Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar 2015 - Tip 13

Oscar 2015 - Tip 13

Hvem kan gætte flest vindere?

Stem op!
24
Stem ned!
0
(reset)

Konkurrencen er lukket. God fornøjelsen med Oscar-uddelingen! Vinderne offentliggøres i løbet af ugen.
__________________________________________________________________

It's Oscar Time!
Og det betyder, at det er tid til vores årlige Oscar-konkurrence, hvor du skal imponere alle ved at gætte flest af årets vindere. 

Alt, du skal gøre, er at tippe dine 13 bud nedenfor senest den 22. februar kl. 02.30, hvor selve uddelingen begynder. 

Årets præmie er æresfrygt fra samtlige filmkyndige i Kongeriget - men derudover får de fem topscorere følgende godter med hjem:

1. præmien:
Eksklusiv Birdman-figur
Signeret plakat og 2-disc deluxe edition soundtrack fra Into the Woods
2 x fribilletter til: Skammerens datter, 9. april, Whiplash, Teorien om alting, Jeg er stadig Alice, Sangen fra havet, Big Hero 6, Kingsman: The Secret Service, Big EyesWild Tales
Dvd’er med What If, Begravet i fortiden, Magic in the MoonlightThe Quiet Ones
En Big Hero 6 figur: Baymax (15 cm)
En Big Hero 6 skoletaske
Diverse Big Hero 6 merchandise


2. præmien:
2-disc deluxe edition soundtrack fra ’Into the Woods’
2 x fribilletter til: 'Skammerens datter', '9. april', 'Whiplash', 'Teorien om alting', 'Jeg er stadig Alice', 'Sangen fra havet', 'Big Hero 6', 'Kingsman: The Secret Service', 'Big Eyes', 'Wild Tales'
Dvd’er med 'What If', 'Begravet i fortiden', 'Magic in the Moonlight', 'The Quiet Ones'
En Big Hero 6 figur: Baymax (15 cm)
En Big Hero 6 skoletaske
Diverse Big Hero 6 merchandise

3. præmien:
2-disc deluxe edition soundtrack fra ’Into the Woods’
2 x fribilletter til: 'Skammerens datter', '9. april', 'Whiplash', 'Teorien om alting', 'Jeg er stadig Alice', 'Sangen fra havet', 'Big Hero 6', 'Kingsman: The Secret Service', 'Big Eyes', 'Wild Tales'
Dvd’er med 'What If', 'Begravet i fortiden', 'Magic in the Moonlight', 'The Quiet Ones'
En Big Hero 6 skoletaske
Diverse Big Hero 6 merchandise

4. præmien:
2 x fribilletter til: 'Jeg er stadig Alice', 'Sangen fra havet', 'Big Eyes', 'Wild Tales'
Dvd’er med 'What If', 'Begravet i fortiden', 'Magic in the Moonlight', 'The Quiet Ones'

5. præmien:
2 x fribilletter til: 'Jeg er stadig Alice', 'Sangen fra havet', 'Big Eyes', 'Wild Tales'
Dvd’er med 'What If', 'Begravet i fortiden', 'Magic in the Moonlight', 'The Quiet Ones'

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sten

hvad sker der så egentlig, hvis en eller anden heldig kartoffel på usandsynlig vis, skulle få lige så mange rigtige som mig?
Bliver der så bare foretaget en lodtrækning, eller skal vi afgøre det i en Dance-off?

Nicolai

Jeg mener at de sidste år afgjorde det i en ludoturnering live fra Jyske Bank BOXEN ;) Ej der bliver vist bare trukket lod så vidt jeg ved

Sten

Det havde klart være bedre med en ludo-turnering, eller som sagt et Dance-off.

Nicolai

Ja det kunne være fedt!

Sten

skal jeg så selv hente præmien, eller bliver den sendt til mig? ;)

Maria

Uden at have set alle de nominerede film, men efter at have observeret vindere af diverse awardshows de sidste måneder og hvad buzz'en ellers fortæller, så har jeg nu givet mit bud. Men nøj hvor er jeg især i tvivl om jeg har valgt rigtigt i bedste film og instruktør, samt manuskripterne... May the best guesser win!

Simon

Beklager længden. Gå til slutningen for at finde de sværeste kategorier.

Det er et dybt frustrerende år, fordi det er så åbent i ekstraordinært mange kategorier.
Det plejer at være langt nemmere, at forudsige de fleste kategorier, med nogle få åbentstående. Til gengæld er der masser af spænding, hvilket der ikke plejer at være i ret mange kategorier.

Sidste år havde jeg vidst nok to forbiere, hvor af den ene var Originalt Manuskript, hvor jeg gik med BAFTA-vinderen American Hustle frem for WGA-vindren Hende, fordi AH havde så mange nomineringer, hvilket indikerede bred support og Originalt Manuskript var den eneste kategori hvor den havde en chance for at vinde noget. Den endte dog med at gå hjem tomhændet, hvilket dog alligevel glædede mig, da jeg synes Hende er en LANGT bedre film.

I år er det dog ikke kun originalt manuskript jeg bakser med. Mange af de allerstørrste kategorier er pivåbne. Jeg vil dog alligevel forsøge at gennemgå hvem jeg tror der vinder og hvorfor.

Vi starter nedefra hvor jeg føler mig mest sikker:

Bedste kostumer: Meget skal gå helt galt hvis ikke THE GRAND BUDAPEST HOTEL tager den her. Kostumerne er flamboyante farverige og man kan se arbejdet med dem tydeligt i filmen, når man ser dem. Filmen vandt også BAFTA i denne kategori, så den burde gå hjem.

Bedste Scenografi: Igen er scenografi og det visuelle udtryk en meget stor del af oplevelsen ved THE GRAND BUDAPEST HOTEL. Den vinder også her.

Bedste Sang: Skal Lego-filmen vinde noget skal det være her, da den jo ellers blev forbigået. Den er dog oppe mod Selma, og folkene bag den har været meget højlytte med deres følelse af at være forbigået. De 63-årige medlemmer af akademiet er for gamle til Lego og vælger den mest prestigefulde film, så Selma kan vinde noget her. Vinder SELMA.

Bedste Fotografering: Birdman burde tage denne meget sikkert. Jeg har dog hørt nogen foreslå at Ida kunne overraske, fordi Birdman generelt ville blive afvist af Akademiet. Det tror jeg ikke på. Vinder BIRDMAN.

Bedste Klipper: BOYHOOD vinder den her på grund af at den er klippet sammen over 12 år. Whiplash har den klart mest beværkelsesværdige klipning og kunne true Boyhood, men jeg læste et almindeligt akademimedlems opfattelse af, at der var et langt større klippearbejde på Boyhood end normale film. Det er ikke rigtigt, men så længe der er en opfattelse af at det er rigtigt, er det nok til at Boyhood vinder.

Bedste Kvindelige Birolle: BOYHOOD og der er ikke grund til at tale om andre muligheder. Patricia Arquette vinder den her uden problemer i en af de to mest elskede film i år og hun har vundet samtlige priser hun har kunnet indtil videre.

Bedste Manglige Birolle: WHIPLASH og på samme måde som med Arquette er der ingen drund til at tale om andre end J.K. Simmones, som er en skuespiller alle længe har beundret, men som ikke har haft heldet indtil videre. Det har han nu og han er en sikker vinder.

Bedste Kvindelige Hovedrolle: STILL ALICE for alle er enige om at Julianne Moore har haft en fantastisk karriere, men hun er endnu ikke blevet belønnet med en Oscar. Den får hun nu ligesom hun har vundet alle sndre priser hun har været nomineret til i år og hele salen vil bibringe stående ovationer, når hendes navn bliver råbt op.

Fra tre sikre skuespilkategorier går vi nu ud hvor det for alvor bliver svært.

Bedste Animerede Kortfilm: Hård kamp mellem Feast, som kommer fra Disney, og The Dam Keeper. Favoritten er dog Feast, men der kommer altid små overraskelser og en god mulighed for en sådan er med: THE DAM KEEPER.

Bedste Animationsfilm: Disney kunne også godt vinde her med Big Hero 6, men det bliver nok HVORDAN TRÆNER DU DIN DRAGE 2, nu når Legofilmen ikke er her.

Bedste Kortfilm: PHONE CALL gætter jeg på her. Den har mere genkendelige navne, hvilket kan hjælpe den med stemmer, da de færreste sætter sig ned og ser alle de nominerede film i denne kategori. De stemmer bare på dem de kender.

Bedste Korte Dokumentar: Det samme gælder her, at de færreste har set filmene. De fleste stemmer ud fra hvad de har hørt om. Vinder: CRISIS HOTLINE.

Bedste Lange Dokumentar: Citizen Four har længe været foran her, fordi den føles som den vigtigste. Den har vundet DGA og BAFTA. Virunga har dog sat en særdeles heftig slutspurt ind. Jeg tror dog at det er for sent. Vinder CITIZEN FOUR.

Bedste Udenlandske Film: Leviathan var længe foran, men IDA ser ud til at have bredere støtte, hvilket understreges af nomineringen for fotografering og sejren ved BAFTA.

Bedste Originale Musik: Alexandre Desplat er nomineret to gange, hvilket nemt kan vise sig at være en ulempe for The Grand Budapest Hotel. TEORIEN OM ALTING vandt BAFTA og jeg gætter på den også tager Oscar et mulehår foran Budapest.

Bedste Makeup og Hårstyling: Igen en super skarp kategori med to meget tætte kombattanter med Foxcatcher og Budapest. Der er generelt mere kørlighed til THE GRAND BUDAPEST HOTEL, hvilket jeg tror bliver afgørende.

Bedste Visuelle Effekter: Tæt kamp mellem Interstellar og Dawn of the Planet of the Apes. Effekterne er dog mest tydelige i INTERSTELLAR med dens placering i rummet. Derfor tror jeg på den.

De to lydkategorier: Lydklipning går som regel til den film der lyder højest hvilket er AMERICAN SNIPER. Lydmix går til gengæld som regel til den film med den mest komplicerede lyd, hvilket er WHIPLASH.

Og så er det blevet tid til de virkelligt store og komplicerede kategorier.

Bedste Manuskript baseret på et forlæg: The Imitation Game i tæt kamp mod den generelt elskede Whiplash. Det hemmelige våben her hedder dog Harvey Weinstein. Han har haft to svage år og hans superkræfter ser ud til at have fortaget sig lidt. Jeg tror dog alligevel at han hiver sejren hjem til IMITATION GAME.

Bedste Mandlige Skuespiller: Micahel Keaton var længe foran her. Men med sejre ved SAG og BAFTA er det svært at ignorere EDDIE REDMAYNE. Det er dog temmeligt naturstridigt at Keatons popularitet dykker samtidigt med at hans film, Birdman, stormer fremad. Det sker normalt aldrig. Keaton er da heller ikke ude af spillet endnu. Jeg håber på Keaton. Men REDMAYNE er det sikreste valg, selvom ingen vil blive overrasket over at høre Keatons navn blive råbt op.

Og nu bliver det rigtigt svært. De sidste tre kategorier er så tætte at plat og krone nok er bedre til at forudsige resultaterne end alt andet.

Bedste Originale Manuskript: Skal man gå ud fra normalen, så hiver vinderen af Bedste Film også manuskript med sig. Akademiet stemmer normalt ikke sådan at de fordeler priserne ligeligt mellem favoritterne. I dette tilfælde betyder det, at den film der vinder Bedste Film også burde tage denne pris. Boyhood har dog tabt denne kategori alle de gange den har været oppe mod Budapest og Birdman.
Jeg tror kun den er nummer 3. I Tip 13 forsøgte jeg at helgardere ved at sætte kryds ved BAFTA-vindren Grand Budapest Hotel. Det har jeg dog fortrudt efter at jeg har tænkt mere over det. Jeg tror Golden Globe vinderen Alejandro Gonzalez Inarritu vinder her også, da Golden Globe af en eller anden grund er bedre til at forudsige denne kategori fremfor alle andre. BIRDMAN vinder her lige foran Wes Anderson.

Bedste Instruktør: Richard Linklater har vundet alle instruktør priser i år, undtaget DGA. Så skulle man jo tro, at det var nemt at sige Linklater. Men DGA er bare en sindsyg stærk markør for Oscar og de pegede på Inarritu. Uden at huske det helt præcist har DGA de sidste fyrre år stemt overens med 36-37 gange og de sidste 70 år har de kun ramt forkert omkring 8 gange. Jeg tror at DGA får ret igen. Inarritu og BIRDMAN vinder.

Bedste Film: Ja, så er vi kommet til det. Alle bryder deres hoveder med den her. SAG, PGA og DGA vinderen Birdman mod Golden Globe og BAFTA-vinderen Boyhood. Men hvis jeg skal følge statistikken og min egen logik omkring at akademiet ikke fordeler gaverne ligeligt, men derimod vælger samme film i næsten alle kategorier, så skal jeg sige BIRDMAN. PGA, DGA og SAG er traditionelt også en stærkere kombination af Bedste Film vejledere, end Golden Globe og BAFTA.
Jeg går med den lidt bedre statistik og siger BIRDMAN, med stor fare for at ramme skævt i alle de tre sidste kategorier.

Puha det bliver spændende i nat.

Palasse

Er det stadig muligt at vælge Blu-ray i stedet for DVD, hvis man skulle være så utrolig heldig at være blandt de fem præmierede?

DVD er udmærket, men Blu-ray er bare bedre :o)

Wayne

Held og lykke til alle.

Alexander

Den er svær - og dog... for ud af de her valgte film, er jeg en kende glad for især to...nej tre... :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lars Beck

Jeg synes ikke rigtigt jeg kan læse mig til, at det er selve begivenheden GG22 der er aflyst, men "bare" tv-selskabet der har trukket sig!?

3 timer siden
Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

1 dag siden
Jørgen

Det lyder meget spændende.

2 dage siden
Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

2 dage siden
Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

4 dage siden

Aktive debatter