Cookie- og Privatlivspolitik
Kommer 1864 stadig som biograffilm?

Kommer 1864 stadig som biograffilm?

Producent bekræfter spillefilmsversion

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

DR’s store seriesatsning ’1864’ har netop gået sin gang på de små skærme, hvor gennemsnitligt 1,3 millioner danskere så med hver uge.

Ole Bornedals monumentale værk har fra starten været planlagt til også at udkomme som spillefilm engang næste år, men der er pt. ikke en premieredato i kalenderen. Det er med andre ord tid til en status på filmen over Danmarkshistoriens dyreste tv-serie.

Kino.dk fangede Peter Bose, producer og medejer af Miso Film, over telefonen for at få en udtalelse.

- Vi er i fuld gang med at klippe filmen, og vi forventer, at den færdige version er klar i starten af året. Så er det tid til at vise den til biograferne for at se, om de overhovedet ønsker at vise filmen. Hvilket vi selvfølgelig håber, de er, fortæller Bose, der mener en premieredato til efteråret lyder mest realistisk.

Til spørgsmålet om, hvordan man klipper otte afsnit ned til én film, svarer Bose:

- Vi klipper 7 ½ times indhold ned til en filmlængde på forventet 2 til 2 ½ time. Det er en kreativ proces, der skal gå op i en højere enhed, og der skal træffes mange valg.

1864

Vi spurgte for nyligt vores brugere, om de ville se ’1864’ som biograffilm. Kun 26 % svarede "ja". Den beskedne interesse kan selvfølgelig skyldes en følelse af allerede at have set det hele i tv-serien. Vi spurgte derfor producenten, hvad tv-seerne kan forvente at få ud af filmversionen. Her er Bose ikke i tvivl:

- Det bliver en mere intens og storladen oplevelse på biograflærredet, hvor den fantastiske detaljerigdom samt production value kommer til sin fulde ret.

Filmen '1864' har som nævnt ingen premieredato, men vi skal nok holde jer opdateret.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Pernilleuser/696393

Jeg kunne rigtig godt lide historien i 1864 og glæder mig til at se de flotte billeder i biografen - jeg synes virkelig det er synd, at 1864 og Ole Bornedal har fået den hårde medfart, som de har.

Eva

Jeg så alle 8 afsnit og serien skuffede mig meget. Jeg synes slet ikke man lærte noget 'historisk korrekt' af krigen overhovedet eller at den var meget underholdende.
Jeg sagde også efter de første 2-3 afsnit at den nok ville have været langt mere indholdsrig som en 2 timers film en 8 timers tv-serie.

Anyway, den floppede så synes ærlig talt at de bare skulle move on derfra, men siden de ikke vil det, spørger jeg bare: Hvorfor redigere noget allerede vist indhold/klip til en 2 timers film og håbe folk betaler ekstra for at se den som biograffilm og senere DVD/blu-ray end helt at genindspille den med et helt nyt crew - eller i al fald ny instruktør og manuskriptforfatter - og evt nye skuespillere?
Jeg tænker et åbenlyst svar ville være: Penge.. Det koster for meget at genproducere den og det er billigere for dem at redigere den i håb om at sælge den bedre..

Kort og godt... Jeg skal ikke gense den i biografen.. MÅSKE køber jeg den på DVD hvis jeg en dag finder den utrolig billig et eller andet sted, da den jo ikke imponerede mig.

Jesper

Serien var voldsomt hypet op på forhånd (alt for meget fokus på de mange millioner). Den startede lidt tungt, men endte med at være både flot og underholdende.

Jeg kan dog sagtens se en god biograffilm for mig, da billedsiden og det storladne egner sig perfekt til det store format.

Hvad angår "fif til klipperen", så vil jeg anbefale at beholde så meget af Søren Malling og Pilou Asbæk som muligt, da de giver historien perspektiv og twist. Til gengæld kan man spare ved at fjerne fru Heiberg fra plottet. Den sympatiske men lidt fortegnede sigøjnerhistorie kan sikkert også nedskaleres. Vi fanger pointen med mindre midler. Måske bare beholde pigen?!?

Lasse

Så de første episoder af TV-serien, og den var utrolig langtrukket, og ikke særlig spændende.Tvivler dog på at den kommer på et niveau der er værd at betale penge for i biografen, eller på bluray, men når den engang kommer på TV, kan det være, at man gider se den.

Jonas

Jeg er en af de personer, som holdt af 1864. Ja, serien har sine problemer, men overordnet er den en storslået oplevelse og generelt et godt og smukt stykke filmhåndværk. Jeg har hele tiden tænkt over, hvordan i alverden man kunne koge den ned til en film på 2 ½ time, uden at det gik ud over det, som gør serien speciel. I første omgang vil jeg nok hellere nyde serien på DVD og håbe, at den med tiden får lidt mere anerkendelse, som den fuldt ud fortjener.

Antaeus

Lyder næsten som om at filmen bliver bedre end serien.
Så skulle man jo nok bare have lavet den som film fra starten af og glemt alt om at producere en serie.

Thomas

Hvis du klipper nutids delen og en stor del af scenerne med Monrad og Heiberg og ALT det overnaturlige og voiceoveren og en del af "Didrik er en skidt knægt" scenerne ud, så kan det MÅSKE blive en nogenlunde film. Spørgsmålet er bare om der så er 2 timer tilbage hvis du gør det.

Her 2 år efter har jeg set filmen, og klipperen har bl.a. gjort de ting jeg har skrevet. (Ikke at han har gjort det fordi jeg har skrevet det). Men nu er den noget usammenhængende rod.

Dunbar

... ser det ud til.

Jeg vil gerne se den i biografen som en spillefilm, hvor der måske kunne blive en bedre helhedsoplevelse. Måske den faktisk fungerer bedre som episk film i stedet for langtrukken dramaserie?

Derefter skal jeg lige overveje, om jeg skal have den på blu-ray.

JEG glæder mig :)

Carsten Gottliebuser/133896

kino.dk havde en af stemning og så vidt jeg husker var der en rinelig stor procentdel på nej siden

men skal ikke ses og skal heller ikke haves på blu-ray generelt køber jeg ikke danske film for de fanger mig ikke

Jacob

Ufatteligt at Ole Bornedal ikke kan fatte et vink med en vognstang, og ta' at kravle ned fra sin pedestal, som han guddødeme kun selv har placeret sig på. Jeg har set en historisk film en gang eller to, men aldrig med så himmelråbende fejl som i '1864'. Den absolut eneste grund til at DR har haft et gennemsnit på 1,3 mio. er det skyhøje seertal som første afsnit havde, men derfra var det bare en styrtblødning uden lige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

VIPER

...Havde da ellers forventet noget auto tune, og evt nik og jay med en ny Buster sang, så er kvalmen da ved at være på plads.

6 timer siden
CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

3 dage siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

4 dage siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

4 dage siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

6 dage siden

Aktive debatter