Rødt chok genindspilles

Se Venedig og dø
Billede
(© Eldorado Films)

Nicolas Roegs moderne klassiker Don’t Look Now (’Rødt chok’ på dansk) fra 1973 skal genindspilles af Studio Canal.

The Hollywood Reporter afslørede planerne om at vække den overnaturlige thriller til live. De skriver også, at producenterne Andrew Rona og Alex Heineman planlægger at tage udgangspunkt i Daphne Du Mauriers novelle i stedet for at kopiere 70er-filmen.

Heldigvis! Thrilleren med Donald Sutherland og Julie Christie er nemlig yderst effektiv og tæt på kultdyrket for sin sublime åbningssekvens samt isnende afslutning. En ny udgave kan næppe ramme samme originale grundstemning, så en helt ny tilgang lyder fornuftigt.

Producenterne er de samme, der står bag Escape from New York-remaket, og de går til værks på samme måde. Først køber de materialet, så finder de et filmselskab, derefter en manuskriptforfatter og sidst talent til bag og foran kameraet. Så må vi se, om originalens meget lange og formentlig ægte sexscene overlever?

For de uindviede er handlingen i Don’t Look Now såre simpel: Et ægtepar, der sørger over tabet af deres datter, rejser til Venedig og begynder at modtage beskeder fra det hinsides. Det lyder muligvis uoriginalt, men tro os, du vil aldrig se på en rød regnfrakke på samme måde igen!

Der er pt. ingen yderligere information om filmens premieredato eller skuespillere.