-film byder også på afhuggede hænder og arme. Thor mister hånden i Thor: The Dark World, The Winter Soldier vågner op med en kunstig arm i Captain America 2, og både Guardians of the Galaxy samt Iron Man 3 inkluderer en tilsvarende reference. Beviset findes i videoen forneden.

Kevin Feige, Marvel Studios' direktør, har bekræftet, at alle hans film i den såkaldte Fase 2 vil indeholde en lignende Star Wars-detalje.

- Jeg er vildt besat af 'Star Wars' – det startede ikke bevidst, men det blev bevidst, inklusiv den reference, du talte om. Det sker i alle Star Wars-film, men jeg kiggede på det og tænkte: Er Fase 2 vores 'Empire Strikes Back'? Ikke rigtig, men tonen er anderledes nu. Nogen vil få deres arm skåret af i alle Fase 2-film. I dem alle, udtaler Feige til CinemaBlend. 

Avengers: Age of Ultron, der har danmarkspremiere i dag, er også en del af Fase 2, og det er den kommende Ant-Man også. Så hold øje med Star Wars-referencen i disse film.