Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar 2015 - bedst & værst

Oscar 2015 - bedst & værst

Ris og ros til den 87. uddeling

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

Oscar, årets filmbegivenhed er netop overstået, og det er nu officielt, at Golden Globe-uddelingen har mere kant end det mere prestigefyldte Oscar-show, der på trods af gode taler og flotte musikalske indslag ikke leverede.

Vi kigger her nærmere på aftenens højde- og lavpunkter: 

DET BEDSTE:

Julianne MooreJulianne Moores Oscar-sejr for Jeg er stadig Alice er selvfølgelig et højdepunkt, da få skuespillerinder har fortjent det mere! For vores skyld kunne hun have bøvset sin takketale og stadig være æren værdig.

J.K. SimmonsJ.K. Simmons startede aftenen stærkt og fokuseret med en tale, der opfordrede alle til at ringe (ikke emaile eller SMS'e) til sine forældre. En meget fintfølende og rørende kommentar fra manden bag et af årets største stoddere.

John Legend og CommonCommon og John Legend vandt prisen for Selma-sangen 'Glory' og gik på podiet med aftenens måske største statement: At Martin Luther Kings 50 år gamle kamp om at bygge bro mennesker imellem ikke er overstået. Responsen i Dolby Theatre var i sig selv en Oscar værdig.

Graham MooreThe Imitation Game-manusforfatteren, Graham Moore, gik på scenen og fortalte, at han som teenager havde forsøgt selvmord, fordi han følte sig anderledes. Moore leverede ud af det blå et af aftenens få oprigtigt rørende øjeblikke med et enkelt budskab: Du er ikke alene og hvis du "forbliver underlig", kan du komme herop en dag. 

Patricia ArquetteMeryl StreepPatricia Arquettes tale startede kedeligt, men tog en kovending, da hun afsluttede med et opråb for ligestilling og på under fem sekunder fik salens damer - inklusiv en hujende Meryl Streep - på banen.

Alejandro Gonzales InnarituAlejandro González Inarritu (Birdman) var på podiet tre gange - først for Bedste manuskript, så for Bedste instruktør, og sidst for Bedste film. Den mexicanske filmskabers taler blev blot bedre og bedre i takt med, at han fik talt sig varm. Resultatet var gode pointer, som at man selvfølgelig ikke kan måle eller sammenligne kunst.

John Travolta, der lavede sidste års største fortalelse, gjorde skaden god igen, da han uddelte en pris sammen med Idina "Adele Dazeem" Menzel og fremviste en god mængde selvironi.

Lady GagaTre sange imponerede ved årets show. The Lonely Islands opførsel af LEGO-sangen 'Everything is Awesome' var tilpas skør og frisk. Lady Gaga overraskede alle med en flot vokal og ved at have pondus nok til at hylde selveste Julie Andrews og The Sound of Music. Og sidst men ikke mindst fik John Legend og Common salen til at tude til tonerne af 'Glory'.

DET VÆRSTE

Neil Patrick HarrisForventningerne til årets vært var kæmpestore. Så store at skuffelsen var øjeblikkelig, da Neil Patrick Harris gik på med rystende hånd og halvtamme jokes. Åbningsnummeret var skam fint, og passede godt til den garvede performer, men han aldrig nåede op på Billy Crystal-niveau (eller Hugh Jackman for den sags skyld). 

Harris startede aftenen ud med en Oprah-joke, som ingen fattede... eller endnu værre misforstod. Han greb aldrig rigtigt bolden, og resten af uddelingen sluttede han hver joke (også de gode af slagsen) af med enten en forklaring eller en akavet sit com-pause, der fik ham til at virke utryg ved situationen.

Maroon 5Forrige års Verdens mest sexede mand, Adam Levigne, kunne nærmest ikke holde den skingre tone gennem et ellers ret så overbevisende nummer fra den ligeledes charmerende film Forelsket i New York. Det virkede i sidste ende som en tam malplaceret popkoncert. 

Jennifer HudsonDet virker altid underligt, når der går en skrigeballon på scenen lige efter en rørende hyldest til dem, vi mistede. Om man er til Jennifer Hudson, er selvfølgelig en smagssag, men hvad der har gjort hende til en tilbagevendende Oscar-diva, er ikke sunket ind her på redaktionen.

LegoSamtidig manglede vi flere filmklip. De musikalske indslag løftede til tider underholdsniveauet, men det lignede til forveksling et American idol-show... hvilket er synd, når nu det er film, vi hylder.

SIDST MEN IKKE MINDST...

Neil Patrick Harris havde også et par vellykkede indslag. Se fx da han hyldede Birdman og gik på scenen i Frank Hvam-underbuks.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erik F

Er ikke natteravn, så jeg fik først set showet i går, men her er et par forsinkede kommentarer.
NPH var ikke så ringe endda. Hvorfor man ikke sørget for noget ordentligt materiale til ham, er mig en gåde? Han klarede sig dog igennem med sit drengede smil og sit modige underbukse-stunt.
Musikken:Lady Gaga var rædselsfuld, så hellere den gamle Gaga med gakkede-kostumer og outreret optræden. Glory-sangen derimod, var dybt bevægende (snøft!)
Flere taler var politiske og med kant - fedt. Heldigvis slap vi i år for Gud i hver anden sætning og alt for mange takketaler til den kære familie.
Priserne: Få overraskelser. Har noget at indhente, da jeg kun har set 4 af dem. Må ind og se "Birdman", den virker ret syret.
Prisen til "Ida" for bedste udenlandske film var fuldt fortjent, den kan stærkt anbefales.

Eva

Det gode;
1. Lady Gaga's optræden. 5 ud af 5 stjerner herfra. Jeg var meget spændt på om vi ville se en typisk Gaga i et skørt sæt tøj eller en klassisk elegant dame. Hun skuffer mig aldrig.
2. "The Grand Budapest Hotel" vandt priser. Den eneste film jeg heppede på.
3. Intro sangen med Neil Harris, Anna Kendrix og Jack Black. Genial 'Broadway' intro.

Det der skuffede;
1. "The Grand Budapest Hotel" ikke vandt de største priser. Øv :(
2. Kjolerne! Synes godt nok det var nogle kedelige kjoler alle havde på - og er det bare mig, eller er Jennifer Lopez begyndt at genbruge sine egne kjoler? Synes jeg har set hende i den samme slags kjole de sidste par år.
3. Ingen Tom Hanks, Sandra Bullock, Hellen Mirren og alle de andre top top stjerner. KUN Maryl Streep!

Kim

Det er sgu godt set dér, Eva ! Jeg ser ellers Oscars hvert år, og jeg lagde slet ikke mærke til de mange "fravær" ! Men du har ret, nu jeg tænker over det... der var rigtig mange af de store man slet ikke så, hvad enten det var fordi de ikke var der, eller kamerafolkene bare ikke fik dem med. Underligt... men der er nok en grund til det...

Marie-louise Vadskæruser/559220

Jeg synes NPH klarede værtsrollen rigtig fint i betragtning af det materiale han havde at arbejde med, så ingen klager der. Og indslaget med Lego Movie sangen "Everything is Awesome", hvor der blev "uddelt" Lego-Oscars var skønt.
Derimod synes jeg at TV2's Stéphanie Surrugue gjorde et forfærdeligt stykke arbejde. Det lykkedes hende aldrig at udtale Dolby Theatre korrekt til trods for hun må ha' sagt det mere end 15 gange i løbet af natten og at hun utallige gange kaldet de kvindlige stjerner for "fru" (Fru Gaga, Fru Stone, Fru Witherspoon etc) var et irritationsmoment. Og at ingen af værterne kunne finde ud af at udtale Eddie Redmayne's efternavn gjorde det bestemt ikke bedere. Nye værter næste år tak!!!!!

Men tak til Aalborg bio for en fantastisk aften/nat :D

Morten Manse

Jeg synes personligt at det var en fantastisk aften, der ikke skuffede på nogen måde, hvis vi da lige ser bort fra at det var den forkerte film der vandt, men nok om det.. Fantastisk Oscar night!

Det værste ved aftenen! Det var nok de danske værter, de var så kedelige og høre på og hver gang der skulle nævnes navn på teatret, så sad jeg og krummede tæer.. Næste år vil vi gerne bede om nogen friske, lidt komiske værter og så undvære hende fra Kino..

Kim

For så vidt enig, men ... øh... hvem er "hende fra Kino" ? Mener du én her fra Kino.dk ?

Kim

Jeg kan godt gå med til det meste på de her lister, selvom jeg dog ikke synes Neil Patrick Harris var SÅ dårlig, som I beskriver det. Hans materiale var ikke godt nok, dét kan vi hurtigt blive enige om, men det er vel ikke nødvendigvis hans skyld.

Mine tilføjelser til Værste-listen :

1.) Jeg var mildest talt chokeret over, at Robin Williams' navn på listen over afdøde i 2014 ikke gav applause ! Der var ukendte folk der fik mere respons end han gjorde. Faktisk var det begrænset med respons i det hele taget under listen i år, næsten som om det var blevet aftalt på forhånd...? Men for faen... det var jo Robin Williams ??? De kommer ikke meget større end ham !

2.) TV2 studiets kommentatorer skal fornyes, og det kan kun gå for langsomt ! Det er det samme ævl HVERT ENESTE ÅR ! Det hænger mig langt ud af halsen, at hører på Ann Lind og Uffe Buchards kedelige og ensformige kommentarer år efter år, om stjernernes kjoler og franske designere og ikke mindst deres snæversynede kriterier for, hvad der gør en god film !!! Og hvem har gjort lige DEM til os anmelderes repræsentanter ? JEG har i hvert fald IKKE stemt på dem ! Oscarstudiet burde involvere nogle mennesker, med en mere alsidig sans for film, og frem for alt lidt humor. Det skal jo trods alt være nogle personer, som formår at underholde os seere i over 7 timer. Dét formår Ann Lind Andersen og Uffe Buchard ikke længere (hvis nogensinde), og derfor mener jeg, det er på tide med en udskiftning ! Ellers vil jeg foreslå, at programmet bliver vist i to formatter, et med og et uden danske kommentatorer (fx. ét på TV2 og ét på Zulu).

Rasmus Juhluser/733074

Hej Kim. Det er flere år siden, arrangørerne bad publikum om at lade være med at applaudere efter omtale af de afdøde, for hvordan kan man applaudere højere for de personer, som tilhørerne og publikum selv bedst kender? Det er en hyldest til alle de personer i filmindustrien, der er døde i løbet af året, og det inkluderer jo også mindre kendte og helt "for os" ukendte i branchen. Det betyder dog, at seancen kan opleves som mindre interessant. Til gengæld undrede det mig, at Seymour Hoffman ikke var med på listen, men måske har jeg halvsovet.

Kim

Tak for den oplysning ! Det vidste jeg faktisk ikke. Man kan selvfølgelig diskuterer om årsagen, men så ER der da altså én ! ;-)

Mht. Philip Seymour Hofmann - han døde d. 2. Februar sidste år, altså FØR sidste års Oscars, og jeg mener altså også at kunne huske, at han VAR med på 2014 listen... jeg er ikke 100, men jeg tror det...!

Christine

Philip Seymour Hofmann var med i de afdødes hyldest i oscar showet sidste år.

Så vidt jeg husker døde han få uger før showet sidste år, men kan huske han var med på listen :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Michael

En rigtig god og stor dansk skuespiller, som kunne spille rigtig mange forskellige roller.

En stor mand der er væk.

49 minutter siden
John

Hvorfor kommer den ikke i biffen?

2 dage siden
Ulrikuser/890765
Ulrikuser/890765

The Dark Knight er jo ikke en særlig god film, den er rimelig liniær, benytter billige storytelling greb såsom uforklarlige plot skurken lavede bag

3 dage siden
Shah Bazidas

Hey!

Er der også forpremiere og gallapremiere i København?

4 dage siden
DJN
Nej
DJN

Både Lady in the Water og The Happening er langt bedre end både The Visit (seriøst?

5 dage siden

Aktive debatter