Cookie- og Privatlivspolitik
Fifty Shades - de internationale anmeldelser

Fifty Shades - de internationale anmeldelser

Læs de overvejende positive domme

Stem op!
25
Stem ned!
0
(reset)

Vi gav i går tre grunde til, at Fifty Shades of Grey vil blive en bedre film end bog. I dag er de første internationale anmeldelser landet, og selvom enkelte medier virkelig hadede filmen, er der bred enighed om følgende:

Fifty Shades of Grey overgår sit forlæg ved at være sexet, stilfuld, godt castet og forfriskende humoristisk. Der er ingen, der råber mesterværk, men taget de bange anelser i betragtning er dagens respons overraskende positiv.

The Hollywood Reporter:
"Lever på alle måder op til den fænomenale hype. […] Hovedrolleindehavere Jamie Dornan og Dakota Johnson tilfører en essentiel tredje dimension til deres skabelon-karakterer."

Variety:
"Filmskaberne har med de to hovedrollers tiltalende og friske nye ansigter drejet en snu tragikomisk version af ’Fifty Shades of Grey’ i stil med Jane Austen med en ridepisk eller måske Charlotte Brontë med en påfuglefjer. Filmen spiller humoristisk på den nervøse spænding mellem Anas romantiske drøm og det psykoseksuelle mareridt, der lurer under overfladen."

Vanity Fair:
"’Fifty Shades of Grey’ er ikke den dumme fantasiromance, mange frygtede. Den har kløgt og humor og leverer mere menneskelig indsigt, end fx 'Twilight' gjorde."

New York Daily News:
"Fortjenesten er Sam Taylor-Johnson og hendes manuskriptforfatter, Kelly Marcels, der har fjernet bogens største fejl og mangler, mens de stadig respekterer essensen."

Entertainment Weekly:
"Filmen ’Fifty Shades of Grey’ er væsentlig bedre skrevet end bogen.
Den er også glat på en generisk direkte-til-tv-agtig måde."

The Wrap:
"Den stilfulde og oftest tilfredsstillende film bliver en Blockbuster - og velfortjent. Dakota Johnson er livlig, og Jamie Dornan er på i Taylor-Johnsons erotiske romance, der er en dygtig destillering af bogen."

The Guardian:
"Filmatiseringen formår at handle om mennesker og er endda sødmefuld."

Time Out New York:
"Et sjældent eksempel på en studie-romance, hvori karaktererne faktisk forsøger at forstå hinanden. Sam Taylor-Johnson virker oprigtigt interesseret i at dykke ned under overfladen. Om der så er mere under overfladen, må tiden vise."

Screen International:
"Du vil opnå nydelse, hvis du accepterer denne oprigtigt sexede, lidt fjollede, relativt sky romance på dens egne vilkår."

New York Post:
"De værste ting ved bogen er væk, og den store overraskelse er den humor, der er udviklet mellem karaktererne. Filmen forsøger dog aldrig at være andet end det, den er. Softcore porno for damerne."

Og de mindre positive...

Indiewire:
"Ingen velpolerede tekniske ingredienser kan redde denne relativt loyale filmatisering."

USA Today:
"At overvære dette rædsomme og kedelig S&M-melodrama er i sig selv en form for tortur."

The Playlist:
"’Fifty Shades of Grey’ er pinlig og deprimerende."

Vi ser frem til at læse jeres anmeldelser på filmens profil, når Fifty Shades of Grey får premiere i morgen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sten

Er det bare for at kunne sælge billetter til et trainwreck, at i skriver at anmeldelserne er overvejende gode?

hvis man lige lurer lidt hos Rottentomatoes.com er stemningen da mere i den dårlige retning, hvor de i skrivende stund har 78 anmeldelser i hus, hvoraf 27 er gode og 51 er dårlige.
Et Tomatometersnit på 35%.

Ikke hvad jeg vil kalde overvejende positive ;)

Maria

Fifty Shades of Grey er lavet til fans af bøgerne og nysgerrige mennesker, ikke til anmelderne. ;)

Sten

Det var jo ligesom Kino.dk der lagde ud med en masse anmeldelser. Det er nærmest det artiklen handler om og så følte jeg bare at de gav et forkert billede af netop de anmeldelser filmen har fået, ved at skrive, at den var taget overvejende positivt imod af, ja nemlig, anmelderne ;)

Så jeg ville bare lige vise et mere korrekt billede af den side.

Bevares, jeg er ganske nysgerrig, men regner ikke med at se giraffen, men man ved selvfølgelig aldrig, når den en dag rammer en tv-kanal i nærheden af mig :)

Jeg vil nu også sige at den er lavet til kvinder (som jo nok hovedsageligt, er dem der er fan af bøgerne.

Og jeg har da også en kvindelig kollega der lige har set den og hun synes at den er fantastisk, og med de 5 stjerner du selv har givet den, så rammer den nok målgruppen meget godt ;)

Maria

Det er også fint at påpege de mindre venligtsindede anmeldelser, for dem er der mange af, jeg er bare af den overbevisning, at der kører en hetz mod filmen blandt visse anmeldere, som jeg godt kan blive lidt træt af. Man skal gå ind og se filmen med et neutralt sind som anmelder, men alle har allerede på forhånd dannet et billede af hvad de synes om den og så kan jeg ikke rigtig bruge deres anmeldelser til noget. :)

Og ja, jeg hører bestemt til målgruppen. ;)

Hameduser/274901

… fra Biva!!!

Stine

er godt nok hårdere ved filmen end deres amerikanske modparter. Men måske er amerikanerne også nemmere at tilfredsstille (på alle måder). En bornert film til et bornert amerikansk publikum.

skyggeulv

Der i de positive anmeldelser læser en mere eller mindre gennem linjerne: "Gudskelov at filmen er bedre end den dårligt skrevet bog. Der måtte noget arbejde til, og det kunne være værre"?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

7 timer siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

17 timer siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

18 timer siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

22 timer siden
Hans

Efter at have læst bøgerne, bliver det spændende at se. Jeg håber virkelig de kan fange essensen.

3 dage siden

Aktive debatter