Cookie- og Privatlivspolitik
7 ting vi har lært af den nye Star Wars-teaser

7 ting vi har lært af den nye Star Wars-teaser

Detaljeret gennemgang af forfilmen

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

I går aftes kom den nye teaser til Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, og de fleste reaktioner har været yderst positive.

Vi har fundet frem til disse syv elementer, og hvad de fortæller om den kommende Star Wars-film.

Star Destroyer

1. Nedstyrtet Star Destroyer
Helt i begyndelsen af traileren befinder vi os på en ørkenplanet (ikke Tatooine, men derimod planeten Jakku), hvor vi kan ane en af Imperiets stjernekrydsere i baggrunden. Nedstyrtet og som tegn på, at en krig har fundet sted her i perioden efter Episode VI, dvs. 30 år tidligere.

Darth Vader

2. "My father has it"
Luke Skywalker sørger for voice over til teaseren, og han taler om at give Kraften videre til den nye generation. Replikken er taget fra 'Episode VI' og sagt af Luke til sin søster Leia.

Poe Dameron

3. Viva la Resistance!
Oscar Isaacs pilot, Poe Dameron, flyver i sin X-Wing over vandet på en frodig planet. Sammen med de øvrige X-Wing-fly udgør de en ny gruppe kaldet The Resistance, der er arvtagere til rebellerne fra den oprindelige trilogi.

Reu og Finn

4. Nye helte
Daisy Ridley og John Boyegas karakterer Rey og Finn møder hinanden. Nok på Jakku. Hun er klædt i tøj, der minder om Luke Skywalkers i Episode IV, mens hans beklædning er mere i stil med Han Solos. Den R2-D2-lignende, rullende droid BB-8 flygter sammen med dem fra en eksplosion i baggrunden. Læg mærke til TIE-fighteren i baggrunden - vi gætter på et overraskelsesangreb på vore nye helte.

The First Order

5. The First Order
Vi så allerede en række storm trooper-lignende soldater i den første teaser, men nu kan vi bekræfte, at der ikke er tale om regulært comeback til Imperiet, men derimod en ny samling fjender kaldt The First Order. Okay, det utrænede øje kunne måske forveksle dem med hinanden, men banneret i baggrunden adskiller dem fra klonetropperne i de gamle film. Det mest interessante er at finde ud af, hvem der står i spidsen for denne nye hær.

Kylo

Phasma

6. Mørke kræfter
Der er to maskerede, kappeklædte skurke i teaseren, som er værd at holde øje med. Først ser vi Adam Drivers Kylo Ren - det er ham med masken, der ligner Snake Eyes' fra G.I. Joe og det berygtede lyssværd med parerstang. Vi ser også Captain Phasma, der er iklædt en hjem i stil med TIE Fighter-piloternes og en cool positur á la Boba Fett. Phasma menes at blive spillet af Gwendoline Christie.

Han Solo

7. Chewie, we’re home
Han Solo dukker op i slutningen af klippet og ytrer replikken: "Chewie, we’re home" til Chewbacca. Det er et glædeligt gensyn med makkerparret, der sørgede for de sjoveste replikker i den oprindelige trilogi. Velkommen hjem.

Star Wars: The Force Awakens får premiere den 17. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maggie Smith

Fremragende og brugbar info. Ventetiden er lang til filmen og heldigvis er man tæt på nu.

Rasmus/Musen

Alt bliver forandret, og nye tider er på vej. Vi må bare se det i øjnene:

KRAFTEN ER GENFØDT!

Jacob

Nogen rygter peger i retning af at Luke Skywalker igennem flere år har vogtet over en hemmelig Sith-Fyrste grav, som Kylo Ren er ivrig efter at finde, og at vedkommende i graven er Andy Serkis's karakter, som skulle være den egentlig fjende ala Kejseren, og kun skulle få tre scener i Episode VII.

Rygterne fortæller videre at det evt. kunne være Darth Sidious's gamle herre Darth Plagueis den Vise, der som bekendt kunne "forhindrer folk i at dø", så tanken om at han kunne genopstå er nærtliggende.

Det er også værd at bemærke på billedet med stormtropperne, at centralt under banneret står en ensom skikkelse.

Otto-Mandias

Stormtropperne var ikke kloner, de var bare almindelige soldater. Produktionen af kloner stoppede vist mellem Episode III og IV.

Daniel Bentien

Ifølge Wookieepedia blev clone troopers bare omdøbt til stormtroopers, efter klonekrigene (altså mellem III og IV):

"The Imperial stormtroopers were the evolution of the clone troopers of the Grand Army of the Republic. By the end of the Clone Wars in 19 BBY, the Galactic Republic was reorganized into the first Galactic Empire. As a result, the Grand Army was reformed into the Stormtrooper Corps and the clones were renamed "stormtroopers."

Og selvom du har ret i, at de efter Imperiets dannelse begyndte at bruge almindelige mennesker, blev det vist et blandet folkefærd:

"Cloning remained essential to the Imperial Military, although the introduction of birth-born recruits into the ranks of the Stormtrooper Corps gradually reduced clone soldiers to a minority status."

Otto-Mandias

og klonerne ældede accelereret. Det var ment at de skulle blive gamle dobbelt så hurtigt som normale mennesker, men under stress gik det hurtigere endnu. det vil sige at i den originale trilogi ville klonerne være 60+ år gamle, og nok ikke så gode soldater.
Det er også svært at vide ting med detaljer endnu, siden Disney har droppet næsten alt det materiale der er i det udvidede univers, et godt tip når man bruger wookiepedia er at checke om man er på Canon eller Legends (det kan ses helt oppe i toppen). Canon er det univers som kun gælder for de to trilogier, The Clone Wars tv-serien, og Rebels tv-serien. Alt andet er skrottet, og hører under Legends. Det vil sige alle bøger, tegneserier, spil og lignede.
Men hvis du for eksempel ser traileren til Star Wars: Rebels sæson 2 som lige er kommet ud, ser man rent faktisk nogen kloner som ser pænt gamle ud. Og den foregår 6 år bby (Before the battle of yavin), så det vil sige at de ville være ældet mindst 12 år ældre i Star Wars IV.
Men jeg må give dig ret i der nok stadig er nogen kloner hist og her. Men de er i hvert fald alle døde i The Force Awakens! der ville de være mere end 120 år gamle. Og Finn, som er ham den sorte man ser i trailerene, er nok ikke en klon af Jango Fett.

S. Rico

Star Wars: The Clone Wars og Star Wars Rebels giver et super godt indblik i forskellen mellem Clone Troopers og Storm Troopers. Især kan jeg anbefale at se anden sæson af Star Wars Rebels. Her møder man Captain Rex fra The Clone Wars. Han er blevet gammel og har intet til overs for de nye storm troopers. Der gøres også grin med deres panser, der tilsyneladende slet ikke hjælper mod hverken blasters eller slag. Og der gøres grin med storm troopernes elendige skydeevner.

I Star Wars Bebels ser man også en fantastisk lyssværd duel med Darth Vader. Som man ved fra de originale film, så bevæger han sig ikke lige så hurtigt som en ung Jedi. Men dette udlignes af hans brug af kraften "på anden vis".
Jeg har tit tænkt på, at Darth Vader ikke ville have en chance overfor en af de lynhurtige Jedi knights fra de nyere film. Men i Star Wars Rebels kan man med egne øjne se, hvordan han alligevel nærmest er uovervindelig på grund af hans øvrige dark force powers.

Daniel Bentien

Jeg er helt sikker på, som du skriver, at der ikke er flere kloner tilbage i The Force Awakens. Min pointe er netop også, at flaget i baggrunden er med til at skille dem ud fra klonerne fra tidligere film - derimod skriver jeg ikke noget om, hvorvidt de nye tropper i Force Awakens er kloner eller ej, for det ved vel kun J.J. og Co. på nuværende tidspunkt. :-)

Victor

Grunden til, at han omtaler hans far i nutid, er fordi, at den voice-over som høres i traileren, ikke er indtalt for nyligt.

Den er taget fra en af Luke's monologer fra en af de tidligere Star Wars film :)

Daniel Bentien

Godt spottet. Det er taget fra 'Return of the Jedi' og sagt af Luke til Leia. Nu er konteksten dog en anden, og vi kan nok forvente at se en Skywalker Jr. af en art i den nye film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

7 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

23 timer siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden