20 anbefalinger til CPH PIX 15

Forslag til årets filmfestival i København
Billede
(© CPH PIX)

2015-udgaven af den københavnske filmfestival foregår i år fra den 9.-22. april. Vi har kigget programmet igennem og fundet 20 film, som vi anbefaler til festivalen.

Klik på titlen for at læse mere og bestille billetter.

A Little Chaos
Alan Rickman instruerer og spiller overfor Kate Winslet, der har hovedrollen som en kvindelig landskabsarkitekt ved Louis XIV's slot.

A Nightmare on Elm Street - på Elmegade
Det siger vist sig selv, hvorfor man skal se/gense Wes Cravens mareridt på Elmegade. Freddy Krueger er kommet hjem!

Big Game

Big Game
Samuel L. Jackson spiller USA's præsident, der lander i ødemarken og skal reddes fra onde terrorister af en finsk dreng. Virker som skøn trash.

Bridgend
Åbningsfilmen af Jeppe Rønde dykker ned i en forstyrrende subkultur i Wales, hvor 80 unge siden 2007 har begået rituelle selvmord. Lyder som et must see.

Clouds of Sils Maria
Kristen Stewart vandt som den første amerikaner Frankrigs version af en Oscar for sin præstation overfor Juliette Binoche.

The Sweet Blood of Jesus

Da Sweet Blood of Jesus
Selvom Spike Lee ikke er helt så væsentlig en filmskaber, som han var i 90erne, er det stadig interessant, når han kommer med noget nyt. Denne gang er der tale om en vampyrfabel om en hippiedoktor med smag for blod.

The Duke of Burgundy
Peter Stricklands film om et sadomasochistisk forhold mellem Sidse Babett Knudsen og en ung kvinde er blevet hyldet som en af nyere tids mest originale og smukkeste værker.

Gemma Bovery

Gemma Bovery
Gustave Flauberts roman 'Madame Bovary' (1846) var kontroversiel for sin tid, men hører i dag blandt de klassiske periode-dramaer. Anne Fontaines film med Gemma Arterton er ikke en én til én filmatisering, men lader sig istedet inspirere af handlingen og det sensuelle tema.

It Follows
Når en gyser om en sex-forbandelse hypes i udlandet som en sjældent effektiv én af slagsen, bør man se med.

Northern Soul
Hvorfor 'Northern Soul'? Fordi en film om Nordenglands fascination af soul i 1970erne lyder fedt!

Pasolini
Abel Ferrara ser nærmere på det mystiske mord begået på filminstruktøren Pier Paolo Pasolini. Den kontroversielle Pasolini spilles af Willem Dafoe.

Queen of Earth
Filmen med Elisabeth Moss (Top of the lake, Mad Men) blev hyldet på Berlinalen som et veninde-drama om en skizofren, eksistentiel sommerhustur - Ingmar Bergman-style!

Rosewater

Rosewater
Jon Stewart instruerer Gael García Bernal og Kim Bodnia i et autentisk tortur-drama fra Mellemøsten. Nysgerrig? Ja!

Saint Laurent
Sidste år kunne man opleve Pierre Niney som Yves Saint Laurent. Den anden film om modeskaberens liv kommer ikke i biografen, så hvis man vil se Gaspard Ulliels portræt, er PIX stedet.

The Smell of Us
Larry Clark er kendt for den kontroversielle 'Kids'. Hans nyeste film hedder 'The Smell of Us', og skulle være mindst lige så grænseoverskridende.

The Taking of Tiger Mountain

The Taking of Tiger Mountain
En af Hong Kongs grand old men, Tsui Hark, leverer farverig action-thriller i 3D. Det er de gode mod de onde, så alt er, som det skal være i 'The Taking of Tiger Mountain'.

Top Five
Chris Rocks film (han instruerer og spiller hovedrollen) blev fremhævet som et wild card blandt sidste års Oscar-kandidater. Derudover sammenlignes filmen med Woody Allens værker.

Turbo Kid
I en postapokalyptisk fremtid anno 1997 bliver den BMX-cyklende dreng Kid venner med en robot ved navn Apple. Lyder kitsch nok til en biograftur.

White God
Filmen om en flok hunde i Budapests gader vandt Un Certain Regard-prisen på Cannes Filmfestivalen. Betegnes som en kunstfilmsudgave af 'Cujo' og 'Animal Farm'. Lyder interessant.

White Bird in a Blizzard

White Bird in a Blizzard
Gregg Araki er en spændende instruktør, og med Shailene Woodley og Eva Green på rollelisten i et forskruet mor-datter-forhold kan det kun være seværdigt.