Fifty Shades - de internationale anmeldelser

Læs de overvejende positive domme
Billede
(© UIP)

Vi gav i går tre grunde til, at Fifty Shades of Grey vil blive en bedre film end bog. I dag er de første internationale anmeldelser landet, og selvom enkelte medier virkelig hadede filmen, er der bred enighed om følgende:

Fifty Shades of Grey overgår sit forlæg ved at være sexet, stilfuld, godt castet og forfriskende humoristisk. Der er ingen, der råber mesterværk, men taget de bange anelser i betragtning er dagens respons overraskende positiv.

The Hollywood Reporter:
"Lever på alle måder op til den fænomenale hype. […] Hovedrolleindehavere Jamie Dornan og Dakota Johnson tilfører en essentiel tredje dimension til deres skabelon-karakterer."

Variety:
"Filmskaberne har med de to hovedrollers tiltalende og friske nye ansigter drejet en snu tragikomisk version af ’Fifty Shades of Grey’ i stil med Jane Austen med en ridepisk eller måske Charlotte Brontë med en påfuglefjer. Filmen spiller humoristisk på den nervøse spænding mellem Anas romantiske drøm og det psykoseksuelle mareridt, der lurer under overfladen."

Vanity Fair:
"’Fifty Shades of Grey’ er ikke den dumme fantasiromance, mange frygtede. Den har kløgt og humor og leverer mere menneskelig indsigt, end fx 'Twilight' gjorde."

New York Daily News:
"Fortjenesten er Sam Taylor-Johnson og hendes manuskriptforfatter, Kelly Marcels, der har fjernet bogens største fejl og mangler, mens de stadig respekterer essensen."

Entertainment Weekly:
"Filmen ’Fifty Shades of Grey’ er væsentlig bedre skrevet end bogen.
Den er også glat på en generisk direkte-til-tv-agtig måde."

The Wrap:
"Den stilfulde og oftest tilfredsstillende film bliver en Blockbuster - og velfortjent. Dakota Johnson er livlig, og Jamie Dornan er på i Taylor-Johnsons erotiske romance, der er en dygtig destillering af bogen."

The Guardian:
"Filmatiseringen formår at handle om mennesker og er endda sødmefuld."

Time Out New York:
"Et sjældent eksempel på en studie-romance, hvori karaktererne faktisk forsøger at forstå hinanden. Sam Taylor-Johnson virker oprigtigt interesseret i at dykke ned under overfladen. Om der så er mere under overfladen, må tiden vise."

Screen International:
"Du vil opnå nydelse, hvis du accepterer denne oprigtigt sexede, lidt fjollede, relativt sky romance på dens egne vilkår."

New York Post:
"De værste ting ved bogen er væk, og den store overraskelse er den humor, der er udviklet mellem karaktererne. Filmen forsøger dog aldrig at være andet end det, den er. Softcore porno for damerne."

Og de mindre positive...

Indiewire:
"Ingen velpolerede tekniske ingredienser kan redde denne relativt loyale filmatisering."

USA Today:
"At overvære dette rædsomme og kedelig S&M-melodrama er i sig selv en form for tortur."

The Playlist:
"’Fifty Shades of Grey’ er pinlig og deprimerende."

Vi ser frem til at læse jeres anmeldelser på filmens profil, når Fifty Shades of Grey får premiere i morgen.