Opdatering: Christian Bale forlader Jobs-filmen

Film #2 om Apples far mangler nu hovedrolle
Billede

Opdatering: Christian Bale er netop sprunget fra Danny Boyles kommende film om Steve Jobs, hvor han skulle have spillet hovedrollen. Aaron Sorkins film mangler altså pt. sin stjerne, men har til gengæld eftersigende fået Seth Rogen ombord som Steve Wozniak.

Hvorfor Christian Bale forlader projektet er endnu uvist, men han dog udtalt, at han efter grundig overvejelse er nået frem til, at han ikke var den rette til opgaven. Dette skriver The Hollywood Reporter.

--------------------------------------------------------------

Christian Bale (Oscar-vinder) skal spille Steve Jobs i den kommende filmatisering af Walter Isaacsons biografi om den tidligere Apple-boss fra 2011. Filmen skal instrueres af Danny Boyle (Oscar-vinder) og skrives af ordvulkanen Aaron Sorkin (Oscar-vinder). 

Christian Bale kan stort set ikke spille skuespil uden enten at svulme op (American Hustle, +18 kg) eller skrumpe ind (The Machinist, -28 kg). En evne der går godt i spænd med at skulle spille en kræftramt, iPhone 6-tynd Steve Jobs.

Danny Boyle er lidt af en dynamisk vildbasse bag et kamera. Trainspotting, Slumdog Millionaire og 28 Days Later... er gode eksempler på, at han aldrig hopper over hvor gærdet er lavest, og hans stil kan gøre underværker for en så velkendt genre og historie, som han har med at gøre her.

Og så er der jo Aaron Sorkin, der skriver dialoger, som var de skuddueller. Se bare The Social Network eller tv-serien 'The West Wing'. Alt i alt et ret vildt hold af gutter, der potentielt set kan skabe en meget spændende film.

Det er kun et år siden, vi fik den første Steve Jobs-film med den kapitæl-udfordrede titel jOBS, hvor Ashton Kutcher gjorde alt, hvad han kunne for at ligne Mac-geniet fra San Francisco. Han lignede ham da også på en prik, men det var til gengæld noget nær det eneste positive, der blev sagt om den film.

Måske netop derfor har Bale-Boyle-Sorkin set deres chance til at vise, hvordan det skal gøres. Optagelserne til hele den Oscar-magnetiske affære går efter planen i gang inden for de næste måneder.