De 100 mest værdifulde skuespillere i 2014

Kan du gætte, hvem der ligger i toppen?
Billede
(© Lionsgate)

Sitet Vulture holder fast i traditionen, og har lavet en liste over de mest værdifulde skuespillere i 2014.

Men hvordan er det lige præcis, man måler, hvor meget en skuespiller er værd? Her er det ikke kun skuespillerens lønseddel, der har indflydelse. Der er en lang række andre faktorer, der også spiller ind, som du kan læse mere om her.  

Resultatet er blevet til en rangeret liste over de 100 skuespillere, der siges  at kunne påvirke publikums filmvalg i den positive retning. 

De 10. mest værdifulde stjerner

1. Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence er ”Girl on Fire”, hvilket hun beviser med denne placering i toppen. Det kan hun takke de to populære filmserier X-men og Hunger Games for. Derudover har hun allerede formået at få sin tredje Oscar-nominering trods hendes unge alder.
Box-office: 148 mio. dollars i USA og 156 mio. dollars i udlandet. 

2. Robert Downey Jr.
I 2012-13 lå Robert Downey Jr. på førstepladsen, men må desværre se sig slået af Katniss Everdeen i år. Men mon ikke Iron Man vender strækt tilbage, når Avengers 2: Age of Ultron og Captain America: Civil War får premiere.  
Box-office: 261 mio. dollars i USA og 337 mio. dollars i udlandet.

3. Leonardo DiCaprio
Selvfølgelig hører Leonardo DiCaprio til i toppen. Udover at være de store filminstruktørers favorit-skuespiller, så indbragte hans sidste rolle i Wolf of Wall Street ham også en Oscar-nominering. Vi kan ikke sige andet end, at han fortsat er ”King of the World!”. 
Box-office: 136 mio. dollars i USA og 224 mio. dollars i udlandet.

4. Sandra Bullock
Sandra Bullock har formået at beholde sin flotte plads som nr. 4, som hun også fik sidste år. Hun fik stor succes med filmen Gravity, som nærmest fik alle filmanmeldere til at klappe i hænderne. Skuespillerinden fik også en Oscar-nominering for rollen. 
Box-office: 160 mio. dollars i USA og 60 mio. dollars i udlandet.

5. Denzel Washington
Denzel Washington er gået fra en 8. plads til en 5. plads i år. Det er en imponerende placering taget i betragtning af, at skuespilleren aldrig har medvirket i en sequel, hvilket man ved, at Hollywood elsker.
Box-office: 88 mio. dollars i USA og 75 mio. dollars i udlandet.

6. Angelina Jolie
Oscar-vinderen Angelina Jolie har holdt en lang pause fra skuespillerfaget for at fokusere på sin karriere som filminstruktør. Dog formåede hun alligevel at tiltrække en del mennesker i biografen med Disneys Maleficent, som beviser, at hun stadig er en populær skuespiller. 
Box-office: 100 mio. dollars i USA og 230 mio. dollars i udlandet. 

7. Tom Hanks
Selvfølgelig vil en skuespiller som Tom Hanks, der har vundet to Oscars, være på denne liste. Det er så simpelt, at står hans navn på en filmplakat, så skal det nok få folks opmærksomhed.
Box-office: 83 mio. dollars i USA og 103 mio. dollars i udlandet.

8. Johnny Depp
Sidste år lå Johnny Depp på en 10. plads, men kan finde sig selv på en 8. plads i år. Det bliver spændende at se, om det fortsætter i den positive retning, når Johnny Depp vender tilbage til sin skøre rolle som Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Box-office: 84 mio. dollars i USA og 132 mio. dollars i udlandet.

9. Brad Pitt
Det er ikke for sjov, at sladderbladene kalder Brad Pitt og Angelina Jolie for et ”power-couple”, når de begge to er på denne liste. Brad Pitt er snart aktuel med krigsfilmen Fury
Box-office: 65 mio. dollars i USA og 70 mio. dollars i udlandet.

10. Bradley Cooper
Man skal holde øje med ham Bradley Cooper. Sidste år lå skuespilleren som nr. 23, og i år kan man finde ham i top 10. Den danske Susanne Bier har også fået øje på den populære skuespiller, og han kan ses i hendes kommende film Serena
Box-office: 102 mio. dollars i USA og 101 mio. dollars i udlandet.

Se den fulde liste over de 100 mest værdifulde skuespillere i 2014.