Cookie- og Privatlivspolitik
Mike Nichols 1931-2014

Mike Nichols 1931-2014

Den Oscar-vindende instruktør blev 83 år

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Mike Nichols, den Oscar-vindende instruktør bag populære film som The Graduate, Working Girl og Closer, er død. Det skriver ABC News.

Nichols, der blev 83 år, var gift med tv-værten Diane Sawyer. Ingen dødsårsag er blevet givet.

Mike Nichols blev født Michael Igor Peschkowsky i Berlin i 1931. Allerede som syvårig flygtede han og familien til USA, hvor han gik i skole og senere begyndte at læse medicin på University of Chicago. Men det var komikken, teatret og siden filmen, der optog den unge Nichols.

Han spillefilmsdebuterede som instruktør i 1966 med Who's Afraid of Virginia Woolf?, som blev belønnet med fem Oscars, bl.a. for sin ene hovedrolle, spillet af Elizabeth Taylor.

Året efter fik Nichols en Oscar for sin instruktion af ungdomsklassikeren 'The Graduate' med Dustin Hoffman - en film der skabte nye standarder for amerikanske filmfortællinger og var med til at starte bølgen af nye Hollywood-film.

Succesen fik Hollywood-stjernerne til at flokkes om Nichols’ film, og Jack Nicholson, Meryl Streep og Harrison Ford medvirkede alle i flere af instruktørens værker. I 2004 stod han bag dramaet 'Closer' med bl.a. Julia Roberts og Natalie Portman, og i 2007 instruerede han sin sidste film, Charlie Wilson's War, med Tom Hanks i hovedrollen.

Sideløbende med filmkarrieren stod Nichols bag adskillige Broadway-opsætninger, der indbragte ham intet mindre en otte Tony-priser. Han modtog endvidere en Emmy for tv-miniserien Engle i Amerika, og en Grammy for sin komiske plade An Evening with Mike Nichols and Elaine May fra 1960.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Fair nok, 83 år så kan man ikke forlange meget mere.
Mike Nichols er værd at huske - måske mest for hans allerførste film;
Hvem er bange for Virginia Woolf? Med en forrygende og uforglemmelig Elizabeth Taylor og ikke mindst - Fagre voksne verden, med Dustin Hoffman i et overbevisende gennembrud.
Senere gled Nichols desværre over i det mere mainstreame, men sluttede heldigvis af med den mere end hæderlige Charlie Wilson's War.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

VIPER

Glæder mig til at se filmen - skal nok blive underholdende.
Men!

1 time siden
Jacob

Jeg er lidt spændt på hvor mange skurke der vil være med, for udover Catwoman og The Penguin, så rygtes at flere også vil dukke op.

14 timer siden
Michael

Catwoman tror jeg Maisie Williams ville være et rigtig godt bud, passer fint sammen med Robert Pattinson også har hun vidst også lidt stunt erfarin

16 timer siden
habill

du modsiger fuldstændig dig selv. SLJ beviste at folk er ligeglade med farven, at du ikk ka se udover det er dit problem.

18 timer siden
habill

svært at sige. det lyder ikke som et godt match, men hvem ved. måske han rammer den alligevel. hvis ben affleck fik chancen, så hvorfor ikk.

18 timer siden

Aktive debatter