"I må gerne aflyse The Interview"

Terror-truslen udløser usikkerhed om komedien
Billede
(© UIP)

Har man ikke fulgt med i de sidste par ugers Sony-skandale, kan det koges ned til dette:

Sonys komedie The Interview handler om et attentat på Nordkoreas diktator Kim Jong-un, hvilket har medført, at Sony er blevet hacket af en organisation ved navn The Guardians of Peace.

Hacker-gruppen har derefter delt den ene efter den anden pinlige mail mellem producenter, skuespillere og instruktører. Afsløret lønningslister, lagt kommende film på nettet og endda snuppet det nye Bond-manus.

Ansatte i Sony har modtaget trusler mod dem selv og deres familier, og prominente folk som Barack Obama og Angelina Jolie er blevet genstand for racistiske og personlige kommentarer.

Seneste udvikling i sagen er dog langt den værste... 

Nu har The Guardians of Peace sendt en officiel advarsel til alle de biografer, der viser 'The Interview'. Truslen indeholder udsagn som:

- Verden vil blive fuld af frygt!
- Husk d. 11. september!
- Vi anbefaler, at I ikke er i nærheden af en biograf, når det sker!
- Alt der sker, sker pga. Sony Picture Entertainments grådighed!"

Sony tager truslen relativt seriøst og har aflyst gallapremieren i New York. Filmselskabet har desuden henvendt sig direkte til biograferne og givet biografejerne carte blanche til at aflyse visningerne. Seth Rogen og James Franco har ligeledes standset deres pressetur.

The Department of Homeland Security har som reaktion på truslen offentligjort en meddelelse om, at der ikke ser ud til at være nogen reel fare for et terrorangreb. 

The Interview har pt. ikke en dansk premieredato, men du kan se traileren nedenfor.