Kommer 1864 stadig som biograffilm?

Producent bekræfter spillefilmsversion
Billede
(© Per Arnesen / Miso Film)

DR’s store seriesatsning ’1864’ har netop gået sin gang på de små skærme, hvor gennemsnitligt 1,3 millioner danskere så med hver uge.

Ole Bornedals monumentale værk har fra starten været planlagt til også at udkomme som spillefilm engang næste år, men der er pt. ikke en premieredato i kalenderen. Det er med andre ord tid til en status på filmen over Danmarkshistoriens dyreste tv-serie.

Kino.dk fangede Peter Bose, producer og medejer af Miso Film, over telefonen for at få en udtalelse.

- Vi er i fuld gang med at klippe filmen, og vi forventer, at den færdige version er klar i starten af året. Så er det tid til at vise den til biograferne for at se, om de overhovedet ønsker at vise filmen. Hvilket vi selvfølgelig håber, de er, fortæller Bose, der mener en premieredato til efteråret lyder mest realistisk.

Til spørgsmålet om, hvordan man klipper otte afsnit ned til én film, svarer Bose:

- Vi klipper 7 ½ times indhold ned til en filmlængde på forventet 2 til 2 ½ time. Det er en kreativ proces, der skal gå op i en højere enhed, og der skal træffes mange valg.

1864

Vi spurgte for nyligt vores brugere, om de ville se ’1864’ som biograffilm. Kun 26 % svarede "ja". Den beskedne interesse kan selvfølgelig skyldes en følelse af allerede at have set det hele i tv-serien. Vi spurgte derfor producenten, hvad tv-seerne kan forvente at få ud af filmversionen. Her er Bose ikke i tvivl:

- Det bliver en mere intens og storladen oplevelse på biograflærredet, hvor den fantastiske detaljerigdom samt production value kommer til sin fulde ret.

Filmen '1864' har som nævnt ingen premieredato, men vi skal nok holde jer opdateret.